Cos w tym jest.Sikor pisze:Jesli chodzi o Fly 3, to czujecie jakis "efekt", jezeli but nie jest dowiazany na maksa?
Biegalem w nich bardzo malo na razie, ale "cos" zaczelo sie dziac dopiero, gdy go dowiazalem tak mocno, ze pieta nie drgala prawie w ogole.
Zauwazylem to, bo w innych butach jest mi w sumie obojetne czy pieta mi lata, grunt, ze srodstopie jest dobrze opiete.
We Fly 3 roznica (subiektywnie) ofc byla bardzo duza. Tlumacze to sobie tym, ze gdy pieta lata, to plytka nie zostaje tak wygieta.
Ale nie dam sobie nic uciac za to, ze o to wlasnie chodzi
W ostatnia sobotę biegałem w Dragonfly... tym razem związałem duzo mocniej, od przodu do tylu... i nagle biegło sie duuuuzo szybciej i przyjemniej. Zwrócę uwagę w innych Nikach.

ja na szczęście mam mocno obudowane mięśniowo kolana/nogi i myślę, że to pomaga biegać już 6 lat bez żadnej kontuzji.
 ja na szczęście mam mocno obudowane mięśniowo kolana/nogi i myślę, że to pomaga biegać już 6 lat bez żadnej kontuzji.  ). I w każdym z tych zastosowan buty wypadły dobrze. No i nie za bardzo da się w nich biec wolno. Sa bardziej miękkie niż zoom fly 3 i maja chyba minimalnie więcej miejsca na palce. Cholewka jest bardzo przewiewna i potencjalnie mniej wytrzymala niż we fly 3. Poza tym saucony sa chyba najbardziej korzystne cenowo z tych karbonow bo mozna trafić nawet za mniej niż 600pln.
 ). I w każdym z tych zastosowan buty wypadły dobrze. No i nie za bardzo da się w nich biec wolno. Sa bardziej miękkie niż zoom fly 3 i maja chyba minimalnie więcej miejsca na palce. Cholewka jest bardzo przewiewna i potencjalnie mniej wytrzymala niż we fly 3. Poza tym saucony sa chyba najbardziej korzystne cenowo z tych karbonow bo mozna trafić nawet za mniej niż 600pln.

Niezależnie od tego jak intensywnie się je używa :P  60kg biegacz po 3:50 vs 80kg po 3:30 to są inne bajki :P A i przy tej samej wadze i tempie można biegać lekko albo robić trzęsienie ziemi każdym krokiem.
 Niezależnie od tego jak intensywnie się je używa :P  60kg biegacz po 3:50 vs 80kg po 3:30 to są inne bajki :P A i przy tej samej wadze i tempie można biegać lekko albo robić trzęsienie ziemi każdym krokiem.