O tak, fajnie obejrzeć, jak ktoś jest początkujący w bieganiu, jak to tak na prawdę wygląda.
https://www.youtube.com/watch?v=tiiYd7peEhc
Analiza treningu biegowego[wideo]. Po co mi rozgrzewka?
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Moja uwaga jest taka, że jak spojrzeć na moje GC to tak wygląda właśnie. Ale ja na rozgrzewki czy rozchodzenie po biegu nie włączam zegarki. Dlatego uważam to za zbyt daleko wysunięte wnioski.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
W komentarzu ktoś tez tak napisał,biegowyninja pisze:Moja uwaga jest taka, że jak spojrzeć na moje GC to tak wygląda właśnie. Ale ja na rozgrzewki czy rozchodzenie po biegu nie włączam zegarki. Dlatego uważam to za zbyt daleko wysunięte wnioski.
ciekawa informacja, dlaczego nie włączasz stopera na rozgrzewkę i schłodzenie gdy robisz wybieganie/interwały/podbiegi/kros/bieg progowy ?
Może temu, że RI będzie psuło? Statystyki ogólne zepsuje, czy całkowite średnie tempo będzie zaniżone ?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Rozgrzewka to różnie. Bo co to niby jest innego niż bieg wolniej od założonego tempa. Więc czasem startuję od razu i po prostu biegnę. A czasem rozgrzewka to przebieżk i, podskoki czy skipy etc. od latarni do latarni. Po co mi to?
Podobnie ze schłodzeniem, które jest truchtomarszem bo już przez miasto wracam do domu i przystaję na światłach i na wygibasy.
Inna rzecz, że ostatnio najwięcej biegam bez rejestracji i kontroli, na czuja. A statystyki? Bez jaj.
Pozdrawiam
Podobnie ze schłodzeniem, które jest truchtomarszem bo już przez miasto wracam do domu i przystaję na światłach i na wygibasy.
Inna rzecz, że ostatnio najwięcej biegam bez rejestracji i kontroli, na czuja. A statystyki? Bez jaj.
Pozdrawiam