Mar_jas - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze: Nakupiłem dzisiaj reklamówke ryżów różnego rodzaju, makaronów i sosów do tego....musze zacząć więcej jeść bo waga zaczyna mi za bardzo spadać...jak już widzę 85kg to niedobrze...za wczesnie, za wcześnie :hahaha:
:hahaha: Mi juz nawet to nie pomaga... moze wczasy pomogą i zatrzymaja wage :hej: :oczko:
Powodzenia :hejhej:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

No to mnie zmartwiłaś...ja jem dużo i wszystko żeby waga już nie spadała, nie chce wyglądać jak kościotrup :bum:

Znalazłem fotki z Dzika.....jak zwykle nieładne...musze w końcu zabrac ze soba porządnego własnego fotografa żeby mi zdjęcia fajne zrobił na fejsa :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Obrazek

Obrazek
By mar_jas at 2012-07-18

EDIT: sa tez oficjalne wyniki... wśród kończących po 10km miałem najlepszy czas..fajnie tak :hej:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
sebagw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

zdecydowanie mi się podobają Twoje treningi. Pewnie dlatego że są mocne ale jednak dla mnie "wyobrażalne" nie powiem są dla mnie mocnym wskazaniem kursu który powinienem obrać w dalszej części moich treningów ... chętnie czytam co piszesz ! pozdrawiam !
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

sebagw pisze:zdecydowanie mi się podobają Twoje treningi. Pewnie dlatego że są mocne ale jednak dla mnie "wyobrażalne" nie powiem są dla mnie mocnym wskazaniem kursu który powinienem obrać w dalszej części moich treningów ... chętnie czytam co piszesz ! pozdrawiam !
weź poprawkę na moje treningi...ja mocno eksperymentuje, to pierwszy sezon biegowy, a ja jestem królikiem doświadczalnym...przeglądam różne plany treningowe i po trochu korzystam z każdego. wyniki nawet jakies tam są, najwazniejsze ze jest stały progres....ale dopiero po maratonie powiem czy kierunek był dobry czy to była wpadka.....

Komentarze
Awatar użytkownika
zu.zu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Marcin, czyżbyś podkradał moje sterydki? :ojoj: Jak tak dalej pójdzie to na MW przybiegniesz a nie przyjedziesz! Wow! :orany:
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to popatrz dobrze na te startówki i napisz jakas relacje z szopingu bo ja tez jestem na etapie startówek :) zastanawiam sie nad Nike zoom streak 4 za 279zł takze cena spoko.
A co do tego siadania i czucia zmeczenia po 20km to wg mnie jednak tempo masz za duze jak na spokojne wybiegania! Na jakiejs stronie planów pod maraton pamietam jak plan pod 3:30 mial dlugie wybiegania w tempie nawet 7min/km a robilo sie tych km ok 30! Proponuje Ci nastepnym razem sprobowac wybiegan w tempie minimum 6min/km! Zobaczysz jaka jest kosmiczna roznica w zmeczeniu:) Oczywiscie jak bedziesz je mial :bum:
pozdro
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze:No to popatrz dobrze na te startówki i napisz jakas relacje z szopingu bo ja tez jestem na etapie startówek :) zastanawiam sie nad Nike zoom streak 4 za 279zł takze cena spoko.
A co do tego siadania i czucia zmeczenia po 20km to wg mnie jednak tempo masz za duze jak na spokojne wybiegania! Na jakiejs stronie planów pod maraton pamietam jak plan pod 3:30 mial dlugie wybiegania w tempie nawet 7min/km a robilo sie tych km ok 30! Proponuje Ci nastepnym razem sprobowac wybiegan w tempie minimum 6min/km! Zobaczysz jaka jest kosmiczna roznica w zmeczeniu:) Oczywiscie jak bedziesz je mial :bum:
pozdro
Co do tego tempa to masz sporo racji..wg planów powinienem biegac w okolicy własnie 6 min/km...ale biegam szybciej głónie z powodu pulsu... przy 5:30 na płaskim mam 140 i staram się go trzymać...wiadomo, po 12-14km wzrasta ono u mnie o kolejnych 10 uderzeń...ale już nie zwalniam tylko dalej idę na to tempo, poza tym wczoraj ostatnie 5km mozno przyspieszyłem, jak patrzalem na endo to wychodziły tempa nawet pod 4 min/km....jakoś tego nie czułem.

Co do butów to mam takie same plany jak ty , włąsnie streak3 lub 4...wiem że w sklepie biegacza teraz promocja :)

Komentarze
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powiem Ci, że moim zdaniem niema co się trzymać tętna, po pierwsze, z tego co wiem, nie robiłeś testu na hrmax, więc tak na prawdę nie wiesz jakie masz tętno maksymalne, po drugie, zbyt wiele czynników wpływa na nasze tętno danego dnia, temperatura, zmęczenie, dieta itd.
Oczywiście nie mówię, że masz biegać wolniej czy szybciej, tylko ja osobiście raczej bym się raczej nie sugerował tętnem :usmiech:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no ja przymierzałem te zoomy 4 właśnie w sklepie biegacza, są spoko tylko musialem założyć nr 44 bo mialem wrazenie ucisku, przy wyzszym numerze bylo spoko i na koncu buta przy pięcie mogłem prawie włożyć palec tak ze prawidłowo pod maraton :) , ja zakupie je w sierpniu chyba
a co do tego tempa i tętna to wydaje mi sie ze im bardziej sie meczysz tym wyzsze tętno co jest oczywiste wiec dlaczego przyspieszasz na dlugich wybieganiach skoro tętna chcesz sie trzymac a ono Ci rośnie :)? Moze bedziesz mial caly czas te 140 przy wolniejszym biegu? Poza tym na dlugim wybieganiu nie chodzi o szybkie tempo tylko o budowe wytrzymałości i przyzwyczajenie organizmu do dłuższego wysiłku i spalania glikogenu zmagazynowanego nie w nogach tylko w wątrobie czy żołądku czy jakoś tak :) polecam dlugie wybiegania z kimś, jeden drugiego pilnuje zeby sie nie przyspieszało :)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mppietia pisze:Powiem Ci, że moim zdaniem niema co się trzymać tętna, po pierwsze, z tego co wiem, nie robiłeś testu na hrmax, więc tak na prawdę nie wiesz jakie masz tętno maksymalne, po drugie, zbyt wiele czynników wpływa na nasze tętno danego dnia, temperatura, zmęczenie, dieta itd.
Oczywiście nie mówię, że masz biegać wolniej czy szybciej, tylko ja osobiście raczej bym się raczej nie sugerował tętnem :usmiech:
zdaję sobie sprawę ze zmienności tętna...z resztą już nawet to pisałem wcześniej, moim wyznacznikiem jest przede wszystkim moje własne odczucie...a na drugim miejscu moje tempa, tętnem się tylko dodatkowo wspieram, wg tabel z kalkulatora wsio się nawet zgadza....okolice moje HRmax też wydają się być prawie encyklopedyczne, może być ciut większe, ale nie wiele.... generalnie luźno to traktuję..... natomiast to nie zmienia faktu że u mnie zmęczenie po 2 godz biegu na tempo 5:25 i na tempo 5:45 jest podobne.....czyli wniosek nasuwa się sam, do tego wysiłku organizm się musi przyzwyczaić, do czasu,nie do kilometrazu... planów nie zmieniam , zostanę na razie na tych 25-27km, pod koniec sierpnia dwa biegi na okolice 30km....a potem z wolniejszym biegiem będe już hamował..za to zwiększy się kilometraz biegów z tempem docelowym maratonu...myślę ze maks do 20km....powinno wystarczyć....przynajmniej tak mi się wydaje....eksperyment trwa ;)

Komentarze
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:moim wyznacznikiem jest przede wszystkim moje własne odczucie...a na drugim miejscu moje tempa
najważniejsze i najlepsze zdanie jakie napisałeś :)! ja mam tak samo i to jest w całym bieganiu super! :hej:
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Więc wczoraj po pracy, jak sobie obiecałem, udałem się do sklepu biegacza z zamiarem rozeznania tematu butów startowych. Najpierw 30 minut czekania bo młyn i sajgon w sklepie..ale w końcu przyszła moja kolej.
Buty nr 1 mój faworyt Nike Zoom Streak - niestety rozmiar 44 tylko, za ciasne...mam zamówione na jutro 45 i 46..ale na pierwszy rzut zapowiada się ciekawie :)
Buty nr 2 - Adidasy. Nie wiem jaki model, mało ważne..adidasy mają tą wadę że sa strasznie wąskie w przedniej części..co ciekawe w butach piłkarskich był ten sam kłopot przy tej marce.....
Buty nr3 Asicsy , nie znam modelu, jakieś startowe ( zielone), rozmiar 44, na długośc ok, niestety ciasne na bokach, pomijam kłopoty z wpakowaniem nogi do nich.
Buty nr4 Nike Lunaracer rozm44,5 - miałem już na nogach te buty kiedyś wzesniej i wiedzialem że są ciasne...mam wysokie podbicie i szeroką stopę, to nie ułatwia zakupow. Sie zastanawiałem jeszcze na ile te buty się rozejdą.
Mierzyłem jeszcze Saucony Kinvary chyba - białe w czarnymi wstawkami, ładne, nawet wygodne..ale stwierdziłęm ze nie dam 400zł za buty..nie ten poziom dla mnie.

Tak więc na ten moment na placu boju zostały Streaki, jutro sie okaze czy się dogadamy :)

Komentarze
Awatar użytkownika
jackma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 3:09:06

Nieprzeczytany post

Marcin Twoja kasa, twoje nogi. To są moje spostrzeżenia z którymi nie trzeba się zgadzać. O Pumie nie wiem nic.
Na starty i szybkie treningi moim zdaniem:
Saucony Kinvara, Adidas Ace, Boston lub F50, może coś z nowej kolekcji NB, ale tu znów kasa.
Kombinuj dalej, albo płać i ucz się na własnym organizmie :hej:
jackma
10km-36:14 21.07.12; 15km-57:03 01.04.12; 21,097km-1:23:17 25.03.12; 42,195km-3:09:06 30.09.12
dzienniczek
komentarze
jackmaokolobiegowo
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jackma pisze:Marcin Twoja kasa, twoje nogi. To są moje spostrzeżenia z którymi nie trzeba się zgadzać. O Pumie nie wiem nic.
Saucony Kinvara, Adidas Ace, Boston lub F50, może coś z nowej kolekcji NB, ale tu znów kasa.
Kinary wczoraj miałem na nogach..fajne...ale nie dam 400zł za buty na razie....nie chce testowac, musze zobaczyć co asics proponuje w temacie startowo treningowym.....NB tez może jutro pooglądam bo w sumie to na razie odpuściłem tą markę....jutro i tak ubiorę najpierw Streaki....zobacze co będzie... ja nie mam delikatnych nóg, waga tez spada...myslę ze maraton pobiegnę już z masą w okolicy 80kg a lekkość tych Nikeów mnie wczoraj powaliła, przewiewność też.....ehhhhh

Komentarze
mppietia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mar_jas pisze:
jackma pisze:Marcin Twoja kasa, twoje nogi. To są moje spostrzeżenia z którymi nie trzeba się zgadzać. O Pumie nie wiem nic.
Kinary wczoraj miałem na nogach..fajne...ale nie dam 400zł za buty na razie....nie chce testowac, musze zobaczyć co asics proponuje w temacie startowo treningowym.....NB tez może jutro pooglądam bo w sumie to na razie odpuściłem tą markę....jutro i tak ubiorę najpierw Streaki....zobacze co będzie... ja nie mam delikatnych nóg, waga tez spada...myslę ze maraton pobiegnę już z masą w okolicy 80kg a lekkość tych Nikeów mnie wczoraj powaliła, przewiewność też.....ehhhhh
Oni Ci chyba chcieli wcisnąć Kinvary 3, które faktycznie kosztują 430 zł, ale dopiero co niedawno się pojawiły, a Kinvary 2 są za 320 zł, więc już trochę lepiej :usmiech:
10k 43'37"
15k 1:14'46"
21k 1:41'14"
www.wybiegamy.pl
ODPOWIEDZ