Kangoor5 pisze:No to już wiemy, że nazwę zespołu wybrano nieprzypadkowo.jarjan pisze:W Danii też jest taki zakaz i np. wczoraj zespół Simple Minds, planowany koncert na powyżej 1000 osób, podzielił na dwa mniejsze (dał dwa koncerty) i oba się odbyły - tak to pisze pod rozwagę.
Koronawirus Covid 19
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- marek301
- Zaprawiony W Bojach
To jest nie tylko najmniejszy problem, ale można powiedzieć "Dar Niebios".Siedlak1975 pisze:Premier odwołał Wszystkie imprezy masowe na terenie kraju. Nie pobiegamy
Ciągle takie głosy zawodu, jak by myślenie się wyłączyło?
Załóżmy, że biegacz nie ma szczęścia i zaraża się przypadkowo,
pomimo narzuconej "samo-kwarantanny" i co teraz?
Ano jeśli nieszczęście trafi na rozgrzanego "pożeracza maratonów",
to ma powiedzmy 10-krotnie mniejsze szanse w stosunku do tego biegacza,
który owszem biega, ale samotnie w lesie, dla "Maximum Life expectancy"!
Co należy zrobić aby swoją szanse "polepszyć"? Ano, w poprzednich postach,
już to jasno wyłożyłem, to te same zalecenia, które drażniły kangura.
Poste?
BTW
Wykresy które linkuje Kolega kangur, niestety nic Wam nie pomogą,
natomiast moje zalecenia dają Wam 10-krotną przewagę,
nad rozgrzanymi "pożeraczami maratonów"!
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
"to ma powiedzmy 10-krotnie mniejsze szanse w stosunku do tego biegacza," - a skąd ta statystyka? Poprosze o źródło.
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
- poinformowała po spotkaniu z prezesami związków minister sportu Danuta Dmowska-Andrzejuk."Rekomendujemy odwoływanie wszystkich imprez sportowych, nie tylko masowych, ale i tych o mniejszym zasięgu, gdyż zdrowie zawodników jest najważniejsze"
"Life can pull you down but running will always lift you up."
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma żadnych źródeł. kolega marek301 wie, bo się zna. Był już łaskaw skromnie się do tego przyznać.Logadin pisze:"to ma powiedzmy 10-krotnie mniejsze szanse w stosunku do tego biegacza," - a skąd ta statystyka? Poprosze o źródło.
Tymczasem na północy Włoch wprowadzają triage chorych z powodu wirusa.
https://wiadomosci.onet.pl/politico/kor ... ii/0kdbk68
Tym bardziej przypominam, bo to niezwykle ważne
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
A ty co tu wyjeżdżasz z wyłączaniem myślenia? Czy ja zakwestionowałem podjęte działania rządu? Siła wyższa na którą nie mam wpływu. Napisałem tylko że nie pobiegamy a ty mi tu jakieś wywody i morały prawisz.marek301 pisze:To jest nie tylko najmniejszy problem, ale można powiedzieć "Dar Niebios".Siedlak1975 pisze:Premier odwołał Wszystkie imprezy masowe na terenie kraju. Nie pobiegamy
Ciągle takie głosy zawodu, jak by myślenie się wyłączyło?
Załóżmy, że biegacz nie ma szczęścia i zaraża się przypadkowo,
pomimo narzuconej "samo-kwarantanny" i co teraz?
Ano jeśli nieszczęście trafi na rozgrzanego "pożeracza maratonów",
to ma powiedzmy 10-krotnie mniejsze szanse w stosunku do tego biegacza,
który owszem biega, ale samotnie w lesie, dla "Maximum Life expectancy"!
Co należy zrobić aby swoją szanse "polepszyć"? Ano, w poprzednich postach,
już to jasno wyłożyłem, to te same zalecenia, które drażniły kangura.
Poste?
BTW
Wykresy które linkuje Kolega kangur, niestety nic Wam nie pomogą,
natomiast moje zalecenia dają Wam 10-krotną przewagę,
nad rozgrzanymi "pożeraczami maratonów"!
Kilka miesięcy harówy pod maraton szlag trafił więc jestem lekko rozczarowany ale to nie ma nic wspólnego z tym że na świecie jest ogromny problem. To, że nie pobiegamy w tym momencie to najmniejszy problem wręcz żaden bo ludzie umierają
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
@Siedlak1975
Nie bież tego do siebie. on tu od początku wkleja w kółko ten sam tekst. Widocznie nie ma nic więcej do powiedzenia ani żadnych oryginalnych przemyśleń poza tym. Aha, przed wczoraj zorientował się, że świat dzieli się na bogatych i biednych i że to nie jest sprawiedliwe. Jak to przetrawi, to za jakieś pół roku pewnie zaleje forum postami z jakąś swoją złotą receptą na tę bolączkę.
Przypominam, bo to niezwykle ważne !
Nie bież tego do siebie. on tu od początku wkleja w kółko ten sam tekst. Widocznie nie ma nic więcej do powiedzenia ani żadnych oryginalnych przemyśleń poza tym. Aha, przed wczoraj zorientował się, że świat dzieli się na bogatych i biednych i że to nie jest sprawiedliwe. Jak to przetrawi, to za jakieś pół roku pewnie zaleje forum postami z jakąś swoją złotą receptą na tę bolączkę.
Przypominam, bo to niezwykle ważne !
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Ta wykonana praca treningowa nie pójdzie na marnację i spokojnie będzie dobrą bazą do treningów i wyników na jesień. Trzeba myśleć pozytywnie w kwestii biegania bo na wiośnie sezon się nie kończy a tym bardziej dłuższa perspektywa. To tylko hobby, wiadomo, szkoda ale trudno się mówi i biegnie się dalej do lepszych czasów.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
-
- Zaprawiony W Bojach
Oby się tylko na jesień nie wykończyć, co czytam to bieg na październik przeniesiony. Zapisałem się na połówkę 4 października a tu dzisiaj czytam, że HM w którym chciałem biec 19 kwietnia przenoszą na 11 października, oj ciężki październik dla biegaczy się szykujemihumor pisze:Ta wykonana praca treningowa nie pójdzie na marnację i spokojnie będzie dobrą bazą do treningów i wyników na jesień...
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Umierają, to prawda... W zawrotnej ilości trochę ponad 3000 jak do tej pory. Wczoraj naszła mnie taka refleksja gdy czytałem jakiś zaaferowany artykulik o koronie... "Ile ludzi dziennie umiera z głodu". Po tym jak Google wyrzuciło mi liczbę 90tys DZIECI dziennie przestałem szukać...Siedlak1975 pisze: To, że nie pobiegamy w tym momencie to najmniejszy problem wręcz żaden bo ludzie umierają
Ale korona jest taka medialna, modna i trendy...
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
Korona daje kopa w jaja całej ekonomii.... głodujące dzieci, katowane na śmierć żony czy raki prostaty sieją więcej ofiar, ale rynek nie spada w dół.
Tylko wczoraj giełda Mediolan -11%
Tylko wczoraj giełda Mediolan -11%
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Jakoś darcia szat o upadek ekonomii nie widzę... Tylko suche informacje, ale mniejsza o to. Nie będę dyskutował na ten temat bo mi się nie chce.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma darcia szat o gospodarkę bo to ten problem na razie dostrzegają tylko ludzie, którzy się na tym znają i już wiedzą że "łupnie". Wiele państw, w tym PL, przygotowuje bądź uruchamia już różne formy pomocy dla zagrożonych firm. Efektywność tych działań będzie zależała od sprawności państwa i od jego zamożności bądź zdolności kredytowej. Czyli kolejny punkt, w którym jesteśmy słabi. Ale wiadomo, że jak sobie pościelisz...
Informacje już się pojawiają, ale są podawane w rzeczowy sposób. Przewiduje się, że w przypadku Europy będzie nie lepiej niż w 2008 roku, ale nie będzie tak prostych sposobów na podtrzymanie i ożywienie gospodarki jak wtedy.
Tym czasem przypominam, bo to niezwykle ważne
Informacje już się pojawiają, ale są podawane w rzeczowy sposób. Przewiduje się, że w przypadku Europy będzie nie lepiej niż w 2008 roku, ale nie będzie tak prostych sposobów na podtrzymanie i ożywienie gospodarki jak wtedy.
Tym czasem przypominam, bo to niezwykle ważne
- Arasso
- Zaprawiony W Bojach
A widzieliście co dzieje się na światowych giełdach? DRAMAT to jest mało powiedziane.
Tak wygląda polski indeks WIG:
Tak wygląda polski indeks WIG:
"Life can pull you down but running will always lift you up."
-
- Zaprawiony W Bojach
Dla niektórych jedyną znaną perspektywą jest chyba perspektywa wieczności