To jest tzw przeplatanka z ruchem na przywodziciel?Rolli pisze:
30m boczne galop ze krzyżowaniem nóg (kolana do gory) 30m druga strona
Pytania?
Ps. Wychodzi na to, ze abc robiłem za dużo i za intensywnie
Moderator: infernal
To jest tzw przeplatanka z ruchem na przywodziciel?Rolli pisze:
30m boczne galop ze krzyżowaniem nóg (kolana do gory) 30m druga strona
Pytania?
Okej, dzięki.Rolli pisze:Przywodziciel? Nie. To naciąga dynamicznie miesnie pośladków. Przede wszystkim gluteus maximus.
I nie robiłeś za duzo. Bo to była dopiero początkowa rozgrzewka. Potem przechodzi sie do ABC-sprinterskiego albo technicznego. Tylko dla LD wystarczy.
czyli mam jeszcze 11 lat zapasu i nie jestem leniwcemRolli pisze:
Tak wiec mogę powiedzieć: Kazdy biegacz, miedzy 16 i 40 lat, powinien pobiec 1000m poniżej 3 minut. I większość u mnie biegających to leniwcy, którzy biegają 2-3x w tygodniu.
Według tego stwierdzenia to dla mnie już ostatni dzwonek aby rozmienić te 3 min, w tym roku stuknęła 40 a ciągle kilka sekund do urwania.Rolli pisze: Tak wiec mogę powiedzieć: Kazdy biegacz, miedzy 16 i 40 lat, powinien pobiec 1000m poniżej 3 minut. I większość u mnie biegających to leniwcy, którzy biegają 2-3x w tygodniu.
Nie mam zielonego pojęcia!!pma pisze:Według tego stwierdzenia to dla mnie już ostatni dzwonek aby rozmienić te 3 min, w tym roku stuknęła 40 a ciągle kilka sekund do urwania.Rolli pisze: Tak wiec mogę powiedzieć: Kazdy biegacz, miedzy 16 i 40 lat, powinien pobiec 1000m poniżej 3 minut. I większość u mnie biegających to leniwcy, którzy biegają 2-3x w tygodniu.
Trochę poczytałem ten wątek i blogi chłopaków, którzy zaczęli zabawę z MD i sam nabrałem ochoty na taki trening. Nigdy specjalnie nie trenowałem szybkości ani wytrzymałości tempowej na prędkościach ok 3 min/km i szybciej i wydaje mi się że na tym polu mam spore braki lub może bardziej rezerwy (np na 200m nawet nie zbliżę się do 30s, max co wykręcam to 32-33s). Obecnie trenuję spontanicznie bez konkretnego planu i tu pytanie czy są jakieś możliwości aby załapać się na wskazówki trenerskie Rolliego? Na jakiej zasadzie funkcjonuje Wasz team?
W tym tygodniu luzujesz, wiec trening siłowy odpada.Przemkurius pisze:Roland,
Mam pytanie: trening na gumach środa i piątek po akcentach a mobilność wtorek i czwartek? I wtedy sobota niedziela luzowanie?
Zawsze!Przemkurius pisze:Po każdym ćwiczeniu 2' przerwy czy po skipach obunóż?
PW...MatiR pisze:Jestem po tych pagórkach i tym 400+800m. Relacja u mnie na blogu.
Na PW rzucę pytanie odnośnie startów...