Sikor - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

keiw pisze:U mnie też taki drastyczny spadek temperatury, nie wiem czy zaraz śnieg nie spadnie :bum:
To chociaz Tymek (*) bylby zadowolony :hahaha:

(*) moj starszy syn
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ziko303
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:16
Życiówka w maratonie: 3:48:40

Nieprzeczytany post

Hej,
masz jakieś "insiderskie" informacja a propos maratonu we Frankfurcie? Jak myślisz odbędzie się patrząc na to co się dzieje obecnie w Niemczech czy może bardziej w Hesji, bo zdaje się ewentualne restrykcje są różne dla każdego landu? Zastanawiam się czy jest sens się zapisywać. Akurat to jest termin, który wybitnie mi pasuje, a i wspomnienia z poprzedniego startu są pozytywne.
Blog

Komentarze

5k 21:55 (2018) / 10k 45:16 (2020) / HM 1:40:34 (2017)/ M 3:48:40 (2016)

Obrazek
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ziko303 pisze:Hej,
masz jakieś "insiderskie" informacja a propos maratonu we Frankfurcie? Jak myślisz odbędzie się patrząc na to co się dzieje obecnie w Niemczech czy może bardziej w Hesji, bo zdaje się ewentualne restrykcje są różne dla każdego landu? Zastanawiam się czy jest sens się zapisywać. Akurat to jest termin, który wybitnie mi pasuje, a i wspomnienia z poprzedniego startu są pozytywne.
Jak na razie nie ma zadnych informacji, ze maja sie nie byc. Przygotowania ida normalnie.
W sierpniu odbeda sie najwyrazniej duze zawody: Ironman Frankfurt oraz Frankfurt City Triathlon.
Indeks zakazen spada caly czas i jezeli nie pojawi sie nastepna fala, to powinno byc dobrze :taktak:
Na pewno zawody nie beda wygladaly dokladnie tak samo jak wczesniej.
Zarowno jesli chodzi o start masowy i strefe za meta.
Ale na razie jeszcze za wczesnie na szczegoly.

Zapisz sie na newsletter (jest tez po angielsku/niemiecku). Oni informuja regularnie o wszystkim.
Awatar użytkownika
ziko303
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok dzięki, zapiszę się.
Blog

Komentarze

Obrazek
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

Przy okazji Euro wpadła mi ciekawostka o trenerze Hiszpanów, jego startów w imprezach biegowych i triatlonowych https://www.maratonczyk.pl/ciekawostki/ ... !/ccomment. A że jesteś Robert jedyną osobą której śledzę poczynania w tri. Pozwoliłem sobie porównać jego rezultat do twojego, by mieć jakiekolwiek odniesienie do wyniku.

I tak poza biegiem realnie niewiele mi to mówi, cytując za Marco Pantani
"Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem", dodam od siebie - triatlonista x3.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jacekww pisze:Przy okazji Euro wpadła mi ciekawostka o trenerze Hiszpanów, jego startów w imprezach biegowych i triatlonowych https://www.maratonczyk.pl/ciekawostki/ ... !/ccomment. A że jesteś Robert jedyną osobą której śledzę poczynania w tri. Pozwoliłem sobie porównać jego rezultat do twojego, by mieć jakiekolwiek odniesienie do wyniku.
Widze, ze 3x startowal we Frankfurcie, tyle ze to bylo dawno temu. Pierwsze 2 starty calkiem ladnie mu poszly.
Bezposrednie porownywanie nie ma chyba jednak sensu, bo to byly starty kilkanscie lat temu, inne trasy i zupelnie inne osoby.
On mial wtedy 37 lat, byly sportowiec, a ja coz, 2 kategorie wiekowe dalej i pracuje za biurkiem :hej:
Ale za pare tygodni zobaczymy co z siebie wykrzesam.
Zostaly mi juz tylko 3 tygodnie szlifu formy, a potem niespieprzenie tego co juz jest.
I tak poza biegiem realnie niewiele mi to mówi, cytując za Marco Pantani
"Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem", dodam od siebie - triatlonista x3.
Calkiem niezle porowerowal. Nie wiem ile dokladnie km miala wtedy trasa (byla na pewno bardziej plaska),
ale czas 5:30h bralbym w ciemno i calowal po rekach :hahaha:
Niestety tutaj mam najwieksze braki...
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście nie chodziło mi o żadne bezpośrednie porównanie konkretnych osób, jedynie jakiś pogląd na rezultat. Bowiem suche 10,5 godziny na pełnym dystansie nie mówiło mi nic. Ale już w odniesieniu do podobnego twojego wyniku, gdzie przez kilka lat czytam bloga i wiem ile wymaga to pracy i poświęconego czasu na poszczególne dyscypliny, daje dużo większą optykę i tym samym uznanie.

To na co zwróciłem uwagę, obaj pobiegliście maraton trzydzieści kilka kilka minut słabiej od życiówek. Są jakieś badania, statystyki wśród triatlonistów ile biegają słabiej ten dystans od swoich najlepszych rezultatów. Czy jest to mocno indywidualne, plus każdorazowo inne profile tras, warunki, lub wcześniejsze zbytnie wyjechanie się na pływaniu i rowerze, oraz dochodzi wiele innych czynników, by mówić tu o jakiś prawidłach?
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jacekww pisze:Oczywiście nie chodziło mi o żadne bezpośrednie porównanie konkretnych osób, jedynie jakiś pogląd na rezultat. Bowiem suche 10,5 godziny na pełnym dystansie nie mówiło mi nic. Ale już w odniesieniu do podobnego twojego wyniku, gdzie przez kilka lat czytam bloga i wiem ile wymaga to pracy i poświęconego czasu na poszczególne dyscypliny, daje dużo większą optykę i tym samym uznanie.
A, rozumiem. Dzieki :)
To na co zwróciłem uwagę, obaj pobiegliście maraton trzydzieści kilka kilka minut słabiej od życiówek. Są jakieś badania, statystyki wśród triatlonistów ile biegają słabiej ten dystans od swoich najlepszych rezultatów. Czy jest to mocno indywidualne, plus każdorazowo inne profile tras, warunki, lub wcześniejsze zbytnie wyjechanie się na pływaniu i rowerze, oraz dochodzi wiele innych czynników, by mówić tu o jakiś prawidłach?
Oficjalnych nie znam. Topowi trajlonisci nie biegaja maratonow solo (AFAIK), a jesli chodzi o amatorow, to uznaje sie, ze pobiegniecie 20min wolniej, to minimum, a 30min wolniej, to niezly wynik. Oczywiscie wszystko moga zmienic warunki, bo tri czesto odbywa sie w upale. Co do samej trasy, to na zawodach rzadko sa cetryfikowane, a dopuszczalna roznica wynosi bodajze 5%. To samo z rowerowa, np. we Frankfurcie na przestrzeni lat zmienia sie i waha w przedziale 178-185km. Ale np. Challenge Almere ma bardzo rowno odmierzone obydwie trasy.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Powodzenia :usmiech:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ładny nr masz.
Uspokój głowę, ogarnij sprzęt a my będziemy trzymać kciuki.
Powodzenia.

Wysłane z mojego Pixel 5 .

Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzieki! Kazdy kciuk sie przyda :taktak:

A glowa? Na razie sie nie udaje jej uspokoic.
Ale dzisiaj piatek 13-go, wiec rokowania sa dobre :hahaha:
Awatar użytkownika
ziko303
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powodzenia!
Kurcze szkoda tego maratonu, miałem się już zapisywać :ojoj:
Blog

Komentarze

Obrazek
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powodzenia i mocnej głowy!
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Babcie robią najlepsze schabowe na świecie :bum:
Dobrej zabawy w niedzielę i zadowolenia z wyniku :usmiech:
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

stopy wody pod kilem i kołem.powodzenia !!!
ODPOWIEDZ