Rob99 pisze:..
- Czy można je permanentnie wyłączyć? Przykładowo ustawiam porę od do i w tym czasie ruchy ręką nie aktywują tarczy.
- Czy dostępna jest opcja, która pozwala wyświetlać informacje na żądanie? Chodzi mi o takie zachowanie zegarka, w którym ruchy ręką nie aktywują podświetlenia. Aby coś zobaczyć, trzeba nacisnąć przycisk.
- Czy diody od wewnętrznej strony zegarka nie przebijają na zewnątrz? Jak śpię w ciemnym pokoju, to nie chcę widzieć poświaty.
Garmin ma to dość fajnie rozwiązane.
Osobno możesz skonfigurować podświetlenie dla aktywności i poza aktywnością.
Możesz ustawić włączenie podświetlenia po naciśnięciu przycisków, podczas alertów, na gesty i tu jest też opcja po zachodzie słońca.
Można oczywiście ustawić % podświetlenia i jego czas trwania.
Dodatkowo możesz ustawić sobie tryb zasilania "Podczas snu", gdzie wcześniej w ustalonych godzinach snu, możesz zadecydować o wyłączeniu podświetlenia. Jak wyłączysz tu podświetlenie, to wtedy możesz je wywołać tylko naciskając przycisk podświetlenia.
W Polar Vantage V diody nocą mnie wkurzały. W 6X Pro w ogóle ich nie zauważam. Musiałbym bardzo poluzować pasek i specjalnie tam zaglądać powodując odchylenie zegarka od nadgarstka.