W Twoim wypadku nie, chyba że nie boli cię zapłacenie 1000zł zamiast ~400Keri pisze:Domyślam się, że jest ok, ale jeśli na forum (np. Skoor) jest ktoś, kto testował oba to fajnie byłoby usłyszeć, czy warto jest zainwestować w najnowszą wersję.
Komentarz do artykułu Altra Escalante - recenzja Yacoola
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jak przyjdzie właściwa pora na sępa, to się uśmiechnę do tego nowego stryda...
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Keri - ja testowałem oba i co mam ci więcej napisać Skoor - chyba obu nie miał.Keri pisze:Domyślam się, że jest ok, ale jeśli na forum (np. Skoor) jest ktoś, kto testował oba to fajnie byłoby usłyszeć, czy warto jest zainwestować w najnowszą wersję.
W wersji "Wind" masz dodatkowe dane dotyczące wiatru. Dla mnie to trochę bajer i tylko z ciekawości patrzę na te dane.
Inne dane z obu Stryd są praktycznie identyczne. Dodatkowo stary Stryd miałem wrażenie, że trzymał się lepiej w zapięciu. Nowy za to ma lepszą baterię, ale może to być jedynie istotne przy biegach ultra.
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Keiw, miałem w tamtym roku kilka miesięcy, dlatego pisze, że w przypadku Keri wystarczy w zupełności stary stryd do kontroli techniki biegu, sam pomiar mocy czy wiatru jest w tym wypadku nieistotny.
Stary stryd miał jedną zasadniczą zaletę.... Ładowarkę indukcyjną, a nie klipsik na kabelku którego za każdym razem szukam i stresuję się czy nie zgubiłem.
Stary stryd miał jedną zasadniczą zaletę.... Ładowarkę indukcyjną, a nie klipsik na kabelku którego za każdym razem szukam i stresuję się czy nie zgubiłem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Nie pisałem, że biegając w gravity mam odczucie, że but sprężynuje, czy jest jakiś ponadprzeciętnie wygodny wręcz przeciwnie:yacool pisze:Wróćmy jeszcze do tego o czym była mowa w wątku ineosa.Keri pisze:Chyba gravity jednak coś zmieniły i moje uderzenie w podstawę palucha jest precyzyjniejsze.
Wszyscy przymierzając po raz pierwszy zumflaje, czy vapory mają wrażenie zarówno miękkości jak i sprężynowania tych butów. Czy aby tym odczuciom nie przypisujemy czegoś czego w istocie nie ma, a jedynie podlegamy silnej sugestii zewnętrznej? Co tak naprawdę dzieje się z podeszwą buta, gdy przyklei mu się od góry plastikową płytkę?
Ale aby nie bić piany, w sensie mówić tylko o odczuciach (te opisałem po treningu z vanish'ach) spróbować zastosownać podejście bardziej naukowe pojawił się pomysł ze strydem.Keri pisze: Nie mam odczucia, że but oferuje jakiś super komfort, mało tego, na linii mały-duży paluch jest lekko drażniące coś[...]
Reasumując pomimo braku odczuć jakiegoś przytłaczającego komfortu, a wręcz lekkiego dyskomfortu (wspomniana wyczuwalna poduszka powietrzna) but wyraźnie pomaga w przyjmowaniu dużych przeciążeń a możliwe, że również skraca czas kontaktu z podłożem.
Wszak byłoby fajnie dociec naukowo, czy to o czym piszemy (domyślamy się?) jest prawdą, czy też tylko urojeniem.Keri pisze: Chyba jednak skuszę się na stryda, by zaspokoić ciekawość i zderzyć odczucia z bardziej mechanicznym odczytem.
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Wiem, że miałeś i masz starszą wersję. Miałem na myśli, że nie porównywałeś jej bezpośrednio z wersją "Wind".Skoor pisze:Keiw, miałem w tamtym roku kilka miesięcy, ...
Tak samo można szukać ładowarki jak i klipsaSkoor pisze: Stary stryd miał jedną zasadniczą zaletę.... Ładowarkę indukcyjną, a nie klipsik na kabelku którego za każdym razem szukam i stresuję się czy nie zgubiłem.
Mój Blog "Luźne wpisy"
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Irek, podlinkowałem do twojej wypowiedzi z rozpędu. Te gravity mają płytkę, czy poduszkę powietrzną?
W każdym razie fajnie by było zobaczyć jakieś odczyty z czujników. Gdyby tak jeszcze mieć możliwość badania tych samych butów z płytką(poduszką) i bez niej, to można już pisać dysertację.
W każdym razie fajnie by było zobaczyć jakieś odczyty z czujników. Gdyby tak jeszcze mieć możliwość badania tych samych butów z płytką(poduszką) i bez niej, to można już pisać dysertację.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
DUPA! jak mawia moja 11 córka Miałem starego, teraz mam nowego. O! Taki jestem zajebistykeiw pisze:Wiem, że miałeś i masz starszą wersję. Miałem na myśli, że nie porównywałeś jej bezpośrednio z wersją "Wind".
Tak, ale ładowarka była znacznie większa i ciężej było ją zgubić, a w razie W można było kupić tanią ładowarkę indukcyjną u chińczyka a nie martwić się skąd wytrzasnąć klips.keiw pisze:Tak samo można szukać ładowarki jak i klipsa
To tylko tak w celu wyjaśnienia, bo quo vadis forum i nie wypada offtopować
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
To cię najmocniej przepraszam. Serio myślałem, że ponownie kupiłeś jeszcze poprzednią wersję.
Dodam, że ja przez jakiś czas biegałem z dwoma na raz i porównywałem rejestrowane dane.
Tak jak napisałem, nie było widać jakiś różnic.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Dodam, że ja przez jakiś czas biegałem z dwoma na raz i porównywałem rejestrowane dane.
Tak jak napisałem, nie było widać jakiś różnic.
Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
- sochers
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:15
- Życiówka w maratonie: 3:48:12
Jak zgubisz naprawdę, daj znać to Ci pożyczę, mam indukcyjną z zestawu jaki kupiłem od Matxsa, a klips od zestawu który mi wysłali na gwarancji, jak się tamten umarł
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680
PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680
PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
A do mnie trafiły dziś dzięki uprzejmości jednego z forumowiczów Hoka Arahi2. Fajne, lekkie, ze słoniną. I w stosunku do starych Cliftonow ogólnie fajniejsze. Potestujemy.
Wysłane z mojego A5_Pro .
Wysłane z mojego A5_Pro .
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Keri - sprzedał się bardzo szybko, kupiony przez jednego usera z forum: https://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=43&t=60503
Mój Blog "Luźne wpisy"
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Z ciekawostek, na swoim kanale Nick Symmond 'zabawił się trochę' z Nike Vapourfly 4%
https://youtu.be/3SXMAg7o7rU
https://youtu.be/3SXMAg7o7rU