Buty dla totalnego amatora

Miedziak569
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hejka,
Poszukuję butów dla totalnego amatora, zamierzam biegać 2/3 razy w tygodniu, przymierzałem się do zakupu Kiprun fast, lecz w żadnym sklepie ich nie ma, czy są jakieś lepsze buty, lub podobne godne polecenia w tej cenie albo nawet mniejszej? Zastanawiałem się jeszcze nad Kalenji Run Comfort i Kalenji Run Support jeśli ktoś posiadał takowe to bardzo proszę o doradzenie.
PKO
Kronoxus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No... wreszcie mogę się wypowiedzieć jako użytkownik zarówno Run Support jak i Run Comfort

Te pierwsze polecam w ciemno - ładnie trzymają całą stopę, stosunkowo lekkie i tanie :hej:
Obecnie śmigam już w piątej parze z tej serii, każde wystarczają mi na ok. 1000 km

Run Comfort - kupiłem na próbę i z subiektywnych odczuć: trochę więcej pianki co dało mi większy komfort na asfalcie ale takie dość ociężałe na tej nodze no i sznurówki co chwilę się rozwiązują więc albo wymiana, albo podwójne wiązanie; nie były najgorsze ale drugiej pary już nie kupię

Nikomu w portfel nie zaglądam, każdy wydaje pieniądze jak chce ale kupno droższych butów to dla mnie rozwalanie kasy - nawet przy moich najdroższych do tej pory butach za 250zł (jakiś górny model Decathlonowej marki) trochę szkoda mi było aż tyle dawać, ale się przełamałem :bum:

Ogółem polecam ten pierwszy model - dla początkującego jak znalazł a trochę szybszy człapacz mojego prokroju też sobie go ceni :oczko:
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:47
Życiówka w maratonie: - - -

Nieprzeczytany post

Ja polecam Run Active. Lżejsze od tych Comfort i mają chyba lepszy "biegowy profil". Moje pierwsze buty, cały czas w nich biegam od 2 lat, dobre nawet na zawody.
Jakby kolejnego modelu nie zwęzili bym w ciemno znów kupił.
Oczywiście amortyzacji w butach za 99 zł to raczej nie poczujesz, ale dla lekkiego biegacza na krótkie dystanse to bez znaczenia.
Pixa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:09
Życiówka w maratonie: 4:11:10

Nieprzeczytany post

Kronoxus pisze: Nikomu w portfel nie zaglądam, każdy wydaje pieniądze jak chce ale kupno droższych butów to dla mnie rozwalanie kasy - nawet przy moich najdroższych do tej pory butach za 250zł (jakiś górny model Decathlonowej marki) trochę szkoda mi było aż tyle dawać, ale się przełamałem :bum:
Ze strony Deca: "Buty zaprojektowane przez nasz zespół z myślą o amortyzacji i trzymaniu stopy podczas biegania do 10 km tygodniowo".

Moje pierwsze buty to były Lidlowskie za 50 zł - przebiegłem z nich pierwszą połówkę. Nie sprzęt, a technika zrobi z ciebie zawodnika ;-) Teraz para za parą idę w New Balance 880 - na promo koło 300-350 zł i dla mnie to idealny but.
Biegam od lipca 2017
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
paatryk22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja polecam model Run Support