Czwórki i przywodziciele

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Mossar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Także tego, przez dwa lata po bieganiu spinały mi się łydki i dwugłowe, a co jakiś czas bolały mnie stopy. Teraz, chyba dzięki wzmocnieniu się i mobilności, to minęło praktycznie jak ręką odjął, za to jeśli czuję już jakiś ból to z przodu. Co jest dla mnie nowością ;)

Po pierwsze mam wiecznie zmęczone poślady, ale to biorę za dobrą kartę. Problem jeśli mam to z przodu nóg. Nic strasznego się nie dzieje, ale wolę spytać wcześniej. Regularnie po bieganiu mam pospinane przywodziciele i czasem okresowo w czasie biegania czuję lekkie rwanie w czwórkach nad kolanem. Zwykle jakieś zimne prysznice, rolowanie pomaga i następnego dnia już przechodzi, ale zastanawiam się co mogę robić, żeby minimalizować ten 1-2 dniowy ból. Szczególnie w przyśrodkowej stronie uda, bo tam czasem mi się konkretnie spina po bieganiu.
New Balance but biegowy
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

"czuję lekkie rwanie w czwórkach nad kolanem"
Mam podobnie, ale nie lekkie a mocne i na pewno nie od biegania, a co najwyżej od roweru. I uj wie co to jest. Byłem u ortopedy, zrobił usg i nic specjalnego nie znalazł. Trochę płynu w kaletce. Dał skierowanie RMI i zalecił zrobić testy na boreliozę i dnę moczanową. Ale to "coś" jest na styku rzepka mięsień prosty, ale też odczuwam w mięśniu przyśrodkowym. Z chytrości jeszcze nie zrobiłem żadnych badań :hejhej: Może to jakieś objawy covidowe/po covidowe? Nigdy nie badałem się, to nie wiem czy miałem, ale kto wie...
ODPOWIEDZ