Koronawirus Covid 19
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Takie info, bo ja się dowiedziałem tego dopiero od lekarza na Zapytaj Lekarza, który pracuje na oddziale covidowym - jednym z częstych i takich mocno wyrazistych objawów covidowych aktualnej mutacji jest ropa z oczu i zapalenie spojówek. Miał to mój syn, żona i teraz teściowa ma. Koleżanka z innego obszaru Polski też i mocno ja ogólnie sponiewierało.
Także jak Was coś takiego złapie a wcześniej nie mieliście objawów "ocznych" od lat to jest duża szansa że to covid.
Także jak Was coś takiego złapie a wcześniej nie mieliście objawów "ocznych" od lat to jest duża szansa że to covid.
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
Tu we Włoszech o ropie z oczu jeszcze nie słyszałem...
Ja mieszkam w Ligurii a tu jest najwięcej przypadkòw kowid w stosunku do reszty kraju. A o ropie ani mowa
Na marginesie:
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ks-persist
Ja mieszkam w Ligurii a tu jest najwięcej przypadkòw kowid w stosunku do reszty kraju. A o ropie ani mowa
Na marginesie:
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ks-persist
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:33
- Życiówka w maratonie: 3:07:40
A dla mnie Covid to od samego początku był problemik rozdmuchany do gargantuicznych rozmiarów. Więcej ludzi umarło z powodu braku dostępu do lekarzy niż z powodu C19. Czyli metoda walki z grypą okazała się groźniejsza niż sama grypka.
Do tego dopisywanie zgonów przypisanych c19 - temat mam w rodzinie to wiem o czym mówię.
A ściemie szczepionkowej Pfizera lepiej nie zaczynam tematu bo od razu mi ciśnienie rośnie.
Ten świat schodzi na psy coraz bardziej. Z każdym rokiem coraz więcej mułu. Ale za miesiąc ludzie znowu będą krzyczeć: happy new year czy jakoś tak. Hehe.
Do tego dopisywanie zgonów przypisanych c19 - temat mam w rodzinie to wiem o czym mówię.
A ściemie szczepionkowej Pfizera lepiej nie zaczynam tematu bo od razu mi ciśnienie rośnie.
Ten świat schodzi na psy coraz bardziej. Z każdym rokiem coraz więcej mułu. Ale za miesiąc ludzie znowu będą krzyczeć: happy new year czy jakoś tak. Hehe.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
A ludzie żyją coraz dłużej (i bełkoczą bez sensu coraz więcej)marco1980 pisze: ↑30 lis 2022, 00:36 A dla mnie Covid to od samego początku był problemik rozdmuchany do gargantuicznych rozmiarów. Więcej ludzi umarło z powodu braku dostępu do lekarzy niż z powodu C19. Czyli metoda walki z grypą okazała się groźniejsza niż sama grypka.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
A rzekomo niebełkoczący mają coraz mniej swojego (niewciśniętego do głowy) do powiedzenia i tylko socjomantry łykają... (np. "Zaszczepiony łagodniej przechodzi")
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
No tak, bo ziemia plaska.
- rocha
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dla mnie jest, gdy buduję kompostownik, nie uwzględniam krzywizny Ziemi.
- weuek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
I na siedmiu żółwiach.
Wystarczyłaby kilkuletnia kampania społeczna i większość dałaby się do tego przekonać. Jak do samochodowych nocnych świateł (mijania) za dnia po roku 2007.
Wystarczyłaby kilkuletnia kampania społeczna i większość dałaby się do tego przekonać. Jak do samochodowych nocnych świateł (mijania) za dnia po roku 2007.
Nie umiem biegać, ale bardzo lubię. W szkole nigdy nie ukończyłem biegu na 1km, a w 2023. roku przebiegłem 3714 km. Nie robię planów i jest mi z tym dobrze.
-
- Zaprawiony W Bojach
Coś co jednemu wydaje się głębokim bezsensem, dla drugiego może być sensem życia. Powstrzymałbym się od oceny czy coś ma sens czy nie. To, że ktoś myśli inaczej niż ja czy Ty nie znaczy, że od razu jest to bez sensu. Jest inne i tylko inne. Ale to pewnie wiesz.Rolli pisze: ↑30 lis 2022, 07:59A ludzie żyją coraz dłużej (i bełkoczą bez sensu coraz więcej)marco1980 pisze: ↑30 lis 2022, 00:36 A dla mnie Covid to od samego początku był problemik rozdmuchany do gargantuicznych rozmiarów. Więcej ludzi umarło z powodu braku dostępu do lekarzy niż z powodu C19. Czyli metoda walki z grypą okazała się groźniejsza niż sama grypka.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nawet nie kilkuletnia. Mój ojciec był świadkiem na studiach testu. Profesor postanowił pokazać grupie studentów jak działa presja społeczna. Cała grupa miała twierdzić, że stolicą Polski jest Kraków. I tylko jeden student nie był w to wtajemniczony. Ile czasu był w stanie bronić tego, że stolicą Polski jest Warszawa? Pod koniec zajęć student już zaczął pękać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 10k to za długo
- Życiówka w maratonie: Pobiegnę po 40tce.
Błagam, nie brnijmy w te pseudofilozoficzne wątki. Jak ktoś uderza głową w mur, żeby ten mur zburzyć, to mam powstrzymywać się od oceny jego działań jako bezsensowne, tylko dlatego że ten ktoś może nie słyszał całe życie o młotku? Każda konstruktywna rozmowa dwóch osób o odmiennym zdaniu opiera się na ocenie argumentów drugiej strony i próbach przedstawienia kontrargumentów. Gdy tylko wyeliminujemy element oceny, pozbawimy się podstawowego narzędzia dyskusji.marco1980 pisze: ↑30 lis 2022, 09:55Coś co jednemu wydaje się głębokim bezsensem, dla drugiego może być sensem życia. Powstrzymałbym się od oceny czy coś ma sens czy nie. To, że ktoś myśli inaczej niż ja czy Ty nie znaczy, że od razu jest to bez sensu. Jest inne i tylko inne. Ale to pewnie wiesz.Rolli pisze: ↑30 lis 2022, 07:59A ludzie żyją coraz dłużej (i bełkoczą bez sensu coraz więcej)marco1980 pisze: ↑30 lis 2022, 00:36 A dla mnie Covid to od samego początku był problemik rozdmuchany do gargantuicznych rozmiarów. Więcej ludzi umarło z powodu braku dostępu do lekarzy niż z powodu C19. Czyli metoda walki z grypą okazała się groźniejsza niż sama grypka.
- pawo
- Wodzirej
Wiesz, że właśnie stajesz po jednej ze stron?
-
- Zaprawiony W Bojach
Dwóch sie znalazło... będzie dyskusja.marco1980 pisze: ↑30 lis 2022, 10:00Nawet nie kilkuletnia. Mój ojciec był świadkiem na studiach testu. Profesor postanowił pokazać grupie studentów jak działa presja społeczna. Cała grupa miała twierdzić, że stolicą Polski jest Kraków. I tylko jeden student nie był w to wtajemniczony. Ile czasu był w stanie bronić tego, że stolicą Polski jest Warszawa? Pod koniec zajęć student już zaczął pękać.
- rocha
- Zaprawiony W Bojach
W przypadku kompostownika zawsze po stronie nawietrznej
- beata
- Ekspert/Trener
A ja mam chore zatoki i mi wszystko jedno.
Zresztą, wolę kompost, niż smród z komina.