Komentarz do artykułu Czas na witaminę D
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Komentarze do artykułu Czas na witaminę D
-
- Zaprawiony W Bojach
Kupowanie suplementów to stara pieniędzy. Skuteczne są krople DEVIKAP, ale tylko na receptę.
-
- Zaprawiony W Bojach
Te bez recepty są równie skuteczne jak tabletki do ssania na gardło. Devikap to lek. Nie bez powodu jest na receptę, należy również stosować zgodnie z zaleceniem. Nadmiar witamin jest równie zły jak niedobór.
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Prócz kosmicznej dawki (15 tyś jednostek) ten cudowny lek czymś się rożni od suplementów z tym samym składem ale mniejsza dawką?
"Life can pull you down but running will always lift you up."
-
- Zaprawiony W Bojach
Szykuje się na gównoburze.Arasso pisze:Prócz kosmicznej dawki (15 tyś jednostek) ten cudowny lek czymś się rożni od suplementów z tym samym składem ale mniejsza dawką?
Niczym, kup sobie to na co masz ochotę.
-
- Wyga
Dorzucam 23 powody do zamieszania w szambie: https://pantabletka.pl/jak-wybrac-najle ... tamine-d3/Ryszard N. pisze:Szykuje się na gównoburze.
-
- Zaprawiony W Bojach
Aktualizacja do zestawienia:
ibuvit D3 od Polpharmy w dawce 4000 (i którejś mniejszej) uzyskał rejestrację jako lek i jest już w aptekach. W całkiem dobrej cenie, u mnie po 27,50 za 60 szt.
ibuvit D3 od Polpharmy w dawce 4000 (i którejś mniejszej) uzyskał rejestrację jako lek i jest już w aptekach. W całkiem dobrej cenie, u mnie po 27,50 za 60 szt.
Są też leki bez recepty. Suplementów raczej nie kupuję a teraz mam u siebie dwie wit.D3 różnych producentów; jedna w tabletkach 1000 j.m., druga w kapsułkach miękkich 4000 IU. Każdy farmaceuta sprzeda ci lek a nie suplement, jeśli go o to poprosisz. Dlatego pytam, czy z jakiegoś powodu powinienem się starać o receptę na te krople?Ryszard N. pisze:Te bez recepty są równie skuteczne jak tabletki do ssania na gardło. Devikap to lek. Nie bez powodu jest na receptę, należy również stosować zgodnie z zaleceniem. Nadmiar witamin jest równie zły jak niedobór.
- marek301
- Zaprawiony W Bojach
Jedno zdanie a tyle pozytywnej treści!Ryszard N. pisze: ...Nadmiar witamin jest równie zły jak niedobór...
Jeszcze warto się zastanowić co jest bardziej "niezdrowe"
niedobory czy przedawkowanie.
Oczywiście osobno możemy rozważyć stany kilkunasto dniowych niedoborów
oraz najczęściej spotykane "przewlekłe".
I jak myślicie, kto "cierpi" najczęściej na te długotrwałe?
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
No to szambo wybiło:R-X pisze:Dorzucam 23 powody do zamieszania w szambie: https://pantabletka.pl/jak-wybrac-najle ... tamine-d3/Ryszard N. pisze:Szykuje się na gównoburze.
https://www.badamysuplementy.pl/witamina-d3/
"Life can pull you down but running will always lift you up."
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:42
- Życiówka w maratonie: 2:47:03
Ciekawe, poprzedniej zimy w ciągu miesiąca skutecznie podniosłem sobie poziom witaminy D3 środkami bez recepty (oznaczałem poziom przed i po). Muszę w tym roku spróbować z tymi tabletkami na gardło, może będą smaczniejsze.Ryszard N. pisze:Te bez recepty są równie skuteczne jak tabletki do ssania na gardło.
10k: 35:42 | M: 2:47:03
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka w maratonie: 2:54:40
Od kilku lat w okresie od października do marca, co dziennie stosuje witD3 w dawce 10 000IU + k2mk7. Nie natknęłam się na publikacje opisujące przypadki przedawkowania tej witaminy.
W aptekach sprzedaje się dużo suplementów, oni też maja z tego biznes...
W aptekach sprzedaje się dużo suplementów, oni też maja z tego biznes...
-
- Zaprawiony W Bojach
I zalogowałaś się tu specjalnie, żeby się tym pochwalić?Szprota pisze:Nie natknęłam się na publikacje opisujące przypadki przedawkowania tej witaminy.
https://www.mdpi.com/2072-6643/10/8/953/htm