iNFERNAL @2021 for SUB18 ☐ & SUB39 ☑

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:36
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

Jak wam się podoba technika?
https://youtu.be/lZo9o-7nIok?t=93
Dla mnie ten jego ruch przy prędkości na 10k wygląda super smooth i lekko.
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.

Blog
Komentarze
5 km - 18:20 (09.04.21)
10 km - 38:36 (13.03.21)
HM - 01:30:48 (6.10.19)
M - 3:42:13 (22.04.18)
New Balance but biegowy
MatiR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: -
Życiówka w maratonie: -

Nieprzeczytany post

Mocne 4/10.
sebastian899

Nieprzeczytany post

MatiR pisze:Mocne 4/10.
Jak tu jest 4, to wiesz ogoras ile jest u nas ? powiem 1 , jak nie 0 :hej:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Ja to rozumie, ze oni wola w naturze... ale te cyferki zawsze biorę z przymrużonym okiem jak nie są robione na stadionie jako dokładnie 2,5 rundki. Tak jak tu:
https://www.youtube.com/watch?v=_h7FSqHY_Io
I to jest naprawdę 9,5/10.
MatiR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: -
Życiówka w maratonie: -

Nieprzeczytany post

Sebastian bez przesady... :oczko:
Kaleczymy, ale jakie 1, jakie 0.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Ja mam -10 :hahaha:
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"swego nie znacie cudze chwalicie!"
:ble:
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Ja to rozumie, ze oni wola w naturze... ale te cyferki zawsze biorę z przymrużonym okiem jak nie są robione na stadionie jako dokładnie 2,5 rundki. Tak jak tu:
Kszczot to zawodowiec, reprezentuje kraj i specjalizuje się wyłącznie w bieganiu.
Tam podaje zawodowego amatora triatlonu który mimo słabej techniki według was, biega naprawdę szybko.

Blog
Komentarze
sebastian899

Nieprzeczytany post

zawodowego amatora :hej: , myślałem że 1 wyklucza 2 , albo jest się amatorem albo zawodowcem , tego Pana raczej zaliczył bym już do zawodowców .
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

infernal pisze:
Rolli pisze:Ja to rozumie, ze oni wola w naturze... ale te cyferki zawsze biorę z przymrużonym okiem jak nie są robione na stadionie jako dokładnie 2,5 rundki. Tak jak tu:
Kszczot to zawodowiec, reprezentuje kraj i specjalizuje się wyłącznie w bieganiu.
Tam podaje zawodowego amatora triatlonu który mimo słabej techniki według was, biega naprawdę szybko.
Nie rozumie, co ma jedno z drugim do czynienia.
1. Biega szybko... tak, ale ja bym wolał porównać prawdziwe prędkości, i to jest możliwe tylko na stadionie a nie GPS-em
2. Możesz reprezentować kraj i biegać bardzo brzydko albo biegać jako amator 17/5km za to wyśmienitym stylem, nie ma tu znaczenia... porównujemy technikę biegu.

A Kszczot biega naprawdę ładnie i naprawdę szybko.
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebastian899 pisze:zawodowego amatora :hej: , myślałem że 1 wyklucza 2 , albo jest się amatorem albo zawodowcem , tego Pana raczej zaliczył bym już do zawodowców .
Oj tam :hahaha:
Rolli pisze:
infernal pisze:
Nie rozumie, co ma jedno z drugim do czynienia.
1. Biega szybko... tak, ale ja bym wolał porównać prawdziwe prędkości, i to jest możliwe tylko na stadionie a nie GPS-em
2. Możesz reprezentować kraj i biegać bardzo brzydko albo biegać jako amator 17/5km za to wyśmienitym stylem, nie ma tu znaczenia... porównujemy technikę biegu.

A Kszczot biega naprawdę ładnie i naprawdę szybko.
To jak tak mamy porównywać to weźmy Bekele i Kipchoge plus Jakoba i kto tam jeszcze: wtedy można ich wszystkich przyrównywać a nie osobę która prócz biegania jeszcze pływa czy jezdzi na rowerze. Co swoją droga rodzi u mnie pytanie - gdyby facet sie skupił tylko na bieganiu dałoby to lepsze wyniki? Czy to jednak kwestia tego ze uprawia triathlon?

Btw.

https://youtu.be/aSuBEF77wm8
28min - 10k. Ile osób w Polsce tak biega? Hmmm... damn. Dla mnie kosmos

Blog
Komentarze
sebastian899

Nieprzeczytany post

Jeżeli Murray zakwalifikujemy do amatorów to oznaczałoby że w Polsce nie posiadamy ani jednego zawodowca na długich dystansach , bo na 5 i 10 jedynie zbliżyć mógłby się do niego w Polsce Krystian Zalewski .Gdyby poświęcił on się tylko bieganiu na pewno jego wyniki poszły by jeszcze w górę , choć w triatlonie z 3 dyscyplin bieganie jest najbardziej kluczowe .
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

infernal pisze: To jak tak mamy porównywać to weźmy Bekele i Kipchoge plus Jakoba i kto tam jeszcze: wtedy można ich wszystkich przyrównywać a nie osobę która prócz biegania jeszcze pływa czy jezdzi na rowerze. Co swoją droga rodzi u mnie pytanie - gdyby facet sie skupił tylko na bieganiu dałoby to lepsze wyniki? Czy to jednak kwestia tego ze uprawia triathlon?
Moze zle sie wyraziłem. Nie porównuj techniki biegu bo ten mat ten ma tamto ten trenuje to czy tamto... po prostu porównaj technikę biegu. I tu ma Murray gorsza technikę jak Kszczot. Nawet Kipchoge mi sie tak nie podoba. Bekele bieg ładnie.
Jakos nie ufam GPS.

Ale sprzedaje sie dobrze. Bardzo dobrze, co niektórzy zawodnicy jeszcze nie doceniają: Aktywność medialna.
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebastian899 pisze:Jeżeli Murray zakwalifikujemy do amatorów to oznaczałoby że w Polsce nie posiadamy ani jednego zawodowca na długich dystansach , bo na 5 i 10 jedynie zbliżyć mógłby się do niego w Polsce Krystian Zalewski .Gdyby poświęcił on się tylko bieganiu na pewno jego wyniki poszły by jeszcze w górę , choć w triatlonie z 3 dyscyplin bieganie jest najbardziej kluczowe .
Tak czy owak, uprawia inna dyscyplinę która zawiera tylko bieganie :oczko: Ciekawe w jakim stopniu :niewiem:
Rolli pisze: Moze zle sie wyraziłem. Nie porównuj techniki biegu bo ten mat ten ma tamto ten trenuje to czy tamto... po prostu porównaj technikę biegu. I tu ma Murray gorsza technikę jak Kszczot. Nawet Kipchoge mi sie tak nie podoba. Bekele bieg ładnie.
Jakos nie ufam GPS.
Ale sprzedaje sie dobrze. Bardzo dobrze, co niektórzy zawodnicy jeszcze nie doceniają: Aktywność medialna.
Racja.
Nawet jeśli policzyło mu to dodatkowe 100-200m to i tak wynik robi wrażenie.

Blog
Komentarze
sebastian899

Nieprzeczytany post

fazie 1 i 2 zmienił bym bardzo dużo , bieganie tego samego na tej samej intensywności i objętości przez cały miesiąc na pewno nie jest dobre , tutaj nie mam wątpliwości . Po 1 zrobiłbym 1 tydzień z mniejszą objętością na samych BS ( taki wprowadzający) . Później aż się prosi o sile biegowa , zwłaszcza że ten aspekt zawsze zaniedbywales, więc w 3-4 fazie zaowocowało by to ogromnie jestem wręcz tego pewny , włączył bym od 2 tyg podbiegi + 1 bieg krosowy nawet w 1 zakresie też by pomógł ogromnie .Nie masz pojęcia ile tracisz pomijając sile biegowa w okresie bazowym , uważam że siła w tym okresie jest podstawą .Nie wiem czy 1 i 2 fazę nie przedłużył bym minimalnie i w końcówce tej fazy dołożył bym przebiezki , w 3 fazie zabawy biegowe to rozwiązanie bardzo dobre , tylko dużo lepiej zrobisz jak zaczniesz od 1' , a dopiero w 3 tygodniu jak będziesz biegał 4' i więcej .w ostatniej fazie biegał bym więcej przebiezek zdecydowanie , zwłaszcza w ostatnią środę wyrzucił sprawnosc ogólna i BS zakończył przebiezkami .
ODPOWIEDZ