Coros Apex Pro vs Garmin Fenix 6
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Różnica w cenie; ciut większy ekran w Fenixie.
Z racji moich przygód z Suunto 9 głównym kryterium to niezawodność, wrzucanie trasy, fajna apka na telefon, prostota.
Jakieś propozycje?
pozdro
Dymas
Z racji moich przygód z Suunto 9 głównym kryterium to niezawodność, wrzucanie trasy, fajna apka na telefon, prostota.
Jakieś propozycje?
pozdro
Dymas
"Jeżeli nie potrafisz czegoś zrobić siłą, to znaczy że przyłożyłeś jej za mało"
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Każdy z nas ma inne oczekiwania, zapewne inne od twoich.
Kup Corosa i dziel się opinią.
Wysłane z mojego Pixel 5 .
Kup Corosa i dziel się opinią.
Wysłane z mojego Pixel 5 .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:59
kumpela ma corosa, fajny ten zegarek, lekki, bateria długo trzyma, tylko brak aplikacji webowej. wszystko z poziomu telefonu.
5 km/21:56 (2020) nieof.
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)
blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:59
Nie map, muzyki i płatności.
5 km/21:56 (2020) nieof.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34.00
- Kontakt:
chcesz to co mialo byc w suunto ale nie wyszlo. bierz vertixa, nie bedziesz zalowal. niezawodnosc to jest wlasnie to co jest slowem kluczem tutaj. przy czym niezawodnosc jest na poziomie wyzszym niz w legendarnym ambicie3.
z kolei - c'mon - niezawodnosc i fenix. tego, Elvis podobno żyje
ps: bieganie po tracku jest tak jak w suunto.
z kolei - c'mon - niezawodnosc i fenix. tego, Elvis podobno żyje

ps: bieganie po tracku jest tak jak w suunto.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
A co masz do Fenixa? Jakos nie widze lamentow, ze sie psuja ponad miare.LoveBeer pisze:z kolei - c'mon - niezawodnosc i fenix. tego, Elvis podobno żyje
Moj Fenix 3 od lat sluzy mi dzielnie.
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
i znowu to samo
czasem sie zastanawiam, czy uzytkownicy garminow serio nie widza, czy nie mieli do czynienia z innymi markami i brak skali porownawczej?
pomijajac osobiste doswiadczenia, ja CIĄGLE slysze ze to ze tamto (bylem ostatnio na zawodach z uytkownikiem f6solar o ojej, ilez sie nasluchalem, ze jak nie to sie dupcy, to tamto, co altualizacja nowa niespodzianka - ale w sumie to nie bylo dla mnie nic nowego
). sam mialem 3 garminy, dawalem im szanse, i tak samo szybko docieralo do mnie, ze to bezcelowe 
anyway - pomijajac dywagacje, czy to ze cos nie bangla to jest wazne czy mniej wazne - kolega stawia na 1 miejscu niezawodnosc, totez dlatego tak odpowiedzialem. jakby sie pytal o bajery to sam bym polecil garmina.

anyway - pomijajac dywagacje, czy to ze cos nie bangla to jest wazne czy mniej wazne - kolega stawia na 1 miejscu niezawodnosc, totez dlatego tak odpowiedzialem. jakby sie pytal o bajery to sam bym polecil garmina.
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma to jak konkretna i rzeczowa krytyka. Ktoś kiedyś gdzieś coś komuś...LoveBeer pisze: ja CIĄGLE slysze ze to ze tamto (...) ilez sie nasluchalem, ze jak nie to sie dupcy, to tamto, co altualizacja nowa niespodzianka

"Life can pull you down but running will always lift you up."
- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
nie ktos komus, tylko mialem 3 fenixy o roznych numerkach (co napisalem, ale jak widac czytanie jest trudne... sarkastyczneArasso pisze:Nie ma to jak konkretna i rzeczowa krytyka. Ktoś kiedyś gdzieś coś komuś...LoveBeer pisze: ja CIĄGLE slysze ze to ze tamto (...) ilez sie nasluchalem, ze jak nie to sie dupcy, to tamto, co altualizacja nowa niespodzianka

anyway, nie chce mi sie juz strzepic jezora, ja koledze mam nadzieje ze pomoglem z wyborem.
ps: tak calkiem na marginesie juz, calkiem. jako ze mialem 20 kilka topowych zegarkow juz - taka ciekawa statystyka, tak z pamieci, pi razy drzwi - jak czesto mialem jakis problem z zegarkiem (sygnal, trasa, apka, bateria, etc, no whateva, cos co mialo wplyw na przede wszystkim moje odczucia z uzytkowania - CODZIENNEGO, zebysmy sie dobrze zrozumieli, bo rocznie mam 350+ treningow) - kilka sztuk, tak dla porownania:
- ambit3 - jakis problem pojawial sie 2 razy na rok, z reguly jakis bzdet, samo funkcjonowanie, slady etc w porzadku, niemal bezbledny zegarek
- 9-ka - ciekawe, ze ona na poczatku banglala lepiej, a potem gorzej (organoleptyka na 2 sztukach, kazda po ponad pol roku) - problem ~2 razy na kwartal. z reguly wiekszy problem, zjebany track, stuck, itd
- F5 - problem co 2 tygodnie, z reguly mniejsze (ale takie ktore wkuriwaja w opor - czekanie na sygnal np 2 albo - sic! - 5 minut etc) CIAGLE problemy po aktualizacjach - batterydrain, czujniki walace w ch itd. katastrofa.
- vertix - ponad rok - problemow brak. nic nigdy sie nie zesralo w najmniejszym chocby stopniu. po prostu.
tak wiec pozdrawiam, ja nie musze zgadywac, ja po prostu wiem.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Skoro miales 20-kilka topowych zegarkow, to kiedy miales czas je wszystkie tak dobrze przetestowac?
Trenujesz z kilkoma na raz czy jak?

- LoveBeer
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Naście lat biegania, codziennie po srednio 1:30h*. Przy czym bywalo, ze mialem i po 3 zegarki na rok, czesto po 2-3 modele na raz - wtedy oczywiscie nie biegalem z kilkoma tylko na przemian. To jak mowie kwestia tego ile sie biega, ale ile dewaguje.Sikor pisze:Skoro miales 20-kilka topowych zegarkow, to kiedy miales czas je wszystkie tak dobrze przetestowac?![]()
* wiem, ze ciezko w to uwierzyc, ale ja 2 dni z rzedu wolnego od treningu to mam moze maaaax klilka razy na rok, z reguly przed waznymi rzeczami jak bugt, etc. tak trenuje codziennie, dzien wolnego robie srednio raz-2 razy w miesiacu. przy czym mam dni, ze treningi mam 2 dziennie. to tak jak z butami - ciezko sobie wyobrazic, ze mozna miec 40 par butow biegowych. a jednak mozna

-
- Wyga
Hej
Nie sądziłem, że założę taki kontrowersyjny temat. Byłem już zdecydowany na Corosa - kwestia czy Apax czy Apex Pro gdyby nie fakt, że serwis Suunto wymienił mi zegarek na nowy egzemplarz. Mało tego - odesłałem im 9 a dostałem 9 Baro + centrala przeprosiła mnie bardzo za niedogodności z ich produktem (3 serwis od czerwca)
Jak zacznie się sypać obecny to następcą będzie Coros
pozdro
Dymas
Nie sądziłem, że założę taki kontrowersyjny temat. Byłem już zdecydowany na Corosa - kwestia czy Apax czy Apex Pro gdyby nie fakt, że serwis Suunto wymienił mi zegarek na nowy egzemplarz. Mało tego - odesłałem im 9 a dostałem 9 Baro + centrala przeprosiła mnie bardzo za niedogodności z ich produktem (3 serwis od czerwca)
Jak zacznie się sypać obecny to następcą będzie Coros
pozdro
Dymas
"Jeżeli nie potrafisz czegoś zrobić siłą, to znaczy że przyłożyłeś jej za mało"
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
Napisałeś że miałeś jakieś 3 garminy i dawałeś im na coś szansę. Bezcelowo. Cytat poniżej.LoveBeer pisze: nie ktos komus, tylko mialem 3 fenixy o roznych numerkach (co napisalem, ale jak widac czytanie jest trudne... sarkastyczne)
Ale w jednym masz rację, czytanie Twoich wypowiedzi jest trudne.
LoveBeer pisze: sam mialem 3 garminy, dawalem im szanse, i tak samo szybko docieralo do mnie, ze to bezcelowe![]()
"Life can pull you down but running will always lift you up."