Marcin Chabowski ostro o popularnym „trenerze-blogerze”

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 05 maja 2022, 14:15 Oczyść się z zarzutów. Nie uciekniesz od tego.
Po co z nim gadasz :) ? szkoda czasu na kłamcę
New Balance but biegowy
Bartek_91
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:59 U15
Życiówka w maratonie: 3:18:36

Nieprzeczytany post

Aby zdobyć medal na MP na piątke potrzeba czasu 14:05-14:10 czasem poniżej 14 zwycięzca nabiega... to nie jest takie proste.

Wiecie czemu nie jestem za Chabowskim? moja odpowiedź jest prosta... co to za filozofia szybko zaadoptować organizm w wieku dorastania... fakt nie każdemu się to udaje. Mi się to nie udało ale jest o wiele trudniej budować coś w późniejszym okresie. Bo jakby nie patrzeć to on był i jest na tym samym poziomie od jakiś 15lat, fakt umiejętnie to utrzymuje... progresem się nie wykazał. Tam gdzie naprawdę ma coś udowodnić to raczej nie wychodziło. Przerabiać plany treningowe może każdy kto trochę w tym siedzi.

Czy Chabowski jest dobrym trenerem? jak poprawi zawodnika z 3 godzin na 2:20 to powiem że tak. :taktak: nie każdy może być mistrzem ale amatorzy mogą osiągać wyniki submaksymalne. Tak uważam. Naprawdę nie robi to na mnie wrażenia że ktoś poprawił się z 3:40 na 3 godziny... bo gdybym miał przeanalizować swój progres i ktoś kazałby mi biec maraton bez treningu w odniesieniu do obecnego czasu jaki uzyskałem byłaby to ponad godzina różnicy.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bartek_91 pisze: 05 maja 2022, 20:17 Aby zdobyć medal na MP na piątke potrzeba czasu 14:05-14:10 czasem poniżej 14 zwycięzca nabiega... to nie jest takie proste.
medal na piątke daje i czasami 14.40 - sprawdz wyniki :)
a co do tego czy trener jest dobry - moim zdaniem dobrego trenera cechuje długotrwały progres - to jest miarą dobrego prowadzenia zawodnika, szybkie skoki mają to do siebie, że są nietrwałe i łatwo je uzyskać zwiększając mocno obciążenia na pewien czas - wiąże się to jednak z wieloma ryzykami i jeśli nie chodzi imprezę czterolecia to nie warto tej metody stosować a u amatorów szczególnie
Bartek_91
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:59 U15
Życiówka w maratonie: 3:18:36

Nieprzeczytany post

gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bartek_91 pisze: 05 maja 2022, 21:22 Dobra tu jest dokładnie :oczko:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Medali%C5 ... etr%C3%B3w
no i widać, że wygląda to kiepsko
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja prowadzę zgodnie z życzeniami podopiecznych na progres długości np. droga z maratonu do 240 kilometrów. ;)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
MarcinLeja
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 37:25
Życiówka w maratonie: 2:59:06

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 29 kwie 2022, 15:26 A pierdole, co się będę szczypał. Jak już się chwalić to bez udawania skromnisia.

Progres w dwa lata z 3:17 na 2:48, czyli w jeszcze krótszym czasie. No ale to musi być ruch. Inaczej nie ma szans. Tak Andrzej wygląda w biegu obecnie. Tu w 2020. Jak zdrowie dopisze to może sub 2:40 da radę w tym sezonie. Przede wszystkim musi być fan z ruchu, bo inaczej pozostaje tylko ciężka orka.
Tak z ciekawości - Ty go trenowałeś? I w ciągu 2 lat można zrobić taki progres "estetyki"? Pytam, bo ja jestem taką krową biegową :D
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Technicznie biegał słabo - pięta, cofnięta miednica i takie tam, ale miał dobry zakres w biodrze i to był jego atut, z którego wcześniej nie korzystał, ponieważ mu fizjo zabronił, bo nadmierna pronacja, iksy... Jego diagnoza była taka, żeby darował sobie bieganie, bo to nie dla niego. A właśnie takie "pokraki" mają łatwiej jak widać.
Pixa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:09
Życiówka w maratonie: 4:11:10

Nieprzeczytany post

Arti pisze: 05 maja 2022, 13:49 bo w realu widać zabrakłoby argumentów.
Siły argumentów czy argumentu siły? ;-)
Biegam od lipca 2017
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
Awatar użytkownika
ragozd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:57
Życiówka w maratonie: 2:45:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bartek_91 pisze: 05 maja 2022, 20:17 jak poprawi zawodnika z 3 godzin na 2:20 to powiem że tak. :taktak: nie każdy może być mistrzem ale amatorzy mogą osiągać wyniki submaksymalne.
Jeśli ktoś jest w stanie biec 2:20, to znaczy się że był fatalnie prowadzony, startując w maratonie z formą na 3:00. Albo, że chcecie porównać ambitnego, ciężko trenującego półrofesjonalistę do amatora sprzed kilku lat tylko dlatego, że ma ten sam PESEL. Ale nastawienie do treningu i życia już inne.
Dodatkowo. maraton jest tu najmniej miarodajnym dystansem do porównywania wyników, bo go bardzo łatwo spalić. Masz formę na łamanie 2:50, spalisz start z wynikiem 3:15, a za pół roku poprawisz formę na 2:45, a widać postęp nie faktyczny 5 minut, a wydumane pół godziny :P
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy :)
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak dla przypomnienia podtrzymuję gotowość wysłuchania twarzą w twarz co boli następujące osoby wobec mnie ;) tj. yacool, Adam i gasper vel Naskręt. Może uda się komuś zacytować ten post wtedy gasper odczyta info.
Nie liczę za bardzo na odwagę i merytorykę bo wiadomo zza komputera każdy jest krzykliwy a w konfrontacji z argumentami i dowodami już wypadnie słabo ale zanim wejdę do strefy VIP będę w ten piątek tak jak mówiłem o 16:00 przed wejściem.
Gdyby ktoś chciał również pogadać to zapraszam. Będę czekał do 16:15 ponieważ zaczną się sportowe emocje i kibicowanie.
Nie spodziewam się innych osób ponieważ reszta na forum jest kulturalna i miła ;)

Ps. Adam coś wspominał, że chyba nikt ze mną nie gada tylko skąd w takim razie miejsce dla mnie w sektorze VIP ? W każdym razie gdy będę w Wwie to mu się przypomnę ,że jestem na miejscu skoro w necie tak lubi mnie oczerniać ;)

Do zobaczenia na Poznań Athletics Grand Prix 2022, trzymamy kciuki za wielkie sportowe emocje ;)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak jak sądziłem brak chęci i odwagi do konfrontacji face to face. Pozostaje kibicować.

A emocje super, padł już rekord stadionu na 100m mężczyzn.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do trenowania podopiecznych. W ten weekend doprowadziłem podopieczną do podium na 100 mil ;)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 05 maja 2022, 13:54 Powtórzę jeszcze raz: na rozmowę i szacunek trzeba sobie zasłużyć.
Zapomniałem, że nigdy tego nie dostąpisz.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gasper pisze: 03 maja 2022, 20:16

Arti buduję swoją legendę, że niby jest taki twardy, tylko nie wie, że tam dokąd zmierza nie czytają biegania :)
Chyba mam swojego psychofana. Na szczęście pokroju miękkiego jajka.
ODPOWIEDZ