Komentarz do artykułu Czy tatuaże szkodzą biegaczom?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U nas w PL E. Swoboda i J. Krzewina z najbardziej uwidocznionymi dziarami.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Przemkurius
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z innych sportów fajdek też jest podziarany, marcin Lewandowski też ma tego sporo
viewtopic.php?f=27&t=60705 BLOG
viewtopic.php?f=28&t=60706 KOMENTSY

800m: 2:11.97 - 06.2022
1000m: 2:49.94 - 06.2022
1609m: 5:03.80 - 06.2022
3000m: 10:23.18 - 12.2020
5km: 17:39 - 09.2022
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie chodzi też o to, żeby dziar sobie nie robić. Warto jednak się im przyjrzeć po zagojeniu, czy nie pokleiły tkanek w głębszych warstwach, bo wtedy trzeba je przepracować manualnie u fizjo, tak samo jak przepracowuje się wszelkie blizny i uwalnia tkanki poprawiając ślizg między nimi.
nofinishlane
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:43:43
Życiówka w maratonie: 03:25:30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:
nofinishlane pisze:Jasne. Że moja rodzicielka ma podobne zdanie, z którym ja się nie zgadzam. Stąd podejrzenie, że stalkuje mnie w Internecie, żeby dalej mnie indoktrynować :hahaha:
No ale jeśli ktoś sobie wytatuuje jelenia na rykowisku albo coś podobnie wyrafinowanego, to jakieś podejrzenia można mieć.
Nie jestem przekonany. Gust to jednak bardzo subiektywna rzecz. Jedne lubi ser a drugi temat z nogami.
Arasso pisze:Kojarzycie jakiegoś wytatuowanego zawodowego sportowca, z krajowej lub światowej czołówki? Nie chodzi mi o jeden czy dwa małe tatuaże, ale np. o całe ramiona, lub plecy.
Piłkarzyków pomijam, bo u nich tatuaże i wystylizowane fryzurki to priorytet. Mam na myśli prawdziwych sportowców.
Rodman?
Jeśli nie chcesz się ścigać - wtedy nie startuj
http://barman-setka-raz.blogspot.com/
Obrazek
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dlatego każdy może sobie ocenić, co tam kto wystawia ;-)
Arasso pisze:Kojarzycie jakiegoś wytatuowanego zawodowego sportowca, z krajowej lub światowej czołówki?
Sonny Bill Williams Wybitny rugbysta a także pięściarz. Z boksem to nie potrafię ocenić jego klasy. Widzę że wygrał 7 z 7 walk i jakiś międzynarodowy tytuł WBA raz zdobył. Ale jego podstawowym sportem jest rugby w 2 odmianach.
Ma'a Nonu - równie wybitny rugbysta.
No i dużo innych z NZ i Polinezji, ale tam to w dużej mierze tradycja a nie moda.
Awatar użytkownika
Andrzej_Witek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 31:35
Życiówka w maratonie: 2:23:32
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dziary nie mam a temat znany jest mi tylko pobieżnie, ale zdaje się, że robiąc tatuaż, to chyba trzeba na jakiś czas z treningu zrezygnować?
Nie wiem co prawda na ile? Tydzień, dwa?

Sportowcy przez duże 'S' w ciągu sezonu nie często mają okazję na takie odpuszczenie.
M: 2:23:32
HM: 1:08:57

ASICS Trail Team
upoconejajka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 41:40

Nieprzeczytany post

Andrzej_Witek pisze:Dziary nie mam a temat znany jest mi tylko pobieżnie, ale zdaje się, że robiąc tatuaż, to chyba trzeba na jakiś czas z treningu zrezygnować?
Nie wiem co prawda na ile? Tydzień, dwa?

Sportowcy przez duże 'S' w ciągu sezonu nie często mają okazję na takie odpuszczenie.
Zalecane są dwa tygodnie na gojenie i pielęgnację tatuażu. Niektórzy już po tygodniu wracają do treningów. Jednak im krótszy czas na gojenie tym gorzej dla tatuażu w przyszłości.
Szczególnie pierwsze dni są ważne, ponieważ to po prostu coś w stylu rany.
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:
Arasso pisze:Kojarzycie jakiegoś wytatuowanego zawodowego sportowca, z krajowej lub światowej czołówki?
Sonny Bill Williams Wybitny rugbysta a także pięściarz. Z boksem to nie potrafię ocenić jego klasy. Widzę że wygrał 7 z 7 walk i jakiś międzynarodowy tytuł WBA raz zdobył. Ale jego podstawowym sportem jest rugby w 2 odmianach.
Ma'a Nonu - równie wybitny rugbysta.
No i dużo innych z NZ i Polinezji, ale tam to w dużej mierze tradycja a nie moda.
No właśnie to tylko utwierdza mnie w spostrzeżeniu że tatuowanie popularne jest zdecydowanie bardziej w dyscyplinach "rozrywkowych" ocierających się o show - piłka, koszykówka, boks, rugby, o MMA nie wspominając
Jakoś trudno znaleźć solidnie wytatuowanego biegacza, kolarza, pływaka, lekkoatlete
Aczkolwiek kilku jest:

Paweł Fajdek
Obrazek

Jakub Krzewina
Obrazek

Inka McPherson
Obrazek
"Life can pull you down but running will always lift you up."
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach