Koszykarz, a trening biegowy.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
malag201
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:09
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bylon pisze:Nogi mogą też piec z innego powodu, czyli zbyt słabych mięśni, i wtedy trening wydolnościowy tego nie poprawi.
Ale poprawi brak tchu, więc i tak warto.
Na siłowni pamiętaj o stosowaniu TYLKO I WYŁĄCZNIE wolnych ciężarów i ciężaru własnego ciała. Bez względu na to, co zakłąda Twój plan treningowy. Przy sportach wyczynowych to jest szczególnie ważne.
A jakie to są sporty "niewyczynowe"? :)
PKO
Awatar użytkownika
Bylon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Sorry, chodziło mi o sportowców wyczynowych. :) Unikam błędów w postach jak ognia, ale czasem się zdarzy jakiś wyjątkowo niefortunny.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Koperr, tak sobie przypomniałem, że Tobie bardzo by się przydało wpleść w trening moje "ulubione" ćwiczenie rozgrzewkowe - zaczynasz z końca boiska, sprint do linii osobistych, klepnąć, sprint z powrotem do końcowej, klepnąć, sprint do linii za 3, klepnąć, sprint z powrotem do końcowej, potem do połowy boiska, do przeciwległej za 3, przeciwległej końcowej i z powrotem tą samą drogą, na pewno kojarzysz :)

To Ci wzmocni siłę, dynamikę, szybkość na krótkich dystansach, a jednocześnie wzmocni wydolnościowo pod kątem basketu.
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
malag201
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:09

Nieprzeczytany post

sochers pisze:Koperr, tak sobie przypomniałem, że Tobie bardzo by się przydało wpleść w trening moje "ulubione" ćwiczenie rozgrzewkowe - zaczynasz z końca boiska, sprint do linii osobistych, klepnąć, sprint z powrotem do końcowej, klepnąć, sprint do linii za 3, klepnąć, sprint z powrotem do końcowej, potem do połowy boiska, do przeciwległej za 3, przeciwległej końcowej i z powrotem tą samą drogą, na pewno kojarzysz :)

To Ci wzmocni siłę, dynamikę, szybkość na krótkich dystansach, a jednocześnie wzmocni wydolnościowo pod kątem basketu.
U nas to się nazywało "wahadło" :) Mega ćwiczenie, zwłaszcza, jak ze 3 razy na jednym treningu robiłem. Do tego stepowanie. To powinno wystarczyć do tego, żeby mieć dynamikę i wytrzymalość na boisku :)
Koperr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

U nas "trip", ale w wersji osobiste, polowa, przeciwległa linia osobitych, koncowa :)

Ćwiczenie super, na pewno korzystam. Czyli rozumiem, że ten plan 12tygodniowy, sprawi że będę miał więcej pary ? I podwyższę ten próg mleczanowy ? Bo tak o nim czytam i wnioskuję, że rzeczywiście mam niski tak jak napisał to fantom.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ