Sauny z tego co pamiętam są czynne do 21.30 a siłownia do 22.00J@SIEK pisze:Z tego co mówiła Pani Profesor Ewa, to Mavi jest otwarte do 22. Licząc godzinkę na spinning, najpóźniej trzeba by zacząć o 20. No bo bez sauny to to nie ma żadnego efektu
MIKOŁÓW - Stadion ul. Zawilców 8. Sobota 9:30!
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Wyga
To będzie reżim 24h, dietetyka, suplementacja, trening, regeneracja....mar_jas pisze: Ale jej reklamę robicie....czyli mam już trenera kolarskiego jak będe chciał się do TRI zacząć przygotowywać, tak Ewa??
Jeszcze tylko kto mnie dobrze pływac nauczy??
-
- Wyga
Tak głośno myślę:Adam_W pisze:Jestem pod wrażeniem wczorajszych zajęć.
Szczerze - myślałem że będzie gorzej, tzn. będę bardziej wypluty.
Ewa - pełny profesjonalizm, właściwa osoba na właściwym miejscu.
Żeby nam się udało zebrać regularną grupę kilka osób i wtedy zima jest nasza. Fakt będzie trzeba wyłożyć kilkadziesiąt złotych na miesiąc - ale myślę że warto. A wtedy będziemy mieli przygotowane ćwiczenia typowo dla nas, to co mówiła Ewa - m.in. interwały.
nie wiem jak tam sprawa koszulek się ma ale jak byśmy mieli np logo Mavi na rękawie, pewnie i wejściówki byłyby tańsze... Albo inną alternatywną propozycję... Tatuaż na pupie...
- Lukas75
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:55
Mi już regeneracja całkiem nieźle wychodziEwa N. pisze:To będzie reżim 24h, dietetyka, suplementacja, trening, regeneracja....
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
już mi się podoba...Ewa N. pisze:To będzie reżim 24h, dietetyka, suplementacja, trening, regeneracja....mar_jas pisze: Ale jej reklamę robicie....czyli mam już trenera kolarskiego jak będe chciał się do TRI zacząć przygotowywać, tak Ewa??
Jeszcze tylko kto mnie dobrze pływac nauczy??
Jedno tylko ale...moja dieta maksymalna jest nie do ruszenia....żyje żeby jeść
- Lukas75
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:55
I jak tu się z Tobą nie zgodzić tylko czy po regeneracji nie zrobić suplementacji w piwie jest mnóstwo potrzebnych składników (oczywiście bezalkoholowym) a potem to już tak jak mówisz trening itp.J@SIEK pisze:Czyli Łukasz zaczynamy od tyłu:
regeneracja....
trening
suplementacja
dietetyka
reżim 24h
Ten reżim to w przyszłym roku raczej, może za 2, jak już się uporamy z dietą...
"Świat łamie każdegoi potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania" Ernest Hemingway
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja słyszałem, że ten trening i dieta to strasznie trudna sprawa, ja bym to odpuścił i skupił się na ciągłej regeneracjiLukas75 pisze:I jak tu się z Tobą nie zgodzić tylko czy po regeneracji nie zrobić suplementacji w piwie jest mnóstwo potrzebnych składników (oczywiście bezalkoholowym) a potem to już tak jak mówisz trening itp.J@SIEK pisze:Czyli Łukasz zaczynamy od tyłu:
regeneracja....
trening
suplementacja
dietetyka
reżim 24h
Ten reżim to w przyszłym roku raczej, może za 2, jak już się uporamy z dietą...
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53:45
no to już wiem gdzie mnie kolka złapie :/Jacek L pisze:oto profil trasy w Żorach:
http://www.geocontext.org/publ/2010/04/ ... 0236469943
a więc moi mili uważajcie na ulicę "Miłą" reszta jest w miarę ok
jak ktoś chce wyznaczyć własnoręcznie profil dowolnej trasy to polecam tą stronkę: http://www.geocontext.org/publ/2010/04/profiler/pl/
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Jasiek..widze z Ciebie wichrzyciel i mąciwoda forumowy....J@SIEK pisze:Kurcze, jest sprawa, mar_jasowi zaiwanili rower, wszystkie szczegóły na jego endo, jak ktoś nie ma to niech sobie założy, warto.
Marcin, nie daj się!
Informuję że ja tak szybko biegam
- J@SIEK
- Stary Wyga
No właśnie. Są tacy, co pewnie nawet nie wiedzą, że poza forum toczą się burzliwe dyskusje w komentarzach do poszczególnych aktywności właśnie na endo. Np. wybieganie Łukasza było komentowane 27 razy
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
HAHA Jasiek jest udanymar_jas pisze:Jasiek..widze z Ciebie wichrzyciel i mąciwoda forumowy....J@SIEK pisze:Kurcze, jest sprawa, mar_jasowi zaiwanili rower, wszystkie szczegóły na jego endo, jak ktoś nie ma to niech sobie założy, warto.
Marcin, nie daj się!
Informuję że ja tak szybko biegam
Na endo napisałem, że opisze wrażenia z pierwszego biegania w kolcach, więc to robię, jeśli kogoś interesuje oczywiście
Siedziałem sobie chory w tamtym tygodniu, więc się nudziłem, a jak człowiek się nudzi, to mu różne pomysły przychodzą do głowy, no i takim sposobem, nabyłem kolce lekkoatletyczne, w sumie już dosyć dawno pomysł był w głowie, z Jackmą już o tym jakiś czas temu rozmawialiśmy, a teraz jakoś doszło do zakupu
Kupiłem bardzo tanio takie kolce:
W sklepie biegacza 280 zł, na allegro 140 zł, ból łydek - bezcenny
Nie chciałem przesadzać, więc zrobiłem rozgrzewkę, 1,6 km i potem rytmy 8x200 po 40 sek i 4x100 po 18 sek.
Myślałem, że biegam ze śródstopia, ale w normalnych butach, to inna bajka! But się niesamowicie trzyma nogi i podłoża (mimo że w zestawie były tylko najkrótsze kolce, czyli 5 mm), to wrażenie jest po prostu nie do opisania
Już dzisiaj czuję łydki, może nie jest to duży ból, ale jutro wstanę wcześniej do pracy, żeby mieć czas się rozruszać
Po rytmach, do schłodzenia, ubrałem normalne buty i czułem się jakbym miał poduszki powietrzne na nogach, albo takie kapcie:
Ogólnie super sprawa, także polecam, tylko chyba trzeba powoli, raz w tygodniu, zacząć od najkrótszych dystansów, choć i tak myślałem, że będzie gorzej i na przykład będę musiał skorzystać z usług chirurga po upadku na twarz Na szczęście było dobrze
- J@SIEK
- Stary Wyga
Mnie się bardziej chyba podobają te drugie "butki" , dobrze się wpisują w plan opanowania do perfekcji regeneracji połączonej z suplementacją
Ale - szacun. Jak myślisz, dałoby się w nich po asfalcie śmigać? Czy iskry byś krzesał?
Ale - szacun. Jak myślisz, dałoby się w nich po asfalcie śmigać? Czy iskry byś krzesał?