Maraton w 3 godziny - plan treningowy Mistrza Polski w maratonie
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wg mnie jest ok. Nawet ten plan na 3h. Ciekawe czy będzie też plan na 2,5h, a może nawet na 2:09.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Odnosząc się do postu kogoś z początku tego wątku, kto zwrócił uwagę, że bieganie krótkich odcinków na tętno nie ma sensu. Tak, pewnie Błażej nie wiedział jak to opisać, żeby było zrozumiałe i wyszło coś takiego. Ale nie chcę go tu bronić.
Generalnie w kontekście wszelkich planów, to wartościowe dla każdego zawodnika byłby tekst o planowaniu realnych założeń wynikowych zwłaszcza w kontekście maratonu, bo 10k można pobiec na czuja, ale maraton na czuja biec to już niebezpiecznie.
Generalnie w kontekście wszelkich planów, to wartościowe dla każdego zawodnika byłby tekst o planowaniu realnych założeń wynikowych zwłaszcza w kontekście maratonu, bo 10k można pobiec na czuja, ale maraton na czuja biec to już niebezpiecznie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Nareszcie!!Adam Klein pisze: ↑12 sie 2022, 14:00 Odnosząc się do postu kogoś z początku tego wątku, kto zwrócił uwagę, że bieganie krótkich odcinków na tętno nie ma sensu. Tak, pewnie Błażej nie wiedział jak to opisać, żeby było zrozumiałe i wyszło coś takiego. Ale nie chcę go tu bronić.
Może i bym zrealizował jakiś plan na 2:45 ale co z tego? Nie ma szans żebym to pobiegł.
Do tego wrzucanie planów treningowych(BPS) bez okreslonych wartosci progowych do jego realizacji jest moim zdaniem słabe.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No ale Ty chyba już wiesz? Pytam się bez żadnej ironii, jesteś doświadczony.
- pawo
- Wodzirej
Ja nie składam żadnej rezygnacji, bo nie mam tu żadnego stanowiska, ani płatnego, ani niepłatnego.yacool pisze: ↑12 sie 2022, 12:24 Jakiś czas temu jak tu jeszcze Brągiel vel faraon robił za trolla-redaktora, to też płakałem w rękaw Kleinowi, że to nie ma sensu i rezygnuję. Jak czas pokazał, bezideowcy też mają swój czas połowicznego rozpadu. Nie ma już Brągiela, nie ma też Pawlaka. Znudziło im się zwyczajnie, bo w odróżnieniu od Kujawińskiego oni są inteligentni. Natomiast głupota trwa i jest potężną siłą zmieniającą historię. Dlatego obstaję za banowaniem, bo prawdziwym dekompozytorem swobodnej dyskusji jest niezniszczalny Kujawiński.
A entuzjazmu ani nie da się nakazać, ani kupić. Zostałem na to forum zaproszony, umożliwiono mi korzystanie ze wszystkiego, jestem zobowiązany i dziękuję ale forum czy jego zarządcy nie mogą robić mi łaski i źle traktować, w drugą stronę tak samo i tu Sławcio się myli, że Adam powinien być wdzięczny Artiemu. A w ogóle utraciliśmy umiejętność rozmowy... nie wiem jesteśmy zdolni do porozumienia nad podziałami?
O cholera ale wzniosła przemowa mi wyszła .
Nie mogę znaleźć w panelu nic o usunięciu konta, ktoś coś wie?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie, no proszę Cię, przestań, weź na wstrzymanie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Adam, ty zostałeś jako Admin...
Wez przesuń te przepychanki do innego tematu!
Wez przesuń te przepychanki do innego tematu!
- pawo
- Wodzirej
To "przestań" mnie przekonuje, tylko co mam przestać?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Przestań myśleć o dekonstrukcyjnych działaniach jak usunięcie konta a myśl konstruktywnie, że Twój udział w wymianie myśli jest wartościowy.
- pawo
- Wodzirej
Tak jest szefie, natychmiast przestaje, rozkaz to rozkaz. Hmy, tylko czy ta myśl jest wartościowsza gdy jest wolną myślą, czy myślą moderowaną? Tak tylko się zastanawiam, nieważne. A rozkaz wykonam. Odmeldowuję się.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czasami sama struktura planu tygodniowego czy BPS jest już dużą wiedzą. Dla osób aspirujących do złamania 3h jest to duża wartość i potrafią rozszyfrować układ i rozłożenie akcentów a przede wszystkim ich kolejność i natężenie ma znaczenie.Siedlak1975 pisze: ↑12 sie 2022, 14:14
Nareszcie!!
Może i bym zrealizował jakiś plan na 2:45 ale co z tego? Nie ma szans żebym to pobiegł.
Do tego wrzucanie planów treningowych(BPS) bez okreslonych wartosci progowych do jego realizacji jest moim zdaniem słabe.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,za niedlugo (po listopadowym roztrenowaniu) bede przygotowywal sie do zlamanie 3 h w Krakowie.Mam takie pytanie do doswiadczonych biegaczy ,badz trenujacych ich czy ten plan jest "lepszy" do zlamania tej 3 od planow pana Skarżynskiego?albo inaczej ,ktorego bardziej byscie polecali do pewniejszego zlamania tych 3 h ?