Maratończycy na Mistrzostwach Europy
- pawo
- Wodzirej
Hejtujecie?
Pamiętam Twoją rozmowę z Szymaniakiem, nic nie powiem, tajemnica nic nie powiem.
I powiedział wszystko.
Pamiętam Twoją rozmowę z Szymaniakiem, nic nie powiem, tajemnica nic nie powiem.
I powiedział wszystko.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zdumiewające, że przywitałeś trenera Mistrzyni Europy na forum słowami, żeby "szedł do lekarza leczyć się na głowę" , a teraz oczekujesz, że będzie strzelał treningiem Oli
To co Adam napisał, że jak się z trenerem porozmawia z szacunkiem, to właściwie każdy się otwiera to jest w 100% prawdą. Wielu chce się dzielić, sam z kilkoma osobami ze środowiska rozmawiałem i całkiem możliwe, że w najbliższej przyszłości ukażą się ciekawe rozmowy na portalu, w tym również z trenerem Jackiem Wośkiem.
- pawo
- Wodzirej
Ośmieszasz się.artur_kozlowski pisze: ↑20 sie 2022, 17:30 Zdumiewające, że przywitałeś trenera Mistrzyni Europy na forum słowami, żeby "szedł do lekarza leczyć się na głowę" , a teraz oczekujesz, że będzie strzelał treningiem Oli
Prześledź ostatnie wizyty Jacka tutaj i swoje wizyty i dopiero się wymądrzaj, a jak nie rozumiesz to Kuby Pawlaka podpytaj, on akurat łapie w mig.
- jorge.martinez
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:17
- Życiówka w maratonie: 2:57:27
Zapytam przewrotnie. Co byście zrobili z taką wiedzą? Oprócz konsumpcji świeżego mięska w loży szyderców? Pewnie środowisko trenerskie co nieco podpatrzy, ale przecież robi to nie od dziś różnymi kanałami. Jak miałoby to pchnąć biegi długodystansowe do przodu?
Domyślam się, że żadna z tych tajemnic, to nie żaden totalny system treningowy, tylko trening z autorskimi akcentami oparty o wartość długoletniej współpracy pary trener-zawodnik.
Domyślam się, że żadna z tych tajemnic, to nie żaden totalny system treningowy, tylko trening z autorskimi akcentami oparty o wartość długoletniej współpracy pary trener-zawodnik.
1000m - 2:59.35 (VI'22) | 3000m - 9:49.75 (X'23) | 5km - 17:02 (V'23) | 10km - 35:17 (XI '23) | 15km - 55:57 (I '19) | HM - 1:18:21 (III '23) | M - 2:57:27 (IV '18)
- pawo
- Wodzirej
Ciekawe pytanie, może ktoś mądrzejszy ode mnie odpowie, bo akurat owsiankę zalewam. Jak zjem to wrócę.jorge.martinez pisze: ↑20 sie 2022, 18:52 Zapytam przewrotnie. Co byście zrobili z taką wiedzą? Oprócz konsumpcji świeżego mięska w loży szyderców? Pewnie środowisko trenerskie co nieco podpatrzy, ale przecież robi to nie od dziś różnymi kanałami. Jak miałoby to pchnąć biegi długodystansowe do przodu?
-
- Stary Wyga
Kilka rzeczy tu zostało poruszonych, ale wybaczcie nie mam kiedy do wszystkich się ustosunkować. Na kilka wątków szybko odpowiem
Dla mnie dyskusja tutaj odbywa się poza Adamem, Jackiem, Gasperem i Arturem z anonimami.
Pawo trochę wyluzuj w tonie jakim się zwracasz tutaj do innych. Nie zawsze "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Dokładnie, nie jest to żaden nowatorki system treningowy tylko trening oparty na moich własnych doświadczeniach. Sam nigdy maratonu nie przebiegłem, ale potrafię wyłuskać z rozmów czy rzeczy dostępnych w internecie coś co dla mnie będzie przydatne, dlatego mój trening rożni się od tego który biegają np nasi maratończycy szczególnie krótszymi przerwami między odcinkami tempowymi oraz zdecydowanie większą objętością jednostek tempowych na prędkościach okołostartowych.
Dla mnie dyskusja tutaj odbywa się poza Adamem, Jackiem, Gasperem i Arturem z anonimami.
Pawo trochę wyluzuj w tonie jakim się zwracasz tutaj do innych. Nie zawsze "Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Muszę się z tym zgodzić.jorge.martinez pisze: ↑20 sie 2022, 18:52 Zapytam przewrotnie. Co byście zrobili z taką wiedzą? Oprócz konsumpcji świeżego mięska w loży szyderców? Pewnie środowisko trenerskie co nieco podpatrzy, ale przecież robi to nie od dziś różnymi kanałami. Jak miałoby to pchnąć biegi długodystansowe do przodu?
Dokładnie, nie jest to żaden nowatorki system treningowy tylko trening oparty na moich własnych doświadczeniach. Sam nigdy maratonu nie przebiegłem, ale potrafię wyłuskać z rozmów czy rzeczy dostępnych w internecie coś co dla mnie będzie przydatne, dlatego mój trening rożni się od tego który biegają np nasi maratończycy szczególnie krótszymi przerwami między odcinkami tempowymi oraz zdecydowanie większą objętością jednostek tempowych na prędkościach okołostartowych.
Jacek Wosiek
-
- Stary Wyga
Ja nie jestem jedynym odbiorcą tego forum, co więcej większość odbiorców nawet nie jest tu zarejestrowanych. 99% z nich tak samo odebrało Twoje porady lekarskie jak ja. Abstahując od trenera Wośka niestety merytoryczni ludzie też się zniechęcili do udzielania się, a następni dzięki wysyłaniu do lekarza od głowy tylko utwierdzają się w swoim zdaniu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
pawo, po prostu wyluzuj. Jesteś mądrym gościem, dużo wniesiesz merytorycznego do dyskusji. Tylko dyskutuj, bez tekstów typu: ośmieszasz się , idź do lekarza, itp.
Panie Trenerze, prosimy o więcej
Panie Trenerze, prosimy o więcej
- pawo
- Wodzirej
Z tymi anonimami, to nic nie zrobisz, ostatnio taki jeden próbował ale szef go zbanował.
Tak jest, wyluzuję obiecuje, to znaczy wyluzujmy wszyscy.
No i jeszcze się odezwę, bo chciałem merytorycznie ale jak się z tą owsianką uporam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
To znaczy?
ponizej 90s?
-
- Stary Wyga
Jeżeli dobrze pamiętam, to sporo trener opowiadał w naszym podcaście:
https://bieganie.pl/audio/jak-wytrenowac-wytrzymalosc/
- pawo
- Wodzirej
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Oo, nie słuchałem tego, postaram się w wolnej chwili (chyba nawet nie wiedziałem, że było?).artur_kozlowski pisze: ↑20 sie 2022, 21:36
Jeżeli dobrze pamiętam, to sporo trener opowiadał w naszym podcaście:
https://bieganie.pl/audio/jak-wytrenowac-wytrzymalosc/
Edit. Chyba jednak widziałem bo widzę, że odpowiadałem komuś w dyskusji pod materiałem, ale nie słuchałem.
-
- Stary Wyga
To ja zapytam z czystej ciekawości:
Co trzeba zrobić, żeby z 2:26 zejść do 2:22, nie łapiąc przy tym kontuzji i nie nadwyrężając nadmiernie serca?
Stopniowo zwiększać 'prędkości okołostartowe' i 'objętość jednostek tempowych'? Czy to bardziej skomplikowane?