kkkrzysiek napisał(a):
Aktualizacja firmware'u do wersji 5.00. Z mojego podstawowego profilu (Bieg, ale to był jeden z profili będących od razu na pokładzie zegarka) wywaliło mi ekran ze Stryd Zones, w jego miejsce pojawił się stoper. Zorientowałem się dopiero po jakimś czasie, już w trakcie biegu, kiedy zobaczyłem na ekranie dziwne skoki tempa odcinka. Przed aktywnością zegarek normalnie znalazł stryda, w GC widzę też moc z tej aktywności, tylko tempo okrążeń (i trochę końcowy dystans) się nie do końca zgadzały.
Przy okazji odświeżyli wygląd niektórych ekranów. Nie wiem, stary mi się bardziej podobał.
Aha, przy którejś wcześniejszej aktualizacji "zepsuli" mi stryda. Wywalili mój ręcznie ustawiony współczynnik kalibracji i włączyli autokalibrację. Jak się zorientowałem, to wklepałem 100 i błąd jest akceptowalny - na znanej mi pętli różnica raczej nie przekracza 10-20 m na 2 km. Jakoś nie po drodze mi, żeby wybrać się na stadion, może we wrześniu?
Krzysiek - to samo było po wgraniu nowego firmware w F6X Pro. Nie wiem czy nie trzeba full resetu robić z powodu zaktualizowanej struktury pół danych? Nie powinno tak być ale pola IQ są zamieniane polem stopera.
Ja dałem edytuj i zmieniałem stoper na właściwe pole IQ.
Używam też pola Datarun i mam też kopię tego pola na inne aktywności gdzie zamiast tempa mam prędkość i też miałem taki przypadek, że mi podmienił pole z tempem, czyli standardowe Daratun, na to z prędkością czyli na wersję "copy".
Stryda z czujniki mi nie wywalił i współczynnik kalibracji też jest jaki był.