Komentarz do artykułu Sobotnie ściganie na WA Half Marathon Championships Gdynia 2020
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Andrzej - u nas trasę mierzył ni zawodny pan T. Dziekoński.
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Raczej nie można, dzisiejszy, świetny wynik, daje wg kalkulatorów "tylko" ok. 2h09:XX w M ( RP 2:07:39!). Żeby móc myśleć o RP musiałby dzisiaj pobiec ok. 40 sek. szybciej.Mossar pisze:Teraz byleby się odbył maraton w grudniu, przy takim półmaratonie można się spodziewać niespodzianki Zalewskiego w swoim maratońskim debiucie.
Tak czy owak, poniżej 2h10 ma prawo zejść, co już dawno nie udało się nikomu z naszych.

Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Ja nie mowię o rekordzie Polski tylko wyniku na 2-5 miejsce w polskich tabrlach.
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
- j.nalew
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:49
- Życiówka w maratonie: 3:35:01
Logadin, Andrzej_ i super. Pozostaje się więc cieszyć z tego historycznego dnia
)

IG jnalew
www.strava.com/athletes/19149633
Blog viewtopic.php?f=57&t=56963
Blog - komentarze viewtopic.php?f=28&t=56993
5km 20:11, 2018
10km 42:49 2018
HM 1:37:29, 2023
M 3:35:01, 2023
www.strava.com/athletes/19149633
Blog viewtopic.php?f=57&t=56963
Blog - komentarze viewtopic.php?f=28&t=56993
5km 20:11, 2018
10km 42:49 2018
HM 1:37:29, 2023
M 3:35:01, 2023
-
- Zaprawiony W Bojach
Zawodniczki i zawodnicy pięknie pobiegli. Szkoda że Pan Babiarz był w słabej formie. Z historii biegów, mogę zrozumieć, ale podstawowe działania matematyczne?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Trudno mi się z Tobą zgodzić. Że mówił "jedna minuta..." zamiast "jedna godzina..."? Zwykłe przejęzyczenie spowodowane emocjami. Osobiście duet dziennikarski Babiarz/ Chmara oceniam wysokoRyszard N. pisze:Zawodniczki i zawodnicy pięknie pobiegli. Szkoda że Pan Babiarz był w słabej formie. Z historii biegów, mogę zrozumieć, ale podstawowe działania matematyczne?

-
- Zaprawiony W Bojach
Rzecz w tym, że to nie jest debiut,... Gość w tej materii jest słaby jak trzeci gatunek nici,..JFP pisze:Trudno mi się z Tobą zgodzić. Że mówił "jedna minuta..." zamiast "jedna godzina..."? Zwykłe przejęzyczenie spowodowane emocjami. Osobiście duet dziennikarski Babiarz/ Chmara oceniam wysokoRyszard N. pisze:Zawodniczki i zawodnicy pięknie pobiegli. Szkoda że Pan Babiarz był w słabej formie. Z historii biegów, mogę zrozumieć, ale podstawowe działania matematyczne?
Prowadząc tego typu relację należy zrobić sobie ściągę i dodatkowo, prawidłowo podawać czas/km. W dobie kalkulatorów to proste. Co więcej, należało przestudiować trasę. Według mnie, zbieg Piłsudskiego do bulwaru nadmorskiego, nie jest łagodny. Stąd min. upadek Etiopki.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zgadza się! Zbiegałem tamtędy w Biegu Niepodległości, ale czy Babiarz też powinien?Ryszard N. pisze: Według mnie, zbieg Piłsudskiego do bulwaru nadmorskiego, nie jest łagodny. Stąd min. upadek Etiopki.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie powinien ale powinien nie gadać głupot skoro nie ma wiedzy.JFP pisze:Zgadza się! Zbiegałem tamtędy w Biegu Niepodległości, ale czy Babiarz też powinien?Ryszard N. pisze: Według mnie, zbieg Piłsudskiego do bulwaru nadmorskiego, nie jest łagodny. Stąd min. upadek Etiopki.
Kiedyś organizator na imprezę w Gdańsku zaprosił do komentowania Michała Bartoszaka. Robił to profesjonalnie, ze znajomością tematu. Ten gość w TV „nie wąchał prochu”, nic nie wie na temat biegania. Na portalu, łącznie z naczelnym jest kilka osób które zrobiły by to znacznie lepiej. Interesuje mnie bieganie na wysokim poziomie i profesjonalna narracja prowadzącego transmisje.
To tyle.
Pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W Polsce przeciętny Kowalski zna się na wszystkim, a przede wszystkim na piłce kopanej i na medycynie. Aha, jeszcze na bieganiuRyszard N. pisze: Nie powinien ale powinien nie gadać głupot skoro nie ma wiedzy...

Na poważnie to moje jedyne i największe zastrzeżenie do duetu Babiarz/ Chmara jest takie, że na mecie męskiego biegu w ogóle nie zwrócili uwagi na młodziutkiego Brytyjczyka Jake Smith'a na którym kamerzysta skupił się przez dobrych kilkanaście sekund. A to chyba dlatego, że zameldował się jako pierwszy biały (sic!) biegacz, na dobrym 18 miejscu z wynikiem 1:00:31 Oczywiście PB, ale i również NR w kategorii U23!
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Babiarz zatrzymał się na swoich historycznych wstawkach i bazuje na nich, często kosztem nowinek ze świata biegowego. Sypał z zaangażowaniem nazwami ulic jak na egzaminie na trójmiejskiego taksówkarza. Nie był jednak przygotowany merytorycznie tak jak należałoby oczekiwać od komentatora. Te wszystkie lapsusy dopełniają ogólnej oceny miernej lub ledwie dostatecznej z uwagi na sentyment i przyzwyczajenie do jego emocjonalnego komentowania. Tyle, że jego emocjonalia coraz bardziej odlatują od komentowanych imprez. Z kolei Chmara nie potrafi przerwać tego bełkotu, a wystarczyłoby podawać tempa albo cv i ciekawostki dot. poszczególnych biegaczy w trakcie biegu. Trzeba trzymać się tego, a wówczas odbiór jest znacznie lepszy, ponieważ widz sportowy zazwyczaj jest bardziej zorientowany i wymagający, a więc różne pomyłki zwyczajnie drażnią ucho.
-
- Zaprawiony W Bojach
Babiarz przymulał już na MP w LA.
Pomijam już fakt ze ta durna tv zamiast relacjonować mistrzostwa karmiła nas kolarstwem i skokami narciarek. Zaznaczyć należy że TVP miała wyłączność na relację.
Pomijam już fakt ze ta durna tv zamiast relacjonować mistrzostwa karmiła nas kolarstwem i skokami narciarek. Zaznaczyć należy że TVP miała wyłączność na relację.
-
- Zaprawiony W Bojach
Kto bogatemu zabroni? Choć w takiej telewizji, jeśli jest w niej ktoś myślący, to daje się transmisje na inne programy, których mają chyba z 10. Pozostaje się cieszyć, że nie było akurat żadnego hitu ekstraklasy, bo biegania by pokazali 5 minut w przerwie.Ryszard N. pisze:Pomijam już fakt ze ta durna tv zamiast relacjonować mistrzostwa karmiła nas kolarstwem i skokami narciarek. Zaznaczyć należy że TVP miała wyłączność na relację.