ioannahh - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
Ioannka,
zazdroszcze Gdanska, bo.. nigdy tam nie bylam!
troche wstyd, troche żalll, ale wierzę, że kiedyś tam dojadę :D
zazdroszcze Gdanska, bo.. nigdy tam nie bylam!
troche wstyd, troche żalll, ale wierzę, że kiedyś tam dojadę :D
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
Przyglądam się Twoim poczynaniom, trzymam za ciebie kciuki, bo ładnie śmigasz na treningach i jak widać nie ma lipy
Mam nadzieję, że podczas tego ostatniego tempo run nie sugerowałaś się tętnem. Trzeba było mocniej pocisnąć, nie bać się.
Mam nadzieję, że podczas tego ostatniego tempo run nie sugerowałaś się tętnem. Trzeba było mocniej pocisnąć, nie bać się.
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Dziekuje
Wedlug planu mialo byc 4'27, ale nie mam zegarka z gpsem, a nie biegalam tego na biezni, wiec wiadomo bylo, ze troche sie to skopie. Wojtek mi zasugerowal, zebym w takim razie pobiegla to na 80-87%, w zaleznosci od samopoczucia. Wydaje mi sie, ze to byla bardzo celna rada, a ze wyszlo tak wolno.. no coz. Mam swoje zdanie na ten temat, niestety
Uhm, no coz, tak wlasnie byloMam nadzieję, że podczas tego ostatniego tempo run nie sugerowałaś się tętnem. Trzeba było mocniej pocisnąć, nie bać się.
Wedlug planu mialo byc 4'27, ale nie mam zegarka z gpsem, a nie biegalam tego na biezni, wiec wiadomo bylo, ze troche sie to skopie. Wojtek mi zasugerowal, zebym w takim razie pobiegla to na 80-87%, w zaleznosci od samopoczucia. Wydaje mi sie, ze to byla bardzo celna rada, a ze wyszlo tak wolno.. no coz. Mam swoje zdanie na ten temat, niestety
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Ponieważ jesteś jedną z niewielu osób, które używają tutaj Polara, mam pytanie. Używasz też polarowego GPSa? Zastanawiam się nad zakupem i nie wiem, czy jest fajny, czy warto...
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Niestety nie wiem - na razie takie luksusy sa poza moim zasiegiem
-
- Zaprawiony W Bojach
pokaźny kilometraż
10km- 49:31, 1.09.2012 II Bieg Fabrykanta
5.1km- 24:48, 11.11.2012 IX Światowy Dzień Biegania
BLOG
KOMENTARZE
BLOG
KOMENTARZE
- Gwynbleidd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
- Życiówka w maratonie: powyżej trzech
ioannahh, Ty wiesz o co biega w schłodzeniu czy nie do końca? No, w telegraficznym skrócie: o to, żeby powoli zbić tętno i ustabilizować krążenie, powoli - żeby jeszcze przez te parę minut usunąć z mięśni kwas mlekowy. Dzięki temu szybciej staje się na nogi. A co my tu mamy? DobicieSchlodzenie bylo koszmarem. Zwlaszcza, ze wracalismy tak samo krossowa trasa - las, góry, pagórki, a na koniec - na dobicie - trzeba bylo wdrapac sie przez wawoz do domu. Przez calkiem dlugi czas mialam wrazenie, ze oto w koncu po raz pierwszy w zyciu zemdleje.
Ehh... nie o to chodzi! Wyluzuj czasem, nie ten co haruje najciężej ma najlepsze wyniki. Inaczej zawodowcy trenowaliby cztery razy dziennie
-
- Zaprawiony W Bojach
no to to schłodzenie dało ci w kość troszkę
co do dzisiejszych podbiegów to chyba lepiej zacząć pierwsz wolniej żeby ostatnie zrobić szybciej ? bynajmniej mi się tak wydawało
co do dzisiejszych podbiegów to chyba lepiej zacząć pierwsz wolniej żeby ostatnie zrobić szybciej ? bynajmniej mi się tak wydawało
BLOG
KOMENTARZE
BLOG
KOMENTARZE
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Pewnie, ze wiem.gwynbleidd pisze: ioannahh, Ty wiesz o co biega w schłodzeniu czy nie do końca? No, w telegraficznym skrócie: o to, żeby powoli zbić tętno i ustabilizować krążenie, powoli - żeby jeszcze przez te parę minut usunąć z mięśni kwas mlekowy. Dzięki temu szybciej staje się na nogi. A co my tu mamy? Dobicie
Niestety mamy dom na wielkiej górze i na to nic poradzic sie nie da - trzeba sie tam jakos wtłoczyc
Nie leciałam przez ten las jak dziki zwierz, wrecz przeciwnie - spokojnie sobie truchtalam. Ale i tak bylo to dobijajace, glownie wlasnie za sprawa uksztaltowania terenu - tam CO CHWILE sa podbiegi..
Moglabym oczywiscie konczyc trening PRZED wąwozem, ale.. tak jakos glupio tak. Przeciez moge biec wolno. No i bieglam, w sumie..
Heh, ale ja wcale nie mam cisnienia na wyniki moglabym w ogole nie startowac w zawodach, a trenowalabym tak samo..Ehh... nie o to chodzi! Wyluzuj czasem, nie ten co haruje najciężej ma najlepsze wyniki. Inaczej zawodowcy trenowaliby cztery razy dziennie
Hmm, chyba nie do konca. To jest trening silowy - teoretycznie lepiej by bylo, gdybym (majac w planie szesc podbiegow) zrobila trzy w doskonalym czasie i z takim zaangazowaniem, zebym czwartego juz nie dala rady zrobic w ogole. Chcialabym tak umiec, ale niestety - zbyt 'powaznie' podchodze do tego, ze mam PLAN i w tym PLANIE jest napisane, ze mam zrobic ich szesc. Na pierwszych wiec sie oszczedzam, zeby przycisnac na koncowych. Albo zeby po prostu dozyc do tych koncowych..killerek pisze: co do dzisiejszych podbiegów to chyba lepiej zacząć pierwsz wolniej żeby ostatnie zrobić szybciej ? bynajmniej mi się tak wydawało
Na kazdym treningu jest to samo. Na interwalach, rytmach tez. I na zawodach dokladnie ta sama historia - na piatce troche mniej, ale na dziesieciu kilometrach bardzo boje sie napierac od poczatku do konca. Bez sensu, ech..
-
- Zaprawiony W Bojach
to może warto sobie nieco zmienić plan i zamiast 6 zaplanować sobe 3 i może to pomoże później wydłużaj za każdym treningiem o kolejny aż dojdziesz do tego nad czym pracujesz.
skoro jak mówisz wolisz zrobić 3 a doskonale to jeśli zaplanujesz tylko te to nie będzie co się oszczędzać
skoro jak mówisz wolisz zrobić 3 a doskonale to jeśli zaplanujesz tylko te to nie będzie co się oszczędzać
BLOG
KOMENTARZE
BLOG
KOMENTARZE
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
nie ma lipy, zachrzaniac trzeba.. musze sie tego w koncu nauczyc, a innej drogi nie ma, jak tylko trenowac i przekonywac sie, ze moge zrobic te szesc podbiegow. gdybym robila trzy na maksa, to bym myslala, ze moge zrobic trzy, a nie szesc..
-
- Zaprawiony W Bojach
no chyba że tak
mi osobiście lepiej się trenuje jak wiem że zrobię ewentualnie za dużo niż za mało
mi osobiście lepiej się trenuje jak wiem że zrobię ewentualnie za dużo niż za mało
BLOG
KOMENTARZE
BLOG
KOMENTARZE
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mnie rowniez - i wcale nie uwazam, ze to dobrze
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Ty wiesz co Ioannahh... ty... ty... jesteś normalnie nienormalnaioannahh pisze:Potem, juz w domu, silka - a jakze Troche porzucalam hantlami i sztangami, powioslowalam i powyginałam się na macie. Co za komfort, miec wlasna silownie pietro wyzej :D :D :D
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
-
- Zaprawiony W Bojach
nigdy jeszcze nic u Ciebie nie pisalem wiec na poczatek: dzien dobry, a tak poza tym to robisz jakis super trening przed waznym wyscigiem teraz? bo dwa treningi biegowe plus rower plus silka to wiecej niz na obozie treningowym;p. w kazdym badz razie wynikow gratuluje i trzymam kciuki:))