@triple333 A to mało?
Zachęcam do śledzenia tego wątku, myślę, że to kwestia czasu, a zdziwisz się...

Ale to tylko tylko na marginesie...
Polecam to do wszystkich

https://open.spotify.com/episode/4CmDvY ... 43a0e744aa
Daje do myślenia...
Jest o nas!
@triple333 A to mało?
Myślę, że większą przeszkodą jest "brak chęci". Niby zupełnie na innym dystansie, ale pomijając, to przecież Bekele pobiegł w podobnym wieku PB w maratonie...
Biegałem jakiś czas temu trening z odcinkami 400m. I już w połowie treningu czułem, że poślady coraz mocniej się odzywają. Dodatkowo byłem w stanie też popracować w 70% w rytmie 2/3 i kontrolować wzmacnianie na krokach wydechowych. Resztę przełączałem się na inny rytm: 3/2. Subiektywnie, to myślę, że warto poćwiczyć w tempach startowych albo powyżej nich, żeby przerobić z czym trzeba będzie się zmierzyć na zawodach. Natomiast sam trening wykonałem bez większych problemów. Po treningu miałem wrażenie, że poślady są konkretnie wymęczone. Czy coś robiłem dodatkowego? Na dzień przed treningiem poćwiczyłem w kwazimodo, łacznie może 300m pracy. Część odcinków w gumie czarnej wiązanej na 2 razy, a część na 3 razy. Ta druga wersja (3x) mocniej ciągnie nogę do środka i tak jakby pomaga pchać do przodu, natomiast ma minusy, bo jednak bo dłuższym czasie sprawia dyskomfrot ściskająca guma nawet w bezruchu, czy marszu.feedback.
Wyniki Bartoszaka i Syrek są w trakcie zatwierdzania???
Wszystko naraz, ale stawiam na kwazimodo jako decydujący czynnik. Jeśli robisz go agresywnie, to praktycznie od pierwszych kroków wchodzi mocno tkankowo, więc te 300m to bardzo dużo. Może tak być, że im skuteczniej bodźcujesz tym mniej tego bodźca powinno być.mimi pisze: ↑11 sty 2025, 23:57 Na dzień przed treningiem poćwiczyłem w kwazimodo, łacznie może 300m pracy. (...) Co spowodowało zmęczenie poślada na treningu? Kwazimodo? Ruch na właściwym treningu? Zawody kilka dni wcześniej? Wszystkie te czynniki naraz? Nie jestem pewny... Pozostaje do obserwacji, przy kolejnym podobnym treningu.
Ok. 126m spadku. Jedynie końcówka podobna .