plan treningowy na początek
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To jest mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich :D Niedawno zacząłem biegać (około 3 miesiące temu 2-3 razy w tygodniu). Chciałem zacząć biegać według jakiegoś planu ale nie wiem jaki plan mam dobrać pod moje aktualne możliwości. Biegam maksymalnie do 2godz tempem +/-6,1min/1km. Kilka dni temu zrobiłem test na 10km i wyszło 51min. Zeleży mi głownie na dystansie półmaratonu. Jestem w stanie trenować 4 x w tyg (wzrost 179, waga 75kg, 29lat). proszę o jakieś rady - pozdrawiam.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
W sieci jest sporo darmowych planow. Dla Ciebie np. polmaraton w 1:45 i 4 treningi w tygodniu.
Wrzuc to w google i juz. Ja tak zaczynalem i bylem zadowolony
Wrzuc to w google i juz. Ja tak zaczynalem i bylem zadowolony
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki za odpowiedź. Plany o których napisałeś liczą mniej więcej 25 tygodni. Czy powinienem go rozpocząć od początku czy od jakiegoś momentu tak żeby w grudniu zając się np siłownią ?
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
I zawiesic na zime bieganie o ile dobrze rozumiem?dawid131 pisze:Dzięki za odpowiedź. Plany o których napisałeś liczą mniej więcej 25 tygodni. Czy powinienem go rozpocząć od początku czy od jakiegoś momentu tak żeby w grudniu zając się np siłownią ?
Jezeli tak, to przy takim podejsciu do sprawy nie ma wielkiego znaczenia od ktorego momentu zaczniesz.