Czy to możliwe? A mnie się śni basen własny, ale nie prostokąt, tylko jednotorowy, mogłby być 2m szeroki, za to długi na 50m. Czy gdzieś widzieliście taki?Quote: from PAwel on 4:54 pm on Jan. 11, 2004
Monka, logiki brak, ale basen jest i tak pewnie deficytowy,
Baseny w W-wie
- monka
- Zaprawiony W Bojach
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Też mi kiedys chodził po głowie taki basen. Ale ostatnio pomysąłem iz moze lepiej byłoby krótszy duzo ale z wymuszonym i sterowanym przrpływem wody tak bym płynac pod prąd pływał w miejscu:) kidys dawno temu pływałem tak na rzece a teraz niekiedy aquaparkach. Ale tam jest po łuku i prąd niesie za dużo dzieciaków.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
No, to jesteśmy na etapie wymyślania koncepcji basenu z prądem. To ciekawe, bo takie baseny w USA są dość popularne, chociaż też dosyć drogie (prosta wersja kosztuje jakieś 16000 $). Ale mają wiele zalet, mozna taki basen zainstalować w zasadzie w dowolnym miejscu, od garażu po ogródek, czy taras, nie traci się miejsca, bo ma wymiary gdzieś tak 2m x 5m, prędkośc wody jest regulowana, tor masz zawsze tylko dla siebie, nie tracisz czasu na dojazdy na basen, temperaturę sobie nastawiasz jaką chcesz, nie płacisz za basen, możesz pływać o dowolnej porze itd. itp.
Mówiąc krótko - jak będę budował dom, to bardzo poważnie będę się zastanawiał nad Endless Pool
Mówiąc krótko - jak będę budował dom, to bardzo poważnie będę się zastanawiał nad Endless Pool
ENTRE.PL Team
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Jako triatlonista powineneś Paweł bardziej pomysleć o domu nad jakimś ładnym akwenem, już nawet nie musisz mieć toru dla siebie, masz np. jezioro. Dla mnie rozwiązanie "endless pool" byłoby zupełnie nie do przyjęcia - nie ma to jak basen, zawsze coś się dzieje, ładne widoki, i kilometr mija......
-
- Zaprawiony W Bojach
Ours, wreszcie cię złapałem
ty zakłamany niedźwiadku, to tak wygląda smutne życie Oursów?:

(Edited by PAwel at 12:03 am on Jan. 15, 2004)

(Edited by PAwel at 12:03 am on Jan. 15, 2004)
ENTRE.PL Team
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Ech tak podglądać cudze życie prywatne? i w dodatku smutne?
ale cieszę się, ze jakoś przyjęliście do wiadomości moją egzystencję.....
znakomity tekst po francusku wyjaśnia sporo, a i francuski kolega cieszy się ze znaczącego wzrostu oglądalności jego serwisu

znakomity tekst po francusku wyjaśnia sporo, a i francuski kolega cieszy się ze znaczącego wzrostu oglądalności jego serwisu
- monka
- Zaprawiony W Bojach
Ours brun - nie katuj sie tak 
A wracając do tematu, ojczulkowie - jak myślicie, ile kosztuje taki basen. Największa znana mi rzeź dokonała się na Warszawiance - pływalnia pochłonęła 120mln istnień plnów, potem Targówek 31mln, a podobno można dobry 25m basen i to z parkiem wodnym wybudować za 1 mln USD? Tereny są wolne w warszawce ale iwenstycji nie widać za dużo, a
może ktoś z Was ma tyle albo zrobimy zrzutkę i postawimy własny?

A wracając do tematu, ojczulkowie - jak myślicie, ile kosztuje taki basen. Największa znana mi rzeź dokonała się na Warszawiance - pływalnia pochłonęła 120mln istnień plnów, potem Targówek 31mln, a podobno można dobry 25m basen i to z parkiem wodnym wybudować za 1 mln USD? Tereny są wolne w warszawce ale iwenstycji nie widać za dużo, a
może ktoś z Was ma tyle albo zrobimy zrzutkę i postawimy własny?
-
- Zaprawiony W Bojach
nie jestem ekspertem, ale wydaje mi sie, że 1 mln $ to trochę zaniżona kalkulacja.
Jeżeli 200m dom budowany bez na zasadach rynkowych (bez łapówek od wykonawcy dla kompetentnego urzędnika inwestora) kosztuje 120 000$, to jak ty chcesz wybudować basen z parkiem wodnym za milion? Wiesz ile to kubików betonu, cegieł i kafelków do ułożenia?
Zdecydowanie endless pool, nikt ci nie sika do wody
brudnymi nogami
Jeżeli 200m dom budowany bez na zasadach rynkowych (bez łapówek od wykonawcy dla kompetentnego urzędnika inwestora) kosztuje 120 000$, to jak ty chcesz wybudować basen z parkiem wodnym za milion? Wiesz ile to kubików betonu, cegieł i kafelków do ułożenia?

Zdecydowanie endless pool, nikt ci nie sika do wody

ENTRE.PL Team
- monka
- Zaprawiony W Bojach
Trzebaby spróbować - ale jeśli efekt jest jak przy bieganiu na mechanicznej bierzni, to lipa.Quote: from PAwel on 10:25 pm on Jan. 23, 2004
Zdecydowanie endless pool, nikt ci nie sika do wodybrudnymi nogami

1mln$ bez łapówek wystarczyłby na pewno na sam basen 25m. Może na park wodny trzebaby dołożyć. Oddają teraz jakiś basen gdzieś na Woli -moczydło, który kosztował 7mln pln ale z łapówkami, podobno dużymi.

- monka
- Zaprawiony W Bojach
drogo na warszawiance, ale woda ozonowana. W chlorowanej trudne pływanie 4-6 razy w tygodniu - skóra sucha, włosy, oczy pieką. Jeśli 1-2 razy / tydzień nie czuje się, ale 4-6 to już skóra "dostaje w skórę". ;)Chloru powinni dawać 0,5 mg na litr ale prawdopodobnie żeby oszczędzić na wymnianie wody dowalają - szczególnie przyszkolne. Ozon chyba trudniej przeginać - czuje się zaraz w powietrzu - pamiętam na SGGW jak była awaria to ludzie padali, sama wyszłam już po 4 basenach bo mdlałam. Może dlatego na przyszkolnych nie ryzykują ozonu?