Dziękuję wszystkim za zainteresowanie naszymi sprawami związanymi z powstaniem stowarzyszenia i przekazywane przez was wszelkie uwagi pod tym kątem. Na pewno będziemy je analizować podczas naszych spotkań .Liczę że jeszcze takie będą wypływać na łamach forum.birdy pisze:Witam,Adrian26 pisze:Na temat finansów rozmawiałem ostatnio z osobą, która jest członkiem jednej z organizacji, która działa w Grudziądzu i zrzesza około 40-50 osób. Osoba ta zbiera pieniądze, wydaje pokwitowania i generalnie zarządza funduszami. Fakt jest to trudna rola, bo z jednej strony wymaga dobrego zorganizowania, skrupulatności, odpowiedzialności, no i oczywiście zaufania ze strony innych osób Wiem, że jest to niewdzięczna funkcja, bo sam odpowiadam za środki finansowe dotyczące ksera na swoich studiach i chociaż nie są to jakieś ogromne sumy, powiedzmy kilkaset złotych, to i tak zebranie tych pieniędzy i dysponowanie nimi wymaga poświęcenia czasu i dokładności.maratończyk pisze: 4.Problemem jest według niektórych prowadzenie finansów stowarzyszenia i padły propozycje abyśmy mieli księgową. Wiadomo, że były by to koszty za jej usługi, więc ten temat trzeba jakoś obgadać. Z mojej wiedzy wiem, że przy małych stowarzyszeniach bez działalności gospodarczej mało, kto zatrudnia księgowe chociażby morsy, patyczaki. Ustaliliśmy, że każdy w swoim zakresie popyta czy ma jakąś znajoma w finansach i będziemy o tym myśleć dalej.
Mimo wszystko moim zdaniem zatrudnianie księgowej to nie jest dobry pomysł
Ze swojej strony proponuję naprawdę dokładnie przeanalizować sprawę zatrudnienia osoby do prowadzenia księgowości. Sam jestem członkiem Uczniowskiego Klubu Sportowego "KOGA" w Grupie, a w zasadzie to zasiadam w zarządzie tego przedsięwzięcia sportowego, które także działa na prawach stowarzyszenia. W tym roku występowaliśmy o dotację celową (tzn. na realizację założeń statutowych) do Urzędu Gminy i jednym z wymogów jej otrzymania było przedstawienie umowy z księgową na prowadzenie rozliczeń finansowych. Bez tego "papierka" nie ma możliwości otrzymania dotacji...
pozdr.
GRUDZIĄDZ BIEGA
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35min
- Życiówka w maratonie: 2h45min
497 aktywności = 6831,29 km,w 602:53:10 gs
maraton:2h59',półmaraton:1h21', 10km 37'
- Icenty
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
My tu gadu gadu, a konkurs kto otrzyma buteleczkę z Amarulą nie roztrzygnięty
Wczorajsze emocjonujące spotkanie przedzałożycielskie stowarzyszenia przysłoniło bardzo ważne losowanie. Ale do rzeczy:
Na adres maila Akademii wysłałem listę osób, które dołożyły się do naszej zbiórki dla Domu Dziecka w Bąkowie. Osoby zostały ponumerowane przypadkowo od 1 do 7.
Proszę o wskazanie jednej cyfry od 1 do 7 wszyskich czytających to forum. Pierwsza odpowiedź wyłoni zwycięzcę konkursu AMARULA
Wczorajsze emocjonujące spotkanie przedzałożycielskie stowarzyszenia przysłoniło bardzo ważne losowanie. Ale do rzeczy:
Na adres maila Akademii wysłałem listę osób, które dołożyły się do naszej zbiórki dla Domu Dziecka w Bąkowie. Osoby zostały ponumerowane przypadkowo od 1 do 7.
Proszę o wskazanie jednej cyfry od 1 do 7 wszyskich czytających to forum. Pierwsza odpowiedź wyłoni zwycięzcę konkursu AMARULA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Da_Vido
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem czy mogę się wypowiadać za "wszystkich czytających to forum" ale mogę zaryzykować i wskazać zwycięzcę. Ze świadomością, że "jak by co to będzie na mnie" oznajmiam, że wylosowana przez mnie cyfra to 5. Gratuluję zwycięscy.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
Też moge się pobawić w typowanie - nr 7
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
- Icenty
- Stary Wyga
Niniejszym ogłaszam, że na podstawie wskazania Da_Vido wygrał:
Dawid :uuusmiech:
Poniżej zamieszczam listę osób biorących udział w losowaniu nagrody.
> 1) Andrzej (z psem)
> 2) Alicja
> 3) Janusz
>
> 4) Irek
> 5) Dawid
> 6) Rafał (rower)
> 7) Marcin (podarunki od znajomych)
Chciałem tylko dodać, że już niedługo (wiosną) będziemy organizowali zajęcia sportowe dla dzieciaków z Bąkowa. Będzie to kolejna okazja do wzięcia udziału w naszej akcji. Forma będzie troszkę inna niż ostatnio, ale o szczegółach poinformuję w odpowiednim czasie.
Dziękuję wszystkim za pomoc dzieciom i za wspólną zabawę.[/size]
Dawid :uuusmiech:
Poniżej zamieszczam listę osób biorących udział w losowaniu nagrody.
> 1) Andrzej (z psem)
> 2) Alicja
> 3) Janusz
>
> 4) Irek
> 5) Dawid
> 6) Rafał (rower)
> 7) Marcin (podarunki od znajomych)
Chciałem tylko dodać, że już niedługo (wiosną) będziemy organizowali zajęcia sportowe dla dzieciaków z Bąkowa. Będzie to kolejna okazja do wzięcia udziału w naszej akcji. Forma będzie troszkę inna niż ostatnio, ale o szczegółach poinformuję w odpowiednim czasie.
Dziękuję wszystkim za pomoc dzieciom i za wspólną zabawę.[/size]
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Ten konkurs z góry był chyba ustawiony skoro Dawid wskazał sam siebie. .Macie szczęście że nie wziąłem w nim udziału bo znałem wcześniej listę ,która przyszła do mnie mailem i już miałem zagłosować na mój numer ale że jestem wporzo gość to dałem szanse innym.Brawa dla zwyciężcy i dobrze że to nie był Irek bo jemu już na ten rok wystarczy picia
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Dawid to kiedy impreza.
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Witam ponownie.
Czytając post „początkującej” odnośnie biegów na krótszych dystansach spowodowało, że usiadłem przed komputerem i dokonałem zapisów i opłat na najbliższy czas w biegach, w których na pewno wystartuję, jako reprezentant Akademii Biegania.
Zaczynam od razu z grubej rury:
1. 14 kwietnia 2013 r. –Maraton Łódź
http://www.lodzmaraton.pl/regulamin-maraton
Opłata do 28 lutego 100 zł ,do 11 kwietnia 120 zł
W ramach maratonu jest tam również bieg na 10 km
Opłata do 28 lutego- 40 zł do 11 kwietnia 50 zł
2. 28 kwietnia 2013 r. - 10km Run Toruń
http://www.runtorun.pl/
Opłaty 40 zł do 28 lutego, 60 do 27 kwietnia.
3. 18 maja 2013 r. - IV Kwidzyński Bieg Papiernika – 10 km
http://www.biegpapiernika.pl/
Brak opłaty.
4. 1 czerwca 2013 r.- II Bieg pod Górę
http://www.formularz.ultimasport.pl/126/
Opłata 10 zł.
Mam nadzieję że niektórzy z was dołączą do mnie .
Czytając post „początkującej” odnośnie biegów na krótszych dystansach spowodowało, że usiadłem przed komputerem i dokonałem zapisów i opłat na najbliższy czas w biegach, w których na pewno wystartuję, jako reprezentant Akademii Biegania.
Zaczynam od razu z grubej rury:
1. 14 kwietnia 2013 r. –Maraton Łódź
http://www.lodzmaraton.pl/regulamin-maraton
Opłata do 28 lutego 100 zł ,do 11 kwietnia 120 zł
W ramach maratonu jest tam również bieg na 10 km
Opłata do 28 lutego- 40 zł do 11 kwietnia 50 zł
2. 28 kwietnia 2013 r. - 10km Run Toruń
http://www.runtorun.pl/
Opłaty 40 zł do 28 lutego, 60 do 27 kwietnia.
3. 18 maja 2013 r. - IV Kwidzyński Bieg Papiernika – 10 km
http://www.biegpapiernika.pl/
Brak opłaty.
4. 1 czerwca 2013 r.- II Bieg pod Górę
http://www.formularz.ultimasport.pl/126/
Opłata 10 zł.
Mam nadzieję że niektórzy z was dołączą do mnie .
-
- Rozgrzewający Się
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Szukam chętnego do ultramaratonu na dystansie 147 km z Szczecina do Kołobrzegu 7-9 czerwca 2013 r. Nocleg i przejazd zapewniam
http://147ultra.pl/
http://147ultra.pl/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 55m:57s
dzięki za info o biegach.
-Łódź jednak za daleko
-Toruń bardzo kuszący, dużo miłych wspomnień z tym miastem mam, ale 1.05 komunia córki, co innego będzie na głowie, muszę ten bieg jednak odpuścić.
-wybiorę się najprawdopodobniej do Kwidzyna, nie znalazłam tam informacji o ograniczeniach w ilości osób startujących, mogę jeszcze trochę pobiegać i sprawdzić się czy dam radę
Odwiedzam często Pasłęk. Namierzyłam tam bieg na 10 km - 8 czerwca 2013 - BIEG FILIPIDESA. Może i tam będę reprezentować nasze miasto
-Łódź jednak za daleko
-Toruń bardzo kuszący, dużo miłych wspomnień z tym miastem mam, ale 1.05 komunia córki, co innego będzie na głowie, muszę ten bieg jednak odpuścić.
-wybiorę się najprawdopodobniej do Kwidzyna, nie znalazłam tam informacji o ograniczeniach w ilości osób startujących, mogę jeszcze trochę pobiegać i sprawdzić się czy dam radę
Odwiedzam często Pasłęk. Namierzyłam tam bieg na 10 km - 8 czerwca 2013 - BIEG FILIPIDESA. Może i tam będę reprezentować nasze miasto
- maciek75
- Stary Wyga
Właśnie zapisałem się na ten bieg w Toruniu, takiego ładnego medalu nie przegapię. Z tego co widziałem na liście jest już Andrzej i Dawid, mam nadzieje, że będzie nas więcej. Koleżanko, przemyśl jeszcze raz sprawę, może jednak się zdecydujesz.
Wracając do naszego niedzielnego spotkania to rozmowy i komentarze zasiały we mnie ziarno niepewności i tak na prawdę nie jestem ani za, ani przeciw utworzenia stowarzyszenia. Często powtarzałem, że sformalizowanie naszej grupy może dużo zepsuć bo dlaczego płacić za bieganie w grupie jak można nie płacąc biegać samemu albo z inną grupą. Może warto by pomyśleć powiedzmy o czymś w rodzaju "pakietu startowego" dla członków stowarzyszenia, mam na myśli koszulki, spodenki, bidony itp. za pieniądze od sponsorów i z darowizn. Wiem, że to niezgodne ze statutem i trochę egoistyczne ale być może dało by to pewne poczucie prestiżu i wabiło kolejnych członków. To tylko takie moje przemyślenia w rozważaniach za i przeciw.
Wracając do naszego niedzielnego spotkania to rozmowy i komentarze zasiały we mnie ziarno niepewności i tak na prawdę nie jestem ani za, ani przeciw utworzenia stowarzyszenia. Często powtarzałem, że sformalizowanie naszej grupy może dużo zepsuć bo dlaczego płacić za bieganie w grupie jak można nie płacąc biegać samemu albo z inną grupą. Może warto by pomyśleć powiedzmy o czymś w rodzaju "pakietu startowego" dla członków stowarzyszenia, mam na myśli koszulki, spodenki, bidony itp. za pieniądze od sponsorów i z darowizn. Wiem, że to niezgodne ze statutem i trochę egoistyczne ale być może dało by to pewne poczucie prestiżu i wabiło kolejnych członków. To tylko takie moje przemyślenia w rozważaniach za i przeciw.
- maratończyk
- Zaprawiony W Bojach
Właśnie wróciłem z spotkania od Jurka ,kóry jest administratorem,twórcą i fundatorem naszej strony internetowej http://www.akademia-biegania.pl/ .W spotkaniu wzieli udział również Marcin i Dawid.Omawialiśmy sprawy związane z udoskonaleniem,poprawą i funkcjonawaniem stronki i myslę że już niedługo nastąpią zmiany na lepsze tym bardziej że stajemy się coraz bardziej popularni w wyszukiwarkach i czas to jakoś ogarnąć.Będzie możliwość pisania przez was artykułów i dodawania ich aby większe grono biegaczy czerpała wiedzę z naszego portalu.Dajcie nam tylko czas i jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje zmian to piszcie na forum.
- Icenty
- Stary Wyga
- Icenty
- Stary Wyga
KONKURS NA LOGO STOWARZYSZENIA - AKADEMIA BIEGANIA GRUDZIĄDZ
Zgodnie z ustaleniami z niedzieli ogłaszam otwarty konkurs na logo Klubu Sportowego Akademia Biegania Grudziądz. W środę ustalimy (na wpólnym bieganiu), nagrodę i sposób oceniania projektów. Tymniemniej zachęcam wszystkich biegaczy w Grudziądzu do nadsyłania pomysłów.
Dalsze informacje nadejdą wkrótce.
Zgodnie z ustaleniami z niedzieli ogłaszam otwarty konkurs na logo Klubu Sportowego Akademia Biegania Grudziądz. W środę ustalimy (na wpólnym bieganiu), nagrodę i sposób oceniania projektów. Tymniemniej zachęcam wszystkich biegaczy w Grudziądzu do nadsyłania pomysłów.
Dalsze informacje nadejdą wkrótce.