Coros Apex Pro vs Garmin Fenix 6

dymas
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Różnica w cenie; ciut większy ekran w Fenixie.

Z racji moich przygód z Suunto 9 głównym kryterium to niezawodność, wrzucanie trasy, fajna apka na telefon, prostota.
Jakieś propozycje?

pozdro
Dymas
"Jeżeli nie potrafisz czegoś zrobić siłą, to znaczy że przyłożyłeś jej za mało"
PKO
GOGIEL_PL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:32

Nieprzeczytany post

Fenix 6
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Każdy z nas ma inne oczekiwania, zapewne inne od twoich.
Kup Corosa i dziel się opinią.

Wysłane z mojego Pixel 5 .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
uriasz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:59

Nieprzeczytany post

kumpela ma corosa, fajny ten zegarek, lekki, bateria długo trzyma, tylko brak aplikacji webowej. wszystko z poziomu telefonu.
5 km/21:56 (2020) nieof.
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)

blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Coros o ile się nie mylę nie ma map
"Life can pull you down but running will always lift you up."
uriasz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:59

Nieprzeczytany post

Nie map, muzyki i płatności.
5 km/21:56 (2020) nieof.
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)

blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

chcesz to co mialo byc w suunto ale nie wyszlo. bierz vertixa, nie bedziesz zalowal. niezawodnosc to jest wlasnie to co jest slowem kluczem tutaj. przy czym niezawodnosc jest na poziomie wyzszym niz w legendarnym ambicie3.

z kolei - c'mon - niezawodnosc i fenix. tego, Elvis podobno żyje :)

ps: bieganie po tracku jest tak jak w suunto.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze:z kolei - c'mon - niezawodnosc i fenix. tego, Elvis podobno żyje :)
A co masz do Fenixa? Jakos nie widze lamentow, ze sie psuja ponad miare.
Moj Fenix 3 od lat sluzy mi dzielnie.
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

i znowu to samo :) czasem sie zastanawiam, czy uzytkownicy garminow serio nie widza, czy nie mieli do czynienia z innymi markami i brak skali porownawczej? :) pomijajac osobiste doswiadczenia, ja CIĄGLE slysze ze to ze tamto (bylem ostatnio na zawodach z uytkownikiem f6solar o ojej, ilez sie nasluchalem, ze jak nie to sie dupcy, to tamto, co altualizacja nowa niespodzianka - ale w sumie to nie bylo dla mnie nic nowego :)). sam mialem 3 garminy, dawalem im szanse, i tak samo szybko docieralo do mnie, ze to bezcelowe :)

anyway - pomijajac dywagacje, czy to ze cos nie bangla to jest wazne czy mniej wazne - kolega stawia na 1 miejscu niezawodnosc, totez dlatego tak odpowiedzialem. jakby sie pytal o bajery to sam bym polecil garmina.
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze: ja CIĄGLE slysze ze to ze tamto (...) ilez sie nasluchalem, ze jak nie to sie dupcy, to tamto, co altualizacja nowa niespodzianka
Nie ma to jak konkretna i rzeczowa krytyka. Ktoś kiedyś gdzieś coś komuś... :hahaha:
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Arasso pisze:
LoveBeer pisze: ja CIĄGLE slysze ze to ze tamto (...) ilez sie nasluchalem, ze jak nie to sie dupcy, to tamto, co altualizacja nowa niespodzianka
Nie ma to jak konkretna i rzeczowa krytyka. Ktoś kiedyś gdzieś coś komuś... :hahaha:
nie ktos komus, tylko mialem 3 fenixy o roznych numerkach (co napisalem, ale jak widac czytanie jest trudne... sarkastyczne :hahaha: ) codziennie slysze od ludzi OSOBISCIE - bo wiesz, my tu nie siedzimy tylko biegamy i mamy kontakt na treningach a nie w debatach internetowych. a za kazdym razem, jak poruszam ten temat, to serio, czuje jakbym naplul na jakiegos boga czy cos. w internecie. bo w realu jest calkiem na odwrot. ciekawe to jest swoja droga. natomiast jak do posiadacza polara powiesz ze jest zjebane to czy tamto, to on odpowie - wiem, k$%a, mam nadzieje ze naprawia. to tak dla przeciwwagi.

anyway, nie chce mi sie juz strzepic jezora, ja koledze mam nadzieje ze pomoglem z wyborem.

ps: tak calkiem na marginesie juz, calkiem. jako ze mialem 20 kilka topowych zegarkow juz - taka ciekawa statystyka, tak z pamieci, pi razy drzwi - jak czesto mialem jakis problem z zegarkiem (sygnal, trasa, apka, bateria, etc, no whateva, cos co mialo wplyw na przede wszystkim moje odczucia z uzytkowania - CODZIENNEGO, zebysmy sie dobrze zrozumieli, bo rocznie mam 350+ treningow) - kilka sztuk, tak dla porownania:
- ambit3 - jakis problem pojawial sie 2 razy na rok, z reguly jakis bzdet, samo funkcjonowanie, slady etc w porzadku, niemal bezbledny zegarek
- 9-ka - ciekawe, ze ona na poczatku banglala lepiej, a potem gorzej (organoleptyka na 2 sztukach, kazda po ponad pol roku) - problem ~2 razy na kwartal. z reguly wiekszy problem, zjebany track, stuck, itd
- F5 - problem co 2 tygodnie, z reguly mniejsze (ale takie ktore wkuriwaja w opor - czekanie na sygnal np 2 albo - sic! - 5 minut etc) CIAGLE problemy po aktualizacjach - batterydrain, czujniki walace w ch itd. katastrofa.
- vertix - ponad rok - problemow brak. nic nigdy sie nie zesralo w najmniejszym chocby stopniu. po prostu.
tak wiec pozdrawiam, ja nie musze zgadywac, ja po prostu wiem.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoro miales 20-kilka topowych zegarkow, to kiedy miales czas je wszystkie tak dobrze przetestowac? :niewiem:
Trenujesz z kilkoma na raz czy jak? :bleble:
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:Skoro miales 20-kilka topowych zegarkow, to kiedy miales czas je wszystkie tak dobrze przetestowac? :niewiem:
Trenujesz z kilkoma na raz czy jak? :bleble:
Naście lat biegania, codziennie po srednio 1:30h*. Przy czym bywalo, ze mialem i po 3 zegarki na rok, czesto po 2-3 modele na raz - wtedy oczywiscie nie biegalem z kilkoma tylko na przemian. To jak mowie kwestia tego ile sie biega, ale ile dewaguje.

* wiem, ze ciezko w to uwierzyc, ale ja 2 dni z rzedu wolnego od treningu to mam moze maaaax klilka razy na rok, z reguly przed waznymi rzeczami jak bugt, etc. tak trenuje codziennie, dzien wolnego robie srednio raz-2 razy w miesiacu. przy czym mam dni, ze treningi mam 2 dziennie. to tak jak z butami - ciezko sobie wyobrazic, ze mozna miec 40 par butow biegowych. a jednak mozna :)
dymas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hej

Nie sądziłem, że założę taki kontrowersyjny temat. Byłem już zdecydowany na Corosa - kwestia czy Apax czy Apex Pro gdyby nie fakt, że serwis Suunto wymienił mi zegarek na nowy egzemplarz. Mało tego - odesłałem im 9 a dostałem 9 Baro + centrala przeprosiła mnie bardzo za niedogodności z ich produktem (3 serwis od czerwca)

Jak zacznie się sypać obecny to następcą będzie Coros

pozdro
Dymas
"Jeżeli nie potrafisz czegoś zrobić siłą, to znaczy że przyłożyłeś jej za mało"
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze: nie ktos komus, tylko mialem 3 fenixy o roznych numerkach (co napisalem, ale jak widac czytanie jest trudne... sarkastyczne :hahaha: )
Napisałeś że miałeś jakieś 3 garminy i dawałeś im na coś szansę. Bezcelowo. Cytat poniżej.
Ale w jednym masz rację, czytanie Twoich wypowiedzi jest trudne.
LoveBeer pisze: sam mialem 3 garminy, dawalem im szanse, i tak samo szybko docieralo do mnie, ze to bezcelowe :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ