Dzięki za wszystkie odpowiedzi i rady.
Rolli pisze: ↑09 gru 2022, 14:57
Przykłady:
Schody na ugiętych lekko kolanach
Maszyna na podudzia na siedząco.
Duzo, często i dosyć wysokie ciężary. Ten wytrenowany mięsień potrafi zregenerować ponad 500kg.
Ćwiczenia zaczęłam praktykować, ale z ciężarami nie planuję (póki co).
Miałam przygodę rok temu w okresie zimy.
Przykładowa taka sesja to
Przysiady: 30 kg x 10, 40 kg x 10. Później już nie pamiętam ile powtórzeń (pewnie ze zmęczenia

), im większy ciężar to przysiady celowo płytsze: 50 kg, 55 kg, 60 kg. Następnie wykroki chodzone ze sztangą na plecach, też już nie pamiętam od czego zaczynaliśmy i po ile kroków, dwie ostatnie serie z życiówkowym 25 kg. Na maszynach - na dwugłowe, na pośladki 3 serie - 15 x 25 kg, 12 x 30 kg, 8 x 35 kg. Grzbiet 3 serie z 5km trzymanym na karku.
Może i przełożyloby się to na bieganie ale byłam na tyle zmęczona ogólnie, że jedyne czego chciałam to resetu, finalnie zrobilimy roztrenowanie, wracało się ciężko, tętno szalało, zakwaszałam powyżej 2mmol/l na niskim jak na mnie tętnie i tempie zwyklego wolne rozbiegania, okazało się że to była anemia. Szkoda że tak wyszło, bo nie dowiedzialam się jak silownia wpłynęła na bieganie skoro inny czynnik podziałał limitująco.
Rolli pisze: ↑09 gru 2022, 14:57
Jak kasa pozwoli to Vaporfly albo Alphafly...
Sikor pisze: ↑09 gru 2022, 15:36
BTW Alphafly-e 1 sa czesto wyprzedawane, a wersje damskie do tego bardziej niz meskie
Kupiłam Alphy

i to w tak kosmicznej cenie, że kupiłam dwie pary, jedną mogę sprzedać (37,5) a jak się nie uda, to zostaną ze mną

Jeszcze w nich nie biegałam, czekają na treningi jakościowe:).
cichy70 pisze: ↑09 gru 2022, 17:15
saucony endorphin pro 2 lub 1 trafisz w świetnej cenie i spełnia wszystkie wymagania.
Też o nich myślałam, ale Alphy trafiły się w takiej cenie, że bluźnierstwem byłoby nie skorzystać