Ale fajnie!
Fionce zdarzylo sie to dopiero raz, ale moze sie rozkreci?
Moderator: infernal
Ale fajnie!
Znaczy sie, za malo produkuje?
Zwykla, plaska deche trudno utrzymac miedzy nogami, bo "wylata"Jak Ty pływasz tego kraula z dechą? Mocujesz co nóg?
Chodzi Ci pewnie o tzw. "lapki" (paddles),, ew. cos w rodzaju rekawiczek z palcami (ale to widzialem tylko na zdjeciach ).Widziałem ludzików na basenie z takimi jakby płetwami(?) na dłoniach, co jest do treningu?
W plywaniusporo trenuje sie w stanie hiopoksji, stad nurkowania na odleglosc i tego typu cwiczenia, ktore powoduja niedotlenienie.Zastanawia mnie kraul z oddechem co 5-7 ruchów, ja bym się chyba utopił, bo mój kraul przypomina walkę o życie, a nie pływanie
O! A mnie takie coś założono, żebym ćwiczył "nieuciekanie" dłoni na boki. Czyli żeby nauczyć się prostopadłego do kierunku ruchu utrzymania dłoni. "Płetewki" były dość szerokie i płaskie, a przedramię naprawdę "uciekało" z zaplanowanego toru, przy niedbałym ustawieniu dłoni. Silniejsze pociągnięcia w ogóle nie wchodziły w grę - na moim poziomie.
Tak tez mozna je wykorzystac, ale wtedy najlepiej nie zakladac gumki na nadgarstek i zostawic tylko ta na palec.rocha pisze: ↑04 lis 2021, 11:30 O! A mnie takie coś założono, żebym ćwiczył "nieuciekanie" dłoni na boki. Czyli żeby nauczyć się prostopadłego do kierunku ruchu utrzymania dłoni. "Płetewki" były dość szerokie i płaskie, a przedramię naprawdę "uciekało" z zaplanowanego toru, przy niedbałym ustawieniu dłoni. Silniejsze pociągnięcia w ogóle nie wchodziły w grę - na moim poziomie.
Dzieki, jak Ty mnie rozumiesz!Siedlak1975 pisze: ↑05 lis 2021, 09:28 Nie ma co się patyczkować. Kupuj jeden i drugi
Wiecznie żyć nie będziesz!!
Jestem bez szans, Roztrenowanie sie skonczylo, wiec nie bedzie juz czasu na spacery raczej.
E, fajnie bylo. Kurtka nie przemokla, buty tez nie, spokoFajne foty, lubię takie mgliste klimaty, no ale faktycznie, milej jest, gdy już się je ogląda na ekranie komputera .
Chyba nie najgorzej. Plywanie pozwolilo popracowac troche sercu, a rower i lazenie miesniom.A roztrenowanie owocne i czas dobrze wykorzystany - spacery też potrzebne!
Czytalem o nim niedawno. Calkiem calkiem maszynaSiedlak1975 pisze: ↑19 lis 2021, 14:39 Coś dla ciebie:
https://naszosie.pl/2021/11/18/trek-wpr ... d-concept/
W ktorej czesci?
Ale ten szpan...!