Komentarz do artykułu Kto będzie królem? - Kipchoge vs Bekele już 4 października

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Norbert1991
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Połóweczka 1:02:54. Lekko poniżej 3min/km, szału ni ma.
PKO
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

Pani Brigid Kosgei wygrywa w czasie 2h18'58
grzes73
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a jednak every human is limited
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Warto docenić, że dotarł do mety, zwykle - na tym poziomie - jak nie idzie, to się schodzi.
Dobrze mu i nam to zrobi, trochę go "uczłowieczy" i zedrze nieco powłokę niepokonanego terminatora.

Ma już 36 lat (oficjalnie ;) ), i jakby optymistycznie nie liczyć zbliża się do końca, jeszcze rok, max. dwa - szansy na dobre bieganie (= 2-3 starty).
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
dziki_rysio_997
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:42
Życiówka w maratonie: 2:47:03

Nieprzeczytany post

grzes73 pisze:a jednak every human is limited
Cóż, hasło "no human is limited" wydawało mi się tak głupie i kompletnie nieprzystające do wybitnego sportowca jakim jest Eliud Kipchoge.

Dzisiaj ewidentnie coś nie grało. Na facebooku pojawiło się takie info:
After 25 kilometers my ear blocked and it couldn't open anymore. But this is how sport is, we should accept defeat and focus for the winning next time.
Thanks for the support.
Nie do końca wiem, jak rozumieć kwestię tego ucha - woda w uchu?

W sumie to tak naprawdę nie oczekuję tłumaczeń mistrza - był niepokonany w maratonie przez ponad 7 lat, dla mnie jest najwybitniejszym maratończykiem w historii.
Może i lepiej, że nie doszedł do skutku pojedynek z Bekele. Kipchoge dzisiaj nie był sobą i gdyby do tego Kenenisa wystartował z problemami i nie ukończył lub obaj byliby tłem dla innych...
Trochę szkoda, że pewnie nie zobaczymy już ich rywalizacji w wielkiej formie, co pewnie mogłoby mieć miejsce gdyby się spotkali przed rokiem.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2020, 14:32 przez dziki_rysio_997, łącznie zmieniany 1 raz.
10k: 35:42 | M: 2:47:03
Awatar użytkownika
Mossar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pozostaje pytanie czy Kenenisa jeszcze gdzieś wystartuje i w jakiej jest formie. Kontuzja kontuzją, ale rok temu naprawde otarł się o rekord.

A Kitata ma taka technikę biegu, że aż cieżko uwierzyć, że biega tak szybko. Ale to jest piekne w tym zwycięstwie :)
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kitata ma dobry ruch. Nie patrz na stopy. To tylko końcówki łańcucha biomechanicznego.
Awatar użytkownika
Mossar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oglądałem w okropnej jakości. Jak znajde w lepszej to się przyglądne, bo mnie zaintrygowałeś.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ