pawo pisze: ↑21 wrz 2021, 16:26
Tak serio.
Musiałeś mieć solidną piątkę z logiki w szkole skoro dla Ciebie zdanie
"ja widziałem wielokrotnie jak organizatorzy robili co mogli, żeby swoim zawodnikom pomóc i to, ze w Polsce jechał ktoś rowerem oboz zawodnika zgodnie z regulaminem to na pewno jest wielką hańbą"
jest równoznaczne z
"za granicą można podawać picie poza punktami".
Następnym razem gdybym się zastanawiał co tak naprawdę miałem na myśli to na pewno się do Ciebie zgłoszę, bo przecież skąd ja mogę wiedzieć co ja sam piszę. Podam teraz moją interpretację, chociaż Twoja na pewno jest tą prawidłową (przynajmniej według Twojej logiki). Na zachodzi wiele razy spotkałem się z sytuacją gdzie mając dwa stoliki dla elity jeden był przeznaczony dla 15 kenioli a drugi dla jednego gospodarza tak żeby komfortowo mógł sobie wziąć picie, a reszta niech walczy o bidon. Wiele razy kiedy grupa miała pacemakera to nawet gdy gospodarz odpadał od niej to pacemaker zostawał z nim nie mając na względzie, że grupa jest mocniejsza. Można tych przykładów mnożyć wiele, ale nigdy nie napisałem, że jest przyzwolenie na podawanie picia poza punktami, bo nie pochwalam tego. Jeżeli jest taki przepis to się do niego stosujemy.
JW