Jacek Ksiąszkiewicz – czy istnieje ładne bieganie?
- pawo
- Wodzirej
Nie wiem co tam palisz, ale mi to nie przeszkadza bo zrozumiałem wszystko co napisałeś.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Według Howarda Gardnera mamy 8 typów inteligencji. Jedną z nich jest inteligencja kinestetyczna, czyli ruchowa. Osoby z tym typem inteligencji charakteryzująca się m.in. doskonale wypracowanymi reakcjami automatycznymi i potrafią one bez świadomego myślenia wykonywać trudne manewry, zarówno własnym ciałem jak i przedmiotami np. trzymanymi w ręce.
Prze to krótkie wprowadzenie chciałbym dokonać coming outu, bo niestety nie jestem w stanie stwierdzić jak podczas biegu rotuje mi kość udowa w poszczególnych fazach kroku.
Kolana, palce (małe czy duże), a nawet ułożenie przepony - to jeszcze dam radę, ale rotacja kości udowej przekracza moje zdolności percepcyjne. Pewnie dla tego jestem tylko marnym amatorem.
Prze to krótkie wprowadzenie chciałbym dokonać coming outu, bo niestety nie jestem w stanie stwierdzić jak podczas biegu rotuje mi kość udowa w poszczególnych fazach kroku.
Kolana, palce (małe czy duże), a nawet ułożenie przepony - to jeszcze dam radę, ale rotacja kości udowej przekracza moje zdolności percepcyjne. Pewnie dla tego jestem tylko marnym amatorem.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
A jaki rodzaj inteligencji jest potrzebny, żeby przyjechać do mnie na warsztaty?
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
U mnie konkretna robota jest. Drewno do porąbania, ogród do przekopania. Wszystko na wkręconej nodze. Więc iq 90 jest chyba w sam raz. Jak wyższe to żaden wstyd. Zdarza się w najlepszych rodzinach.
-
- Rozgrzewający Się
Zabawnie się czyta tą licytację czyi zawodnicy ile razy i przez kogo zostaną zdublowani. Proponuję jako dystans testowy przyjąć 400m. Obejdzie się bez dubli od kobiet.
A dla Sebastiana odniesieniem dla jakości treningu jest... Sebastian. Jeżeli trenuje teraz mniej, jest zdrowy, a wyniki ma takie same to znaczy tyle, że obecnie trenuje lepiej.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Z frędzlologią tak jest, że to "nauka" nie dla każdego dostępna.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Od nowego roku będzie można łatwiej zostać królem albo królową.
...zaczynam tęsknić za Kubą Pawlakiem.Mając na uwadze popularność projektu oraz jego elitarny charakter (...)
- pawo
- Wodzirej
Daj spokój, przecież wiadomo że Polska mistrzem Polski i korona się należy.
A dzisiaj najlepszy Polski biegacz dostał dubla na dychę, od 40 kilogramowej i koślawej dziewczynki.
A dzisiaj najlepszy Polski biegacz dostał dubla na dychę, od 40 kilogramowej i koślawej dziewczynki.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Z jednej strony bombardują statystykami ilu to zawodników pobiegło poniżej 28, ilu poniżej 30 itd. Tak jakby chcieli krzyczeć dlaczego u nas tak nie ma!!!? A z drugiej strony przyczyniają się do trendu spadkowego promując elitarność królestwa polskiego.
- Deter
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To raczej efekt braku profesjonalnego języka, który wynika z pozornie elokwentnego i swobodnego stylu. Na siłę teksty są koloryzowane co źle świadczy o językowej jakości - to uwypukla nieumiejętność pisania konkretnego, syntetycznego, neutralnego.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2023, 23:42 przez Deter, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:46
- Życiówka w maratonie: 2:43:25
Co myślicie o tym:
https://www.instagram.com/reel/CmJXy-kA ... MyMTA2M2Y=
Natknąłem się przypadkiem, a że z moją supinacja jestem pierwszym pacjentem dla tego gościa to przyprawiło mnie to o chwilę zadumy.
https://www.instagram.com/reel/CmJXy-kA ... MyMTA2M2Y=
Natknąłem się przypadkiem, a że z moją supinacja jestem pierwszym pacjentem dla tego gościa to przyprawiło mnie to o chwilę zadumy.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ale on się zabiera do tego od dupy strony. To znaczy od stopy strony, a powinien od dupy strony właśnie. Zmieniając warunki pracy biodra, wpływamy na ustawienie stopy. Odwrotnie to nie zadziała.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Korzystając z okazji, że wątek jest na wierzchu, to trochę prywaty będzie. Chociaż tak nie do końca.
Napisał do mnie mój przyjaciel i przewodnik po Iten - Meshack, że mu się buty skończyły i prosi o wsparcie. Nie wybieram się do Kenii, więc mu nie przywiozę, a wysyłka jest bez sensu. Raz, że drogo wyjdzie, a dwa że on nie ma adresu.
W związku z tym uruchamiam krótką akcję do końca miesiąca. Każdy kto chce pomóc może wpłacić na konto: **************************
W tytule napiszcie proszę "zwrot"
Jak zwykle na bieżąco będę podawał stan licznika. Na tę chwilę wpłacam 100zł.
Napisał do mnie mój przyjaciel i przewodnik po Iten - Meshack, że mu się buty skończyły i prosi o wsparcie. Nie wybieram się do Kenii, więc mu nie przywiozę, a wysyłka jest bez sensu. Raz, że drogo wyjdzie, a dwa że on nie ma adresu.
W związku z tym uruchamiam krótką akcję do końca miesiąca. Każdy kto chce pomóc może wpłacić na konto: **************************
W tytule napiszcie proszę "zwrot"
Jak zwykle na bieżąco będę podawał stan licznika. Na tę chwilę wpłacam 100zł.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2023, 11:38 przez yacool, łącznie zmieniany 1 raz.