Przeziębienie a forma

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tapczan
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czytam już któryś wątek, ale wszędzie ludzie pytają raczej czy trenować gdy są przeziębieni. Ja chciałbym zapytać jak z Waszych doświadczeń przeziębienie wpływa na budowaną formę.

Zacząłem bardzo fajnie sezon. Nic boli (odpukać), głowa rządzi ciałem i wygania je co drugi dzień na trening zgodny z planem. I taki stan już się utrzymuje od lutego, i jest dla mnie nowością ;-). Jasne nie są to jakieś wielkie wyczyny bo robię 35-40km/tydzień, ale pozwoliło mi już na wiosnę nawet na treningach ugryźć kilka życiówek. Szykowałem się na dwie dziesiątki -> 16 maja i 22 czerwca. Aż tu bach, złapało mnie przeziębienie. Gardło, ciut kataru, gorączka, ale przede wszystkim jestem potwornie osłabiony od 3 dni. W głowie panika, że cała solidnie przepracowana wiosna pójdzie ... hen. Oczywiście żadnych antybiotyków. Może macie jakieś doświadczenia z tym jak taka infekcja wpływała na Waszą dyspozycję. Nie musi być koniecznie 'ku pokrzepieniu serc' ;-], nawet najgorsza informacja mnie uspokoi, bo będę wiedział czego mniej więcej się spodziewać. Póki co dzisiaj jak wyszedłem dwa piętra po schodach z zadyszką to byłem bliski płaczu.
PKO
Adrian26
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:14
Życiówka w maratonie: 2:57:08
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Osłabienie przy chorobie to coś naturalnego, zwłaszcza jeżeli walczysz z gorączką. Chorując na pewno nic nie zyskujesz, to wiadome, ale też nie stracisz nie wiadomo ile jak kilka dni z kalendarza Ci wypadnie. Kilka dni i wrócisz na swój poziom, także nie ma co się obawiać :oczko: Zapowiada się spore ochłodzenie, więc warto pomyśleć nad tym, żeby założyć coś z długim rękawem na siebie, bo niektórzy to już myślą, że lato nadeszło :oczko:
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
pkost
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja jeśli nie wezmę antybiotyku to w tydzień po przeziębieniu po 3-4 treningach jestem na poziomie z przed przeziębienia.
Wyrobisz się do 16 maja, spokojnie się podlecz 3, 4 dni i bedzie OK.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ