Jacek, komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
sultangurde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Brawo Jacku 3:20 jest extra. Tysiaczek boli. Ale to szybko mija. Ja mysle podobnie. Buduję sobie formę i będę od czasu do czasu jakis sprawdzian robił. Do tego treningi szybkosci jak ostatnio w piatek, bo to najlepsza silownia biegowa takie 20 km/h :)
Blog: viewtopic.php?f=27&t=60020
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=60021
2024 [M40] 18:41//40:12//1:31:02
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:36
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

sultangurde pisze:Brawo Jacku 3:20 jest extra.
Zdecydowanie :taktak: Ciekawe czy sam był pobiegł coś w tych okolicach.
Jacku, ten maraton solo na jesień ależ to będzie wydarzenie :taktak: Trzymam mega kciuki! Córki na rower niech wsiadają i relacje live dają :hejhej:
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.

Blog
Komentarze
5 km - 18:20 (09.04.21)
10 km - 38:36 (13.03.21)
HM - 01:30:48 (6.10.19)
M - 3:42:13 (22.04.18)
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:59
Życiówka w maratonie: 2:59:13

Nieprzeczytany post

Napisałem ci przed chwilą na connect ale napiszę jeszcze tutaj.
Proponuję chellenge dla zabawy czyli kto z nas do końca roku zrobi "lepszy" tysiączek. Uważam Cię za lepszego biegacza ale spróbuję :usmiech:
W obecnych czasach trochę zabawy biegowej się przyda.
Zorganizuję koło pomiarowe i odmierzę dokładnie dystans.

Jeżeli będziesz biegł solo maraton to gdzie, w Łodzi? Jeżeli faktycznie jesienne zawody się posypią to może bym podjechał do Łodzi i już by nie było biegania solo.
Wrocławski maraton z września już odwołany.
Awatar użytkownika
sultangurde
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dobry pomysł ten 1 km challenge :) Sam myślę też popróbuję, ale muszę się trochę rozbiegać na tych wyższych prędkościach. W ostatni piątek zrobiłem taki fajny trening tempowy 4x1 minuta w jakimś takim szacunkowym T1 i naprawdę fajnie się biegało. Do 1 km są fajne treningi takie biegane na dużych prędkościach.
Blog: viewtopic.php?f=27&t=60020
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=60021
2024 [M40] 18:41//40:12//1:31:02
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:27
Życiówka w maratonie: 3:53:44

Nieprzeczytany post

Wojtek, z chęcią cię przyjmiemy do wspólnej zabawy-"rywalizacji", jak i każdego chętnego.
Jestem nawet ciekaw jak byś pobiegł. Bo z jednej strony nie za długo trenujesz i może nie wyrobiłeś tej wytrzymałości do dłuższych. Ale taki kilometr możesz pobiec z "pierwszej młodości", czyli techniki z dodatkiem szybkości.

Michał, na twój start również czekam, jak najlepszy oczywiście i tu nie powinno być zaskoczenia.
Co do maratonu, młodsza zadeklarowała wsparcie na ostatnich kilometrach, liczę że druga i żona też wspomogą.

Tomek biorę wyzwanie, mój wynik znasz, czekam na twoją odpowiedź. Tyle, że ja do kalendarzowego lata mogę się bawić w takie harce. Później do dnia maratonu nie dotykam tempa poniżej 4min/km. A dalej na razie nie myślę.

Maraton biegnę tam gdzie tego tysiaka, na dwukilometrowej pętli.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Ja też się przyłączę do tego czelendżu jeśli pozwolicie. :) Tylko nie wiem kiedy test wykonam, bo najbliższe 2 tygodnie zaplanowane.
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

b@rto pisze:Ja też się przyłączę do tego czelendżu jeśli pozwolicie. :) Tylko nie wiem kiedy test wykonam, bo najbliższe 2 tygodnie zaplanowane.
Pewnie że dołączaj. A pośpiechu nie ma, Tomek właśnie na garminie napisał, że on dopiero w drugim półroczu, chodzą głosy iż chce się lepiej przygotować niż do maratonu :hejhej:
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wyciągniemy Siedlakowi najszybszy kilometr z treningów w ciągu najbliższych 2 tyg. ;)

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

4 tygodnie nic nie robiłem tylko piwsko piłem a wy chcecie żebym zaraz rakietę odpalił :bum: Teraz mam mieć jeszcze 7 tygodni spokojnego biegania. Pod koniec sprawdzę co ukręcę z takiego biegania
Awatar użytkownika
infernal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:36
Życiówka w maratonie: 3:42

Nieprzeczytany post

jacekww pisze: Michał, na twój start również czekam, jak najlepszy oczywiście i tu nie powinno być zaskoczenia.
Co do maratonu, młodsza zadeklarowała wsparcie na ostatnich kilometrach, liczę że druga i żona też wspomogą.
Wsparcia będzie, motywacja będzie także tylko trenować Ci pozostało :taktak:
To może ustalimy deadline? Liczy się Nasz najlepszy uzyskany czas do końca maja?.
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.

Blog
Komentarze
5 km - 18:20 (09.04.21)
10 km - 38:36 (13.03.21)
HM - 01:30:48 (6.10.19)
M - 3:42:13 (22.04.18)
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

infernal pisze:
jacekww pisze: Michał, na twój start również czekam, jak najlepszy oczywiście i tu nie powinno być zaskoczenia.
Wsparcia będzie, motywacja będzie także tylko trenować Ci pozostało :taktak:
To może ustalimy deadline? Liczy się Nasz najlepszy uzyskany czas do końca maja?.
Zaproponowałem zabawę do końca roku. Do końca maja to ja będę człapał. Nigdzie przecież się nam nie spieszy.Może założyć taki wątek "szybki tysiączek" lub coś w tym rodzaju?
Każdy chętny będzie mógł wpisywać swoje czasy. Za chwilę zrobimy burdel u Jacka na blogu :hahaha:
Awatar użytkownika
jacekww
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wieczorem coś założę oddzielnego, na razie walcie tu z podpowiedziami. Bierzemy tylko opomiarowane odcinki, mało kto ma i też trzeba mieć czym zmierzyć. Czy z Gps też zaliczamy, gdzie jednak na tak krótkim odcinku błąd może sięgać kilku sekund. A może przy wyniku podajemy dopisek pomiar lub gps?
Jak zbierze się więcej chętnych, mogę sklasyfikować wyniki w kat. wiekowych co 5 lat, dla ciekawszej zabawy i większej motywacji, będzie więcej osób na pudle :oczko:
Może być okres do końca roku, teraz każdy szuka pomysłu na siebie i jest w różnym okresie treningowym, dodatkowo to mogą być jedyne „znaczące” zawody w tym roku :oczko:
W jakim dziale to założyć, trening czy melanż?
Czekam na kolejnych chętnych i pomysły do formuły.
Siedlak1975
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kategorie wiekowe uważam, że będą OK. Z młodzikami i tak nie mamy szans, więc niech się "leją" między sobą :hahaha:
Proponuję dział trening bo tu chyba więcej osób zagląda.
Proponuję wyniki z krótkimi relacjami z biegu wpisywać w wątku a dyskusję prowadzić w komentarzach. Będzie chyba wtedy jako taki porządek.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Takie zawody korespondencyjne na 1000 już kiedyś były na forum ;)

Ooooo:

viewtopic.php?t=47716
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

jacekww pisze:Bierzemy tylko opomiarowane odcinki, mało kto ma i też trzeba mieć czym zmierzyć. Czy z Gps też zaliczamy, gdzie jednak na tak krótkim odcinku błąd może sięgać kilku sekund. A może przy wyniku podajemy dopisek pomiar lub gps?
Na prostym odcinku albo dużej pętli to przekłamanie będzie minimalne, największe może być na pętlach stadionowych albo gdy ktoś będzie chciał to biegać na bardzo krótkim odcinku i będzie robił milion nawrotów.
Ja bym normalnie GPS uwzględniał, o złote kalesony nie walczymy.
ODPOWIEDZ