Bieganie / brak efektów/ tycie

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pawo pisze:Nie zaglądałem tu nigdy myśląc że tylko dla kobiet ale widzę, że Rolli się wyświetla, tom se zajrzał. :usmiech:
No widzisz? A tu takie ciekawe rzeczy. Na przykład to, że Rolli nie rozumie kobiet. Właściwie nie rozumiał nigdy. I jak tu żyć???
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

beata pisze: No widzisz? A tu takie ciekawe rzeczy. Na przykład to, że Rolli nie rozumie kobiet. Właściwie nie rozumiał nigdy. I jak tu żyć???
Może dlatego, że na NCBI nie piszą jak to zrobić. :bum:
A ja nie wiem czy rozumiem ale na pewno kobiety kocham, tak że ten, jeszcze tu pozaglądam, jeśli pozwolisz oczywiście.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

pawo pisze:Może dlatego, że na NCBI nie piszą jak to zrobić. :bum:
No tak, zapomniałam, że Rolli musi mieć wszystko opisane w artykule naukowym, opublikowanym w obcojęzycznym w czasopiśmie z odpowiednim indeksem cytowań.
A ja nie wiem czy rozumiem ale na pewno kobiety kocham, tak że ten, jeszcze tu pozaglądam, jeśli pozwolisz oczywiście.
A co ja mogę? Ja jestem liberałem (liberał brzmi jednak lepiej, niż liberałka ...). ;)
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Eeee tam... jak bym was rozumiał, to by nie było już nic interesującego. A na NCBI piszą tylko o rzeczach, które można logicznie wytłumaczyć.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:A na NCBI piszą tylko o rzeczach, które można logicznie wytłumaczyć.
Czyli nuda.
Już lepiej zatem poczytać, co pisze yacool.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

beata pisze:
Rolli pisze:A na NCBI piszą tylko o rzeczach, które można logicznie wytłumaczyć.
Czyli nuda.
Już lepiej zatem poczytać, co pisze yacool.
Zgadza sie. Poczytać można, niestety dyskutować sie nie da.
50latek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:47
Życiówka w maratonie: - - -

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: Chociaż ja nie należałem do osób, które proponowałem diety, uważam zamkniecie tematu po prostu brakiem chęci czytania innych propozycji jak własne, lub te które mi sie podobają...
Dlatego nie rozumie, jaki sens ma stawianie pytania.
Ale ja kobiet nigdy nie rozumiałem.
Spróbuje ci to wytłumaczyć....
Załóżmy, że żona stojąc przed lustrem zapyta męża, czy nie wydaje ci się że przytyła. A on jej odpowie, może troszeczkę, ale i tak jesteś moją miss Piggi. I jeszcze zaproponuje jej interwały odchudzające. Myślisz, że o to jej chodziło, gdy zadaje takie pytanie?
Albo zapyta, czy nie wydaję mu się, że się robią zmarszczki na czole. A on odpowie, ależ skąd moja Ropuszko, no może trochę, ale właśnie reklamowali nowy krem... Ja bym nie chciał być wtedy w skórze tego męża, zwłaszcza jak żona ma taki charakterek jak moja.
Kobiety (niektóre, czyli prawie wszystkie) czasami (czyli często) lubią zadawać pytania, na które nie oczekują potwierdzenia, wprost przeciwnie, chcą by rozwiać jej wymyślone kompleksy.

I zobacz teraz wpis koleżanki kata91. Młoda dziewczyna, szczupła, zgrabna, "biega w dresach", prawie codziennie po 10 km, zdrowo się odżywia , co wszystko jasno wypisuje i dopatruje w sobie na siłę za grube nogi, a właściwie tylko uda, których za grubych nie ma, co pokazała na zdjęciach. I zamiast potwierdzić jej opisane zalety, że jest wysportowana, zgrabna, ma najlepszą dietę, a te uda to pewnie wyglądają sexi w spodniach i czego ona się czepia, to musi wyczytywać to co niektórzy wypisywali jej w odpowiedziach, a czego nawet ze wstydu nie powinno się tu powtarzać.
My w PL mamy piosenkę o rozumieniu kobiet, leci jakoś tak:
"Kobiety nie zrozumiesz, czy chcesz czy nie,
Ona ma zawsze racje i nie kłóć się.
Kobiety nie zrozumiesz za milion lat
I tak kocha je świat."
kata91

Nieprzeczytany post

Napisałam na forum o rady, abyście sie podzielili swoim doświadczeniem.
Nie wiecie jaką druga osoba ma psychikę więc pisanie o tym ze ktoś ma przejść na rygorystyczną dietę, jego bieganie wręcz nie nadaje się na nazwanie bieganiem bo przecież to tylko 7-8 min km. A zeby móc o sobie powiedzieć że się biega to trzeba biegac 5 min / km i to nawet po nieodśnieżonych chodnikach. Wstyd jesli ktoś biega wolniej ! A moje ciało , matko boska ! Przysłowiową Grażyna, ktora siedzi przed telewizorem i nie uprawia sportu ma takie same !

Widzę że portal bieganie.pl nie nadaje się do normalnych rozmów. Powodzenia dla wszystkich, ja wypisuje się z tego forum.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kata91 pisze:Napisałam na forum o rady, abyście sie podzielili swoim doświadczeniem.
Nie wiecie jaką druga osoba ma psychikę więc pisanie o tym ze ktoś ma przejść na rygorystyczną dietę, jego bieganie wręcz nie nadaje się na nazwanie bieganiem bo przecież to tylko 7-8 min km. A zeby móc o sobie powiedzieć że się biega to trzeba biegac 5 min / km i to nawet po nieodśnieżonych chodnikach. Wstyd jesli ktoś biega wolniej ! A moje ciało , matko boska ! Przysłowiową Grażyna, ktora siedzi przed telewizorem i nie uprawia sportu ma takie same !

Widzę że portal bieganie.pl nie nadaje się do normalnych rozmów. Powodzenia dla wszystkich, ja wypisuje się z tego forum.
hihihi...
Lepiej sie wypisz, bo do teraz nie wiem jakich odpowiedzi oczekujesz. Takie jak napisał @50latek? (znaczy wiem, ale niestety nie tutaj...) Naprawdę oczekujesz tylko oklasków i stukrotnego potwierdzenia jaka jesteś super laska?

Spróbuj na Instagramie.

A na pożegnanie:
jesteś ładna, jesteś zgrabna, jesteś wysportowana i zdrowo sie odżywiasz... powodzenia!
kata91

Nieprzeczytany post

Radzę sprawdzić czym się różnią rady / porady od oceniania.
Mam gdzieś czy ktoś mnie uważa za grubą czy chudą, interesuje mnie tylko to jak się ja czuję w moim ciele.
Przeszkadza mi taki wygląd nóg, potrzebowałam rady. Dostalam ze jestem glupią dziewczyną ktora chciala usłyszeć jak to piekne ma nogi aaa i zapomnialam dostalam piekny wstep do anoreksji : przejdz na rygorystyczną dietę. Dziekuje Wam wszystkim.
Oczywiście to ja nie wiem czym są porady, a Wy wiecie ze porady to komplementy. Wspaniali jesteście.

Jedna szklanka to z dużo w ciągu dni dla mojego grubego, nie wysportowanego ciała, oglądającego 24 h tv ?

Chcieliście sobie znalezc jakiegoś błazna do śmiania się, znaleźliście.

Zanim ktoś się zarejestruje tutaj powinna być informacja : Forum tylko dla profesjonalistów i z silną psychikę bo mozesz wylądować z anoreksja u psychiatry.
kata91

Nieprzeczytany post

Nigdy nie biegałam w grupie, ale zawsze myslalam ze biegacze to mili ludzie ale teraz wiem ze to ludzie, którzy patrzą na innych z góry i tylko oceniają słabszych.

Nie biegam 5min/km ale lubię biegać a na tym forum nawet tą radość potraficie zepsuć i zrobić ze mnie kanapowca, który nie uprawia sporty bo przecież 7min /km to nie bieg to spacerek.

Dzięki Wam nigdy już nie opublikuje nic na forum ani nie poproszę o radę.
kata91

Nieprzeczytany post

Proszę moderatora o usunięcie tego wątku.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

kata91, teraz to trochę przesadziłaś, i obrażasz np. mnie, jak i inne osoby, które - życzliwie - próbowały Ci pomóc. Jak również w Twoim imieniu starały się wyhamować forumowiczów udzialających rad kompletnie nieadekwatnych do sytuacji. Kilka osób zaangażowało się jakoś w to, żeby Tobie pomóc, dostałaś trochę rad dobrych, wg mnie skutecznych - innych, wg mnie nie ma, i teraz wszystkich wrzucasz do jednego worka? Po co my się tu produkowaliśmy? Dla zabawy? Nawet nikomu z nas nie podziękowałaś.

50latek, Twój wpis jest żenujący.
kubawisniewski1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kata91, myślę, że w swoim częściowo słusznym żalu teraz to Ty zagalopowałaś się - uznając, że znasz intencje komentujących oraz twierdząc, że każdy ma na celu Cię upodlić (retoryka "ja skrzywdzona - kontra - wy złośliwi profesjonaliści").
Popatrz np odpowiedzi Beaty albo naszą prywatną korespondencję, gdy mailowo starałem się Ci doradzić oraz gdzie prosiłaś mnie o usunięcie starego wątku. Tamten usunąłem na Twoją prośbę, tutaj takiej prośby wcześniej nie było.

Pisałem już poprzednio, pisałem już do Ciebie prywatnie - specyfika każdego forum jest taka, że tam dostaniesz tysiąc sprzecznych porad na złożony problem i sama musisz je niestety przesiać oraz odcedzić złośliwości. Nie jest to łatwe, nie jest to czasem miłe, ale to jest konsekwencja zadawania pytań, trudnych wbrew pozorom pytań - i oczekiwania, że uda się otrzymać kompleksową odpowiedź od każdego z osobna (w tym od osób, które uznają się za ekspertów). Ja prywatnie nie potrafiłbym oddzielić, co jest poradą na bazie doświadczeń, co na bazie jakiejś wiedzy, kto sobie robi jaja, kto pisze bez zastanowienia, a kto po prostu nieuważnie czyta, jaka jest Twoja sytuacja, bo jedną ręką gotuje jajecznicę.

Niestety też mało kto będzie na tego typu forum kontrolował najpierw Twój stan psychiki i wrażliwość - zanim udzieli odpowiedzi. Niestety nie możesz po prostu tego oczekiwać. I to ponownie - nie jest żadna Twoja wina, ale specyfika forum i tego, że aktywne na nim osoby często uznają je za miejsce swojej kreacji, a udział w dyskusji traktują jak sport, przerywnik, a nie drogę do nabycia jakiejś wiedzy, konfrontacji swojego oglądu z innymi. Są też w takich miejscach osoby zaangażowane w realną pomoc i zdające sobie sprawę, że ktoś może dopiero się uczyć, dowiadywać, mieć z pozoru głupie problemy, są komentujące mający czas i chęć napisać bardziej miękko i spokojnie - ale statystycznie wszędzie takich osób jest mniej (moje własne badania he he). W skrócie - jeśli o tym zapominasz, to niestety w moim odczuciu nawet porada typu "biegaj szybciej" może być zinterpretowana jako "Co? Że ja jestem wolna i się nie nadaję?".

A co do usunięcia wątku, poprzednio Cię wyręczyłem, mogę to zrobić ponownie, ale możesz to również, jako zakładająca wątek, zrobić sama. Wysłałem Ci informację na maila. Pozdrawiam, trzymam kciuki za Twoje cele, pozytywne myślenie i niezrażanie się przeciwnościami. Trzymaj się!
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

beata pisze:kata91, teraz to trochę przesadziłaś, i obrażasz np. mnie, jak i inne osoby,
Ogłaszam, że nie czuję się obrażony.
ODPOWIEDZ