Tyle wstępem

Tu się nie zgodzę.W tych butach spokojnie da się robić takie treningi.Niejednokrotnie wykręcałem tempo 3:25 podczas interwałów. Z resztą na zawodach też się super spisują,kwestia przyzwyczajenia.Pod interwały czy tempówki to supernovy tak raczej średnio (miałem 6, przebiegłem w nich 3,5 tys km) - świetny but, ale na klepanie kilometrów, a nie na tempówki czy tartan. Ja bym spróbował Energy Boost (czy ewentualnie ich następcę), kupiłem po glide'ach, już też mają z 1,5tys przebiegu i dalej wszystko w nich ok. No i podobne kopyto, czyli też jest szansa że będą ok.
Jak masz gdzieś w okolicach decathlon, to całkiem dobre opinie zbierają buty kiprun, ok 250 pln kosztują.
Energy boosta nie przymierzałem. Natomiast jeśli chodzi o różnicę solar glide/supernova, to glide na mojej stopie (szeroka, wysokie podbicie ale krótka) jest luźniejszy. Myślę, że spokojnie mógłbym biegać w rozmiarze o pół numera mniejszym.Shadow1 pisze: Czy solar jest szerszy niż energy boost? (tam uwierała mnie ta plastikowa otoczka stopy). Rozważam też solar glide lub zwykłe supernova np. 7