Rolli, stop, stop, pomyśl chwilę.
Nie rozmawialiśmy o tym jaki trening robi Jacek Wosiek, a o tym czemu u nas wszyscy zaczynają maraton bez wyciśnięcia krótszych, jak yacool to ujął.
Rolli, stop, stop, pomyśl chwilę.
A to sorry. To nie ty porównywałeś wyników Oli z innymi zawodniczkami, krytykując w ten sposób trenera. Nie, to nie ty.
Pragnę zauważyć, że nie byłoby tej rozmowy i wizyty ciekawego dyskutanta jakby nie moje "heitowanie".
Nie mam więcej pytań podaję się.
Jacek, po pierwsze gratulacje.
Prawdopodobnie w ogóle nie robi, tzn. nie kształtuje wytrzymałości (biegowej), bo musiałoby to być kosztem szybkości, siły, skoczności, które są bardziej potrzebne w pozostałych 6 konkurencjach.
No ciekawe czy kolega powiedziałby twarzą w twarz do trenera, żeby szedł do lekarza leczyć się na głowę.jarjan pisze: ↑19 sie 2022, 01:13 Hejt, internetowy - to, wykorzystywanie dystansu fizycznego i ewentualnie anonimowości (suma-summarum = bezkarności), do mówienia drugiej osobie rzeczy i w sposób, na które hejter nie pozwoliłby sobie ( nie zaryzykowałby) w rozmowie twarzą w twarz. Bo np. mógłby dostać w mordę.
Ja w tym wątku hejtu nie dostrzegłem. Choć w innych zdarzało się.
Wierz mi, że większość biegaczy/trenerów jest świadoma, że lepiej wyjść od szybkości, poprawiać krótkie dystanse, a potem się wydłużać. Niestety w naszym systemie nie jest to możliwe do zrealizowania. Z resztą trener Wosiek już wspomniał o pewnych aspektach, które ograniczają możliwość rozwoju. To, że staracie się to wytknąć i wykazać jako duży błąd wcale nie zmieni naszych możliwości jako kraju.