Plan na 3 km

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No może tak, to trochę skrót myślowy bardziej miałam na myśli pracę konsekwentną i w surowych warunkach. Taką po prostu pracę (chciałam tu coś dodać w stylu Twojej retoryki, ale się powstrzymam).

A tak serio, może obserwacja roślin wcale nie być głupim pomysłem. Naprawdę wiele jeszcze nie wiemy, pewnie więcej, niż mniej, ostatnio zaczyna się mówić, że rośliny czują, a może jakoś tam myślą? Kto wie. Może mają propriocepcję? To takie fantazjowanie, ale po prostu warto być otwartym na to, co może mniej oczywiste.
New Balance but biegowy
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Wracając do tematu...
Dzisiaj szybkość w hali. Wczorajsze 7x2' w 20km/h nie przeszkadzał ale tez nie pomógł.
Na koniec treningu obiegłem za chłopakami 400m ale mi uciekli juz po 10m i pobiegli w 56-57s. A ja stanąłem po 350m w 54s.
Co to oznacza? Dobrze czy zle?

Podsumowując: "Downhill running produces no acute effects"

Co to oznacza dla trenującego pod egzamin? NIE LICZ NA ACUTE EFFECTS !!! (lekcja 1 zakończona)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bo istnieje takie modne teraz słowo jak responsywność. Po sukcesie najka innym wydawało się, że wystarczy wsadzić w podeszwę karbon i nadgonią. Tak się jednak nie stało, ponieważ responsywność to wciąż tajemnicze zjawisko. Więc jak wydaje ci się, że wystarczy zbiegać by poprawić responsywność, to będziesz błądzić jak cała reszta.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 20 sty 2023, 22:03 Bo istnieje takie modne teraz słowo jak responsywność. Po sukcesie najka innym wydawało się, że wystarczy wsadzić w podeszwę karbon i nadgonią. Tak się jednak nie stało, ponieważ responsywność to wciąż tajemnicze zjawisko. Więc jak wydaje ci się, że wystarczy zbiegać by poprawić responsywność, to będziesz błądzić jak cała reszta.
Tak jak i ty.

Ale mimo tego pobiegłem przed tymi 400m jeszcze 150 w 21s. Dla niektórych sub20-powieziowcow nieosiągalne. :spoczko:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiadomo. Jak ty coś weryfikujesz to ostatecznie. Jesteś w tym najlepszy.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Masz racje. Takie 150m nikogo nie interesuje. Ale ten egzamin na 3km tez chyba w ten sposób zdam z maksymalna ilością punktów. Moze kolega @wiochmen tez?
ODPOWIEDZ