C80 pisze:A ja dzisiaj po prostu zadzwoniłem do Straży Miejskiej z mojego miasta z pytaniem co oni w kontekście strony Rządu RP zrobią jak zobaczą biegacza. I już wiem, jak na moim terenie wygląda sprawa. Jeżeli ktoś ma wątpliwości to wystarczy przecież telefon do SM lub lokalnej policji i niech odpowiedzą w odniesieniu do tego co na gov.pl. Byle grzecznie rozmawiać bo jeszcze będzie odpowiedzą "nie, bo nie".
I co odpowiedzieli?
Ja znalazłem taki artykuł o policji w Poznaniu:
https://www.przegladsportowy.pl/inne-dy ... ac/41wthrw
Biegacze nie przyjmują tych mandatów, więc potem rozumiem będą sprawy sądowe, karne? A to co odpowiedział pytany teraz Korzeniowski:
"Moim zdaniem należy biegać lub też, co ja robię na co dzień, szybko maszerować uprawiając fitness walking. Trzeba to oczywiście robić głową z poszanowaniem sanitarnych zasad bezpieczeństwa. Ograniczenia sprawiają, że najlepszym miejscem staje się nasza najbliższa okolica, jeśli tylko wiemy, że na pewno będziemy w stanie trzymać dwa metry od osoby, którą mijamy. "
Ja sam biegałem w mojej najbliższej okolicy, żywego ducha oprócz pojedynczych wyprowadzaczy psów i jeszcze rzadszych biegaczy. A dziś widzę zaparkowany radiowóz. Może to przypadek.