HOKA Clifton 9 – recenzja butów

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W ciągu ostatnich lat HOKA systematycznie zwiększa grono swoich fanów, którzy dzięki bogatej ofercie modeli butów biegowych, pozostają wierni i lojalni marce. W asortymencie można znaleźć szeroką gamę różnorodnych par, począwszy od amortyzowanych Bondi, przez uniwersalne HOKA Mach, czy gotowe do zawrotnych prędkości wyścigowych Carbon X. Jednak zdecydowanie najpopularniejszą i wszechstronną pozostaje być seria Clifton. Jak wypadła dziewiąta odsłona HOKA Clifton 9 w oczach naszego testera?
https://bieganie.pl/sprzet/hoka-clifton ... zja-butow/
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Woszkowaty
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 03:17:57

Nieprzeczytany post

Wygląda na to, że z cholewką jest podobnie jak np. w Carbon X2 - cholewka mogła by być deko szersza w palcach. Fajnie, że od kilku wcześniejszych modeli trzymają 5mm drop.
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hoka zachwala go jako jeszcze bardziej miękkiego od Clifton 8. A ósemkę sprzedałam, bo taki kapeć, że normalnie czuć było jak "para idzie w gwizdek", czyli zamulały. Gorsze były od siódemek, które dobiegałem do ich (szybkiego, jak to u Hoki) końca życia podeszwy.

W cliftonach przody są (za) wąskie, ale materiał jest na tyle elastyczny, że nigdy nie nabawiłem się odcisków, a w obu wersjach po kilka niespiesznych maratonów przebiegłem. Ale już do Cliftona nie wrócę.

EVA czy CMEVA to jeden pieron, czyli nic nowego.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Problem z Hoka to mało trwała podeszwa. W moich Clifton 1.1 juz po 200km było widac zużycie jak w innych po 600-700km.
No ale w sumie 1400 pękło.
A najtrwalsze buty, które miałen to Nike Free 4.0 Flyknite 2600km i gdyby nie przetarcia cholewki to podeszwa drugie tyle by wytrzymała.
Po co ja biegam?
ODPOWIEDZ