youtu.be/0au2FnrNbSg?feature=shared&t=23
No to proste zadanie: w 3/1 niech ten wydech będzie na prawą i pilnuj tego przez cały trening, a potem sprawdzić balans i zdaj relację.
Nodrictrack jest drogi i jeszcze ma jakiś abonament potrzebny :/
Ano, a jak tu dowalić łokciem bez kontroli... Mam wrażenie, że za każdym razem, jak się skupiam na łokciu, to plecy uciekają mi do tyłu. Dlatego wolę póki co dowalać tylko nogą. I z tej perspektywy dalsze rozkminy są trudne. Wszystko trzeba po kolei budować, a to zajmuje czas.
Nie odpowiem co robić, ale swój przykład opiszę:Łukasz Biega pisze: ↑14 lis 2024, 12:39 Czasami biegam z pasem Garmina i zastanawiam się jakie jest optymalne GTC vs tempo biegu?
W poniedziałek z 10km GTC 234 ms vs tempo 4:01
Stosunek lewej do prawej mam 46/54 % muszę nad prawą nogą pracować?![]()
Miałem (mam) podobnie, chociaż nie tak mocno aż. Odwróciłem ten trend akcentując wydech-depnięcie na lewą.Łukasz Biega pisze: ↑14 lis 2024, 12:39 /.../
Stosunek lewej do prawej mam 46/54 % muszę nad prawą nogą pracować?![]()
Dzięki.
Sprawdzasz to u uczestników twojego obozu?Jeśli występuje brak zakresu rotacji, neutralnego wyprostu lub przywiedzenia w wyproście, to jest to pierwszy element do pracy konieczny do zaadresowania zanim przejdziemy do pracy nad techniką biegu, bo nie da się wypracować koordynacji mięśni w dynamice jeśli one nie są w stanie w ogóle wejść w dany zakres w statyce.