Koronawirus Covid 19

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Te tłumy spacerowiczów, biegaczy, rowerzystów etc. w lasach , już zostały przyuważone przez miłościwie panujących, więc dotychczasowy dylemat biegać-czy-nie, wkrótce może stać się bezprzedmiotowy. ;)
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
New Balance but biegowy
Faza
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 53:36
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

@Faza
Kiedy się powstrzymasz od wklejania tu bredni propagowanych przez antyszczepionkowców?
Fenomen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:00
Życiówka w maratonie: 3:28:00

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:@Faza
Kiedy się powstrzymasz od wklejania tu bredni propagowanych przez antyszczepionkowców?
Nie napiszesz mu, aby nie wklejal linków surowych tylko dodal do nich krotki cytat co zawiera?
Tak samo Beata czy ktos inny.

Wysłane z mojego DUK-L09 .
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie bo zmieniłem zdanie: im mniej takich opisów, tym jeszcze mniejsza szansa że ktoś w to kliknie ;-)
Faza
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 53:36

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:@Faza
Ty to jednak jesteś niereformowalny.
Żegnam ten temat ozięble :taktak:
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:Tymczasem Czesi nie tylko mówią, ale i działają i słuchają ekspertów. (..) W przypadku pozytywnego wyniku mają przeprowadzić trasowanie kontaktów do 3 dni wstecz, wspomagane danymi zapisanymi przez urządzenia mobilne chorego (rozwiązanie opracowane przez tutejsze firmy IT, z minimalnym potrzebnym gromadzeniem danych). Wszystkie osoby, które miały w tym czasie kontakt, także mają być przetestowane.
Dzisiaj zaczynają wdrażać pilotażowy program w południowej części Moraw. Gdy ktoś okaże się chory, zmapują na podstawie telefonu i kart płatniczych jego kontakty z ostatnich 3 dni. Ci, którzy się kontaktowali mają trafić do krótkoterminowej kwarantanny i w ciągu kilku godzin mieć pobrane próbki do badań. W zależności od wyników mają mieć albo nie mieć kwarantannę. Jeśli system się sprawdzi, to po Wielkanocy może zastąpić ogólnokrajową kwarantannę jako sposób dużo mniej bolesny dla gospodarki.

Tymczasem czytam że w Polsce jest tak ... a nawet tak
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jutro mają ogłosić coś nowego. Nowe zakazy. Coś czuję, że nas uziemią.
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:Te tłumy spacerowiczów, biegaczy, rowerzystów etc. w lasach , już zostały przyuważone przez miłościwie panujących, więc dotychczasowy dylemat biegać-czy-nie, wkrótce może stać się bezprzedmiotowy. ;)
Wygląda na to, że jeszcze tym razem nam się udało, przynajmniej tym biegającym samotnie i nie po parkach, bulwarach etc. ;)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
bezuszny
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:51
Życiówka w maratonie: 3:13:48

Nieprzeczytany post

Nie wiem, czy ktoś miał okazję oglądać całą konferencję prasową, ale przed chwilą minister Szumowski odpowiedział wprost na pytanie dziennikarza, że biegać nie można.

Krótki spacer z psem lub dla zaczerpnięcia świeżego powietrza na kilku minut dla higieny psychicznej: tak; klepanie kilometrów i szlifowanie formy: nie.

Więc chyba koniec z bieganiem. ;) Oczywiście zawsze znajdą się sposoby, żeby to obejść, ale chyba nie o to tutaj chodzi. Można na chwilę się poświęcić dla ogółu i zamknąć w domu albo pobiegać po swoim ogródku. Na budowanie formy jeszcze przyjdzie czas!
5 - 19:20 (Amsterdam, 17.10.2020)
10 - 39:51 (Leiden Marathon, 10.10.2021)
HM - 1:29:27 (Berliner Halbmarathon, 03.04.2022)
M - 3:13:48 (Rotterdam Marathon, 24.10.2021)
Awatar użytkownika
Logadin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eee prawnie mogą powiedzieć "zakazujemy biegać"? Mi się wydawało, że bez zmiany stanu to nie.
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

bezuszny pisze: Więc chyba koniec z bieganiem. ;) Oczywiście zawsze znajdą się sposoby, żeby to obejść, ale chyba nie o to tutaj chodzi. Można na chwilę się poświęcić dla ogółu i zamknąć w domu albo pobiegać po swoim ogródku. Na budowanie formy jeszcze przyjdzie czas!
Fajny głos rozsądku. Zgadzam się, nie ma co roztrząsać teraz czy można czy nie. Nikt na razie prawnie nie zabronił biegać czy jeździć ale może faktycznie warto usiąść na tyłku albo zrobić jakikolwiek trening w domu. Oczywiście jak ktoś ma las pod nosem to co innego pewnie, ale ja mieszkając we Wrocławiu w każdym miejscu widzę ludzi spacerujących, biegających czy jeżdżących. I to nawet w miejscach gdzie przy normalnych warunkach można co najwyżej sarnę spotkać albo dzika.
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
Awatar użytkownika
Mossar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja się zastanawiam jak to jest z psem. I tak bym musiał wyjść z nim na popołudniowy spacer na ~30min do lasu (zaznaczam, że wybitnie pustego). Czy jeśli te 30min będę z tym psem biegł po tym lesie to będzie problem?
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak jak przed tygodniem - trzeba poczekać na rozporządzenie, pewnie do wieczora.
Odpowiedzi Szumowskiego - nie są żadną wykładnią prawa.

pozdrawiam
Jarosław
ODPOWIEDZ