a potem mogliśmy sobie zrobić z Nim wszyscy wspólną fotkę:

Bieganie krótkie, ale obfitujące w różne wątki tematyczne oraz zoologiczne (był jeszcze padalec). Rozmowy szlabanowe przeciągnęły się i cukiernię nam zamknęli prawie przed nosem, a tak pachniało jeszcze pod drzwiami. No nic, następnym razem trzeba się bardziej uwinąć. Do zob.Kazig pisze:Dziękuje z sympatyczne acz krótkie bieganie
Program reintrodukcji rysia w KPN-ie ruszył w 1992r. Przez kilka lat rysie przebywały w wolierze, potem zostały wypuszczone na wolność, w 2005r. było ich około 10 sztuk. Kilka zginęło chyba na szosie. Jaki stan jest aktualnie, nie wiem, ale jak chcecie wiedzieć, mogę się dowiedzieć.darek284 pisze:Ciekawe co z tymi rysiami w Kampinosie, to zasiedlanie odbyło się już kilka lat temu.
No nie wiembeata pisze:Program reintrodukcji rysia w KPN-ie ruszył w 1992r. Przez kilka lat rysie przebywały w wolierze, potem zostały wypuszczone na wolność, w 2005r. było ich około 10 sztuk. Kilka zginęło chyba na szosie. Jaki stan jest aktualnie, nie wiem, ale jak chcecie wiedzieć, mogę się dowiedzieć.darek284 pisze:Ciekawe co z tymi rysiami w Kampinosie, to zasiedlanie odbyło się już kilka lat temu.
W MPK rysia nie ma, jest to za bardzo rozczłonkowany kompleks, nie ma w nim dużych, spokojnych enklaw, jakie są jeszcze w KPN-ie.