Hejka,
Poszukuję butów dla totalnego amatora, zamierzam biegać 2/3 razy w tygodniu, przymierzałem się do zakupu Kiprun fast, lecz w żadnym sklepie ich nie ma, czy są jakieś lepsze buty, lub podobne godne polecenia w tej cenie albo nawet mniejszej? Zastanawiałem się jeszcze nad Kalenji Run Comfort i Kalenji Run Support jeśli ktoś posiadał takowe to bardzo proszę o doradzenie.
Buty dla totalnego amatora
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: brak
No... wreszcie mogę się wypowiedzieć jako użytkownik zarówno Run Support jak i Run Comfort
Te pierwsze polecam w ciemno - ładnie trzymają całą stopę, stosunkowo lekkie i tanie
Obecnie śmigam już w piątej parze z tej serii, każde wystarczają mi na ok. 1000 km
Run Comfort - kupiłem na próbę i z subiektywnych odczuć: trochę więcej pianki co dało mi większy komfort na asfalcie ale takie dość ociężałe na tej nodze no i sznurówki co chwilę się rozwiązują więc albo wymiana, albo podwójne wiązanie; nie były najgorsze ale drugiej pary już nie kupię
Nikomu w portfel nie zaglądam, każdy wydaje pieniądze jak chce ale kupno droższych butów to dla mnie rozwalanie kasy - nawet przy moich najdroższych do tej pory butach za 250zł (jakiś górny model Decathlonowej marki) trochę szkoda mi było aż tyle dawać, ale się przełamałem
Ogółem polecam ten pierwszy model - dla początkującego jak znalazł a trochę szybszy człapacz mojego prokroju też sobie go ceni
Te pierwsze polecam w ciemno - ładnie trzymają całą stopę, stosunkowo lekkie i tanie

Obecnie śmigam już w piątej parze z tej serii, każde wystarczają mi na ok. 1000 km
Run Comfort - kupiłem na próbę i z subiektywnych odczuć: trochę więcej pianki co dało mi większy komfort na asfalcie ale takie dość ociężałe na tej nodze no i sznurówki co chwilę się rozwiązują więc albo wymiana, albo podwójne wiązanie; nie były najgorsze ale drugiej pary już nie kupię
Nikomu w portfel nie zaglądam, każdy wydaje pieniądze jak chce ale kupno droższych butów to dla mnie rozwalanie kasy - nawet przy moich najdroższych do tej pory butach za 250zł (jakiś górny model Decathlonowej marki) trochę szkoda mi było aż tyle dawać, ale się przełamałem

Ogółem polecam ten pierwszy model - dla początkującego jak znalazł a trochę szybszy człapacz mojego prokroju też sobie go ceni

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:47
- Życiówka w maratonie: - - -
Ja polecam Run Active. Lżejsze od tych Comfort i mają chyba lepszy "biegowy profil". Moje pierwsze buty, cały czas w nich biegam od 2 lat, dobre nawet na zawody.
Jakby kolejnego modelu nie zwęzili bym w ciemno znów kupił.
Oczywiście amortyzacji w butach za 99 zł to raczej nie poczujesz, ale dla lekkiego biegacza na krótkie dystanse to bez znaczenia.
Jakby kolejnego modelu nie zwęzili bym w ciemno znów kupił.
Oczywiście amortyzacji w butach za 99 zł to raczej nie poczujesz, ale dla lekkiego biegacza na krótkie dystanse to bez znaczenia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:09
- Życiówka w maratonie: 4:11:10
Ze strony Deca: "Buty zaprojektowane przez nasz zespół z myślą o amortyzacji i trzymaniu stopy podczas biegania do 10 km tygodniowo".Kronoxus pisze: Nikomu w portfel nie zaglądam, każdy wydaje pieniądze jak chce ale kupno droższych butów to dla mnie rozwalanie kasy - nawet przy moich najdroższych do tej pory butach za 250zł (jakiś górny model Decathlonowej marki) trochę szkoda mi było aż tyle dawać, ale się przełamałem
Moje pierwsze buty to były Lidlowskie za 50 zł - przebiegłem z nich pierwszą połówkę. Nie sprzęt, a technika zrobi z ciebie zawodnika

Biegam od lipca 2017
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
5 km - 21:10 (IX 2019)
10 km - 44:09 (III 2020)
HM - 1:42:42 (VI 2019)
M - 4:11:10 (IX 2019)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak