Fredzio,Quote: from FREDZIO on 4:36 pm on Nov. 6, 2003
Bennet. Ja jestem przeciw. Ja FREDZIO, nie SBBP.
Chciałbym móc dać komus adres sbbp.pl w celu zachęcenia go do przyłączenia się do biegania po Lesie Bielańskim. Ale dawanie mu adresu: biegajznami.pl/grupybiegowe/warszawa/sbbp - jest dla mnie bez sensu.
Chciałbym robić coś skromnego, lokalnego na małą skalę. Nie interesuje mnie łączenie sił.
Wszystkich zainteresowanych bieganiem globalnym będę odsyłał na biegajznami.pl - zresztą link umieściliśmy. Podoba mi się zresztą to co juz zrobiliście.
Jeśli biegajznami.pl będzie chciało umieścić link do sbbp - to będzie nam miło, jeśli nie - to trudno.
W końcu New York Road Runners - to też tylko klubik osób biegających po Central Parku.
A że przy okazji organizują Maraton....
Ja wcale nie uważam, że globalizacja zawsze i wszędzie jest dobra. Uważam tylko, że razem można zrobić więcej. Jeśli ktoś chce robić coś na mniejszą skalę to to wcale nie musi być gorsze.
Akurat jeśli chodzi o link to przecież nic nie stoi na przeszkodzie żeby w ramach biegajznami.pl SBBP miała adres sbbp.pl, przecież to tylko odpowiednie przekierowanie wykupionej domeny.
Skłaniamy się do pewnego rozwiązania. To nie my będziemy prowadzili strony różnych grup biegowych, ale damy zainteresowanym miejsce i pełen dostęp do aktualizacji. Aktualizacje serwisu biegajznami.pl jak pewnie wiesz, prowadzone są poprzez panel administracyjny, który nawet początkującym użytkownikom nie powinien sprawiać problemu. Staramy się jak widzisz ułatwiać wszystko co może sprawiać problemy.
Na razie grupy biegowe prowadziły namiastki swoich stron tu na forum biegania i mimo tej prowizorki nikt nie narzekał, że jest to zagrzebane gdzieś na forum pod jeszcze dłuższym, trudniejszym do zapisania adresem. W tym względzie odpowiada mi portal Gazety Wyborczej gdzie na głównej stronie na dole są podane różne lokalne wydania. Wydaje mi się, że to dobry i sprawdzony sposób, chyba, że nagle miałoby się pojawić 100 grup, ale od tego pewnie jesteśmy dalecy.
Jak wiesz jest wiele lokalnych serwisów, którym trudno jest się przebić. Na stronach SBBP.PL przeczytałem, że nasz serwis to strona stworzona przez środowisko bydgoskie. Gdyby tak było to pewnie nie mielibyśmy nic do powiedzenia. Tak naprawdę biegajznami.pl to nie tylko Bydgoszcz, ale i Warszawa (mqqla, Radek Wieliczko), Trójmiasto (krzysiekk), Wrocław (Darek Sidor), ? (kledzik)... a wkrótce mam nadzieję i inne miasta.
Jest dużo za, ale i dużo przeciw łączeniu się. Obiecuję, że niczego nie będziemy forsowali na siłę, ale może warto poświęcić trochę czasu i przedyskutować to wszystko?
Pozdrawiam,
Bennet
PS. Dzięki za linka, odwzajemniliśmy się tym samym

(Edited by Bennet at 5:36 pm on Nov. 6, 2003)