_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Edycja:
Skoro założyłem ten temat i zadałem pytanie a w końcu mam ten zegarek to dodam kilka linijek

Małe podsumowanie Polar Pacer Pro po dwóch miesiącach używania, na recenzję popartą porównaniami i testami się nie porywam, bo nie mam do tego talentu a i doświadczenie z innymi produktami marne.
Na Pacer Pro przesiadłem się z M400 po ponad pięciu latach bezproblemowej pracy i musiałem się kilka dni przyzwyczajać, głównie z tego powodu, że poprzednika nosiłem wyłącznie w trakcie treningu lub innej " sportowej " aktywności a ten pasuje mieć stale na ręce skoro oferuje ciągłe monitorowanie różnych parametrów. obciążenie kardio, nightly recharge, sleep plus stages, training load pro ...
Niska waga i wymiary rzekł bym dla mnie " akuratne " pomogły w szybkim przyzwyczajeniu, nawet to, że pasek zapinam znacznie ciaśniej niż w poprzedniku szybko przestało przeszkadzać. Zegarek leży bardzo dobrze, niemal przykleja się do ręki, pasek też wygodny czyli nic nie wnerwia, jedyna rzecz jaką musiałem zrobić to podgolenie włosów na nadgarstku bo przy korzystaniu z przycisków szarpałem za kudły, przy poprzedniku tego nie miałem.

Zadowolony jestem z wyswietlacza, rzeczywiście jest czytelny w każdych warunkach co jest dla mnie ważne z racji tego, że nie lubię biegać w

Zegarek ładuje raz w tygodniu, będzie pewnie co 6 dni, przy ok 4h aktywności na zewnatrz, głównie bieganie 40-50 km, włączonym ciągłym pomiarem tętna i podświetleniem ustawionym na przycisk.
Do GPS nie mam uwag, pobiegałem trochę na GPS + Glonass, teraz biegam na GPS + Galileo, różnic nie zauważyłem a rysowany ślad oceniam na poprawny.
Nie mam równiez uwag do odczytu pulsu z nadgarstka, nie zauważyłem " nienormalnych " zachowań, skoków itp. Odczyt pulsu z zegarka jak i z opaski OH1 jest dla mnie identyczny.
Z powiadomień z telefonu nie korzystam więc nawet tego nie sprawdzałem.
Nightly Recharge i Sleep Plus Stages moim zdaniem działa aż za dokładnie, można się sfrustrować gdy po kilku spokojnych wieczorach gdy wszystko działa jak dobrze naoliwiona maszyna, wystarczy posiedzieć delikatnie przy piwie czy winie i rano stwierdzić, że bezduszna maszynka wykryła i źle oceniła chwilę przyjemnosci

Training Load Pro i obciążenie kardio to kolejne parametry na które zwracam uwagę, ale to funkcje znane z innych zegarków, nie ma co się rozpisywać

Z oferowanych testów, wykonałem " Test biegowy " szacujący VO2max, do testu podchodziłem dwa razy, za pierwszym miałem problem z utrzymaniem tempa w założonych ramach, byłem zbyt wyrywny i test został przerwany. Drugie podejście już na spokojnie dało bardzo dobry wynik i za to subiektywny duży plus

Ogólnie Pecer Pro oceniam bardzo dobrze, co przy przesiadce z M400 pewnie nie zaskakuje, spotykałem w internecie wpisy, że nowy produkt Polara to totalna pomyłka i krok w tył jak i opinie przeciwne, dla mnie wygląd, sportowe i pozasportowe funkcje to rzecz indywidualnych potrzeb użytkowników, chciałbym aby Pacer służył mi tak bezproblemowo i długo jak M400.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Najnowszy dodatek do polarowej gamy zegarków do biegania.
Zaawansowane funkcje treningowe dla nowoczesnych biegaczy.
- Wbudowany wysokościomierz i pomiar mocy biegowej z nadgarstka.
- Superszybki, wydajny procesor.
- Jasny wyświetlacz dla świetnej czytelności w każdych warunkach.
- Zaawansowany pomiar tętna z nadgarstka.
- Precyzyjny GPS i wyjątkowo długa żywotność baterii.
- Szybkie ładowanie i transfer danych.
https://www.polar.com/pl/pacer-pro?gcli ... AQAvD_BwE