https://youtu.be/6FFZZsb2T8c?t=1075
Nie rozumie czego nie rozumiesz i z czym masz problemy.Olaboga pisze: ↑24 sty 2022, 21:04I w tym chyba rzecz, bo wcześniej pisałeś o przebieżkach 6x150m, w konkretnym tempie. I dla ścisłości, pisałeś że Twoi podopieczni dowcipkują robiąc przebieżki 150m w konkretnym tempie, zapytany dopisałeś, że to są serie 6 takich przebieżek.Rolli pisze: ↑24 sty 2022, 08:26
Nie, ja nie rozróżniam na forum nic innego jak przebieżki (dowolna prędkość i dowolny dystans) i 6x150, co jest bieganiem zadaniowym. Tak jak w normalnych interwalach, jeżeli masz słabszy dzień, to korygujesz tempo odcinków o 2-3s/km. Tak samo przy 150m: raz jesteś przed kolega w 19,8, a raz za kolega w 20,1.
Czyli są przebieżki i są interwały(biegi zadaniowe).
Pozdro.
Kiedy dysponujemy urządzeniami i jakąś już metodą badawczą, to "na oko" staje się passe. Natomiast pomiary biomechaniczne na podstawie VO2max mogą być równie ciekawym kierunkiem badań. W odróżnieniu od naszej dotychczasowej metodologii, gdzie szeregujemy na podstawie wyniku, czyli poniekąd ekonomiki biegu, klasyfikacja na podstawie VO2max mogłaby prowadzić niekoniecznie do tych samych wniosków. To jest do sprawdzenia.
daleko mi jeszcze, do analizowania jego ruchu oczywiście, ale spoczko, spoczko, na razie jestem jeszcze podekscytowany udanym miesiącem treningów i sobotnim startem.
Ej no, przez Urodzonych biegaczy zacząłem w ogóle biegać :D.