W trosce o pacjentów mam wielką nadzieję, że nie. Na szczęście znajomość polskiego systemu edukacji lekarskiej mówi mipawikr pisze:...A tak BTW, jeśli rzeczywiście jesteś lekarzem...
"no way".
W trosce o pacjentów mam wielką nadzieję, że nie. Na szczęście znajomość polskiego systemu edukacji lekarskiej mówi mipawikr pisze:...A tak BTW, jeśli rzeczywiście jesteś lekarzem...
Despite initial data from China that showed elderly people and those with other health conditions were most vulnerable, young people — from twenty-somethings to those in their early forties — are falling seriously ill. Many require intensive care, according to reports from Italy and France. The risk is particularly dire for those with ailments that haven’t yet been diagnosed.
https://www.bloomberg.com/news/articles ... -it-can-beIn Italy, the hardest hit country in Europe, almost a quarter of the nearly 28,000 coronavirus patients are between the ages of 19 and 50, according to data website Statista.
Similar trends have been seen in the U.S. ...
... poprawka... "po prostu sami sie udusili!"tkobos pisze:Od dawna już podawano, że sepsa jest możliwym powikłaniem zakażenia. Jeśli szósty zgon nie jest wynikiem koronawirusa, to z tego wynika świetna informacja, że mamy do tej pory zero przypadków śmiertelnych. Ci inni się najzwyczajniej w świecie po prostu udusili.
Dziwne... z naszej poprzedniej wymiany zdań zrozumiałem, że słowo ekspertów medycznych jest dla ciebie rzeczą świętą... Teraz widzę, że to jednak nie takie proste i jedni medyczni eksperci są bardziej eksperccy od innych medycznych ekspertów. Musisz mi to kiedyś w wolnej chwili wytłumaczyć.Kangoor5 pisze:O żesz (...) Dowiedziałem się, że w Polsce systematycznie spada liczba zmarłych na COVID-19. Jeszcze w południe było to 6, teraz jest 5, bo bezpośrednią przyczyną śmierci kobiety była sepsa a nie COVID. Dzielni eksperci dalej walczą (...)
Ja nie wiem czy medyczni. Przy swojej dziecinnej naiwności i wrodzonym optymizmie dalej mam nadzieję, że eksperci medyczni zajmują się jednak walką z epidemią a nie ustalaniem, czy kilka dni temu ktoś na pewno zmarł na covid-19, jak informował rząd, bo zaczyna to źle wyglądać w statystykach. Od tego, mam nadzieję, są jacyś inni eksperci. Bo chyba w najlepszym na świecie rządzie pracują eksperci najlepsi.mpruchni pisze:Dziwne... z naszej poprzedniej wymiany zdań zrozumiałem, że słowo ekspertów medycznych jest dla ciebie rzeczą świętą... Teraz widzę, że to jednak nie takie proste i jedni medyczni eksperci są bardziej eksperccy od innych medycznych ekspertów. Musisz mi to kiedyś w wolnej chwili wytłumaczyć.Kangoor5 pisze:(...) Dowiedziałem się, że w Polsce systematycznie spada liczba zmarłych na COVID-19. Jeszcze w południe było to 6, teraz jest 5, bo bezpośrednią przyczyną śmierci kobiety była sepsa a nie COVID. Dzielni eksperci dalej walczą nad kolejnym przypadkiem, bo pacjent przewrócił się w drodze z łóżka do łazienki, więc mógł to jednak być zawał.(...)
Mam już mini-siłownię w pokoju, jeszcze muszę kupić baniak z wodą, bo kasz w dużych opakowaniach podobno nie ma - będzie ciężarek .rocha pisze:Radzić sobie trzeba samemu, na spokojnie, bez paniki. Mamy fajny kraj.
Obys zyl w ciekawych czasach... spelnia sie na naszych oczachSkoor pisze:O, wreszcie ktoś kto mówi, że to co się teraz dzieje jest ciekawe. Nie żeby nie było niepokojące, ale jak najbardziej jest ciekawe.
Ja mam wolną chwilę to Ci to wytłumaczę. Efekt potwierdzenia: tendencja do preferowania informacji, które potwierdzają wcześniejsze oczekiwania i hipotezy, niezależnie od tego, czy te informacje są prawdziwe. Powoduje, że ludzie poszukują informacji i zapamiętują je w sposób selektywny, interpretując je w błędny sposób. Efekt ten jest szczególnie silny w przypadku zagadnień wywołujących silne emocje i dotyczących mocno ugruntowanych opinii.mpruchni pisze:Dziwne... z naszej poprzedniej wymiany zdań zrozumiałem, że słowo ekspertów medycznych jest dla ciebie rzeczą świętą... Teraz widzę, że to jednak nie takie proste i jedni medyczni eksperci są bardziej eksperccy od innych medycznych ekspertów. Musisz mi to kiedyś w wolnej chwili wytłumaczyć.Kangoor5 pisze:O żesz (...) Dowiedziałem się, że w Polsce systematycznie spada liczba zmarłych na COVID-19. Jeszcze w południe było to 6, teraz jest 5, bo bezpośrednią przyczyną śmierci kobiety była sepsa a nie COVID. Dzielni eksperci dalej walczą (...)
Niepojące również, przecież napisałam nawet: przerażające.Skoor pisze:O, wreszcie ktoś kto mówi, że to co się teraz dzieje jest ciekawe. Nie żeby nie było niepokojące,