Grzegorz Gajdus rekordzistą Polski w biegu maratońskim!

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tego artykułu Jerzego SKARŻYŃSKIEGO nie możecie przegapić!

Grzegorz Gajdus rekordzistą Polski w biegu maratońskim - 2:09:23!

Zapraszamy do lektury i dyskusji na forum biegajznami.pl !
No i co mam tu teraz napisać? ;)
PKO
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widzę, ze się całkiem ładnie ten serwis rozwija. Gratulacje i tak dalej :)
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czytałem, czytałem i nawet sie zdołałem wypowiedziec :)
..a czasem też  b r z y d k i      :)
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from romek on 9:47 am on Oct. 16, 2003
Widzę, ze się całkiem ładnie ten serwis rozwija. Gratulacje i tak dalej :)
Cóż mi pozostaje napisać? Staramy się... :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Artykuł ciekawy. Dla mnie zwłaszcza ciekawe jest to, że ktoś w końcu jakos wyartykuował na głos to co się mówiło, że go złapali na dopingu itd.

Chciałbym kiedyś usłyszeć Antoniego Niemczaka co ma do powiedzenia w tym temacie. Tymbardziej, ze dla mnie stosowanie dopingu staje się coraz bardziej moralnie niejednoznaczne. Nie, żebym sam chciał stosować bo mi to przecież niepotrzebne, nie zamierzam łamać w maratonie 2:10. Ale nie jestem w stanie tak totalnie potepiać tych których złapali bądź złapią - bo olbrzymiej wiekszości albo nie złapali i nie złapią albo używali oni i używają oficjalnie dopuszczonego dopingu (trening wysokościowy na przykład).

Bennet - napisałem do Antoniego Niemczaka, przesłałem mu ten artykuł - nie wiem tylko jak on częstop maila czyta. No i zobaczymy - może cos napisze. Chciałbym.
dr zero
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiejszy sport wyczynowy nie istnieje bez dopingu. W zadnej dyscyplinie. A juz w konkurencjach silowych i wytrzymalosciowych mowienie o czystych wynikach jest... smiechu warte; nawet nie, w ogole nie ma o czym mowic. To raczej kwestia tego, jak bardzo sie chce (a raczej nie chce) kontrolowac. Zreszta i tak wspolczesny doping jest na tyle zaawansowana dziedzina, ze na czas zawodow precyzyjnie schodzi sie z cykli i maskuje to, co wykrywalne w organizmie, wiec tzw. wpadki dopingowe to kwestia bledow w planie farmakologicznym. Tak wiec kontrole to nie narzedzia weryfikacji, ale przeszkadzacze - pod ich katem trzeba modyfikowac cykle. Zeby mialy sens, powinny odbywac sie co 3-4 tygodnie, tylko po co? Komu niby zalezy na eliminacji dopingu z zawodowego sportu? Zeby ogladac takich troche lepszych, to sie nie chce telewizora wlaczyc. Publika pozada prawdziwych herosow i ich niewiarygodnych rekordow.
kamil
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dr zero - w pełni się z Tobą zgadzam !!! Dokładnie tak samo myślę...miedzy innymi dlatego skończyłem z wyczynowym uprawianiem sprintu...jestem idealistą i nie mógłbym brać...to sprzeczne z moim sumieniem.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A co uprawiałeś Arti wyczynowo i jak bardzo byłeś "wyczynowy" w sensie dopingowym?
:)
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trenowałem 60m i 100m - w zasadzie z różnych przyczyn przygoda skończyła się w wieku 19 lat... co do dopingu to na szczęście mnie ominął ale widziałem co się działo dookoło.... balansowanie na granicy z tym co jest dozwolone a co nie..zauwazyłem ,że już w wieku około 18 lat zarty się kończa i ludzie robią się bezwzględni i kombinują jak zrobić dobry wynik.. a jak słysząłem od kumpla- miotacza ,że dostawał na obozie zastrzyki i niby energetyczne i nawet nie wiedział co to jest i jakieś końskie dawki to nie żałowałem juz ,że nie trenuję wyczynowo...
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a propos
http://sport.onet.pl/814909,wiadomosci.html
i co o tym sądzicie? bedzie trzęsienie ziemi?
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dodam tylko ,że złapani zostali podobno znani lekkoatleci amerykańscy..w sumie już teraz "robią" forme :)
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ano ciekaw jestem, czy sprawie po cichu ukręci sie łeb, czy wybuchnie afera... Zobaczymy
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from FREDZIO on 5:01 pm on Oct. 16, 2003

Chciałbym kiedyś usłyszeć Antoniego Niemczaka co ma do powiedzenia w tym temacie. Tymbardziej, ze dla mnie stosowanie dopingu staje się coraz bardziej moralnie niejednoznaczne. Nie, żebym sam chciał stosować bo mi to przecież niepotrzebne, nie zamierzam łamać w maratonie 2:10. Ale nie jestem w stanie tak totalnie potepiać tych których złapali bądź złapią - bo olbrzymiej wiekszości albo nie złapali i nie złapią albo używali oni i używają oficjalnie dopuszczonego dopingu (trening wysokościowy na przykład).

Bennet - napisałem do Antoniego Niemczaka, przesłałem mu ten artykuł - nie wiem tylko jak on częstop maila czyta. No i zobaczymy - może cos napisze. Chciałbym.
Nam również zależy na odpowiedzi od Antoniego Niemczaka i swoimi kanałami też przesłaliśmy do niego artykuł Jerzego Skarżyńskiego.

Zobaczymy co z tego wyniknie.

Kto wie, może w serwisie biegajznami.pl pojawi się ciąg dalszy?
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Bennet on 12:22 pm on Oct. 17, 2003
Quote: from FREDZIO on 5:01 pm on Oct. 16, 2003

Nam również zależy na odpowiedzi od Antoniego Niemczaka i swoimi kanałami też przesłaliśmy do niego artykuł Jerzego Skarżyńskiego.

Zobaczymy co z tego wyniknie.

Kto wie, może w serwisie biegajznami.pl pojawi się ciąg dalszy?
a nie mowilem....
ta nasza narodowa sklonnosc do rozliczen....
"Niech sie facet przyzna!"
"Niech wyniknie z tego AFERA"
"obnażyć Go!"
Jako artykuł pewnie przeczyta go z ciekawością ale niesądzę by się facet wdawał w rozliczenia i tłumaczenia ze swoich poczynań sprzed 10-15lat!
...
A swoją drogą - jaka odpowiedź satysfakcjonowałaby Was?
"tak - jestem winny i przpraszam" wystarczyłoby czy znalazłby się jednak ktoś kto by krzyknął stylowe:
"myślisz że Twoje przepraszam Nam wystarczy?!!"
chyba że Was źle zrozumiałem......:(
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

feito
Poprostu chciałem żeby wiedział, ze taki artykul sie ukazał.
Ja nie mam do niego żadnych pretensji i nie chcę, żeby się rozliczał.
Zreszta wydaje mi się, ze nie ma się do czego przyznawać czy nie - jesli doping wykryto to był. I nie ma o czym gadać.
Chciałbym, żeby mógł z nami porozmawiać na temat tego co go do tego skłoniło - czy wiedział, że inaczej nie ma szans, czy chciał byc jeszcze mocniejszy na wszelki wypadek, czy eksperyment ?
Żadnych rozliczeń - porpostu dyskusja - tak samo jak się dyskutuje jakie buty kupic.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ